![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Nero, multisesja, win2000-problem
Ćwiczę wypalanie multisesyjne w Nero 5.5.9.9 (win2000) .
Proszę o radę-nie wychodzi mi to nagrywanie. Stosuje się do poleceń z http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...m=nero/msesion ale po zakończeniu sesji, na cdr widać tylko ostatnie moje poczynania ![]() http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php czy problem jest w tym, że nie nie mam ASPI32.SYS, WINASPI.DLL i WOWPOST.EXE, a WNASPI32.DLL tylko w Ahead\Nero? (nagrywarka jednak działa). Jak wypalać prawidłowo? (chcę mieć wszystkie sesje na cdr). Pozdrawiam i z góry dziękuję ![]() Ps. Przed chwilą zaistalowałem ASPI-dziwna rzecz-nagrywarka widzi ostatnią sesję, a napęd cd przedostatnią. ? Ostatnio zmieniany przez warzelnik : 15.01.2003 o godz. 16:17 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W opcjach kompilacji przy pierwszej sesji dajesz "utworz plyte multisesyjna" a przy nastepnych sesjach "kontynuuj multisesje" i w okienku wyboru sesji zaznaczasz ostatnia sesja. Tryb zapisu TAO chyba jest wtedy domyslny (nie da sie zmienic) i zamykasz plyte dopiero po nagraniu ostatniej sesji. Jeszcze jedno, wszystkie sesje nagrywaj tym samym softem, bo tez moga pojawic sie zonki.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
...i nie zmieniać nazwy sesji, bo znów zobaczy tylko ostatnią. Musi być taka jak poprzedniej sesji (przynajmniej w Nero).
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Dzięki za rady
![]() Po zainstalowaniu ASPI, zrobiłem test na cdrw. Oba napędy widzą to samo, tzn. we właściwościach 60,7 MB (ostatnia sesja tyle ważyła), natomiast po otwarciu jest wszystko, wszystkie sesje-350 MB(waga 3 sesji) Czyli w zasadzie wszystko jest w porządku, ale dlaczego tak się dzieje? Pozdrowienia ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Czy te Nero takie właśnie jest w multisesji? Jaki program jest lepszy do tego typu wypalania? WinOnCd ? Pozdrowienia. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|