![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Lite-On LTR 52327s nie czyta CDRW !!!
Witam wszytskich mam pytanie mam naped Lite-On LTR 52327s 52x32x52.Aktualizowalem bios najpierw tymi programikami ze stronki poducenta najpierw ukazala sie wersja co naprawia bledy sub czy cos w tym stylu.Wszystko bylo ok natomiast gdy wgralem kolejna wersje ktora niby zwiekszala ilosc obslugiwanych nosnikow,jednak po tym updacie naped zaczal czytac mi wiekszosc plyt cdrw.Na tym forum znalazlem program ktory umozliwia wgranie starszej wersji biosu,jendak to nie pomoglo nadal nei czyta.Co mam zrobic teraz?Jest program ktorym da sie wyczyscic bios i wgrac takjakby od nowa a nei nadpisywac?Prosze o pomoc
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
podaj jaki bios miales na poczatku a jaki teraz, bo nie wiem czy masz rev1 czy rev2
#3 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
A jakie masz RW? ;/ Jak Memorexy to nie potrzebny powód do obaw, i myśle że to nie win'a biosu ponieważ wiele osób ma LTR-52327S i nie ma takich problemów, ja swojego czasu też nie miałem takich problemów...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hej mam teraz bios QSOC przy czym mialem juz najnowsze a wgralem ponownie ten bo przy tym mi chodzilo ok wszystko.Ten bios R52QS0C sciagniety ze strony producebta dzialal ok ale juz ten R52QS0E57 nakopal mi cos.Nie wczytuje mi plyt cdrw x24 malo ktora czyta.Kombinowalem juz z biosami typu bin tak wlasnei powrocilem do starej wersji QSOC.Moze cos zrabalem jak to naprawic ??
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
CDRW mam roznych firm [basf,akoss,datex x24] ale pzredtem dzialaly a teraz ich nie wczytuje dioda sie swieci i swieci.U kogos nagrana plyta u mnie nie jest do odczytania albo jak mi wykryje cdrw to nagrywa ale potem u innych np jest pusta albo sa bledy przy zgrywaniu.Oczywiscie caly czas mowie o plytach cdrw
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Moze poprostu zainstalwoalem sterowniki pod rev1 a mam rev2?ale na stronie producenta nei ma podzialu takiego
|
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() |
gdybys wgral nie ten bios co trzeba to bys mogl juz tego litka na smietnik wywalic
a flasher ze strony liteona rozpoznaje model i wgrywa odpowiedni bios i nie wiem co jest nie tak, jedyne co teraz mozesz zrobic to kupowac tylko RW od Verbatima, bo z nimi to raczej nie ma problemow aaaa i sprobuj jeszcze wgrac biosa spod dosa
#8 |
Nowy na forum
![]() |
a jak sie wgrywa bios z pod dosa jaki jest do tego program ??
|
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
MTKFlash... cdrinfo.pl
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CDRinfo VIP
![]() |
sciagnij biosa w postaci pliku .bin - QS0C > http://dhc014.rpc1.org/Files/LTR-52327S_QS0Cb.zip
sciagnij Mtkflash 1.80.1 - zalacznik odpal kompa z dyskietki startowej i w miejscu, gdzie bedziesz mial rozpakowany bios i mtkflasha uzyj komendy: mtkflash # w nazwa_pliku.bin gdzie # oznacza port, na ktorym znajduje sie twoja nagrywarka i tak # = 1 lub 2 lub 3 lub 4 1 - primary master 2 - primary slave 3 - secondary master 4 - secondary slave ps. dobrze, ze ta formulke mam na dysku w pliku .txt ![]() powodzenia ![]()
|
|