Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.01.2003, 15:18   #1
warzelnik
Bywalec

Data rejestracji: 08.09.2002
warzelnik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nero, multisesja, win2000-problem

Ćwiczę wypalanie multisesyjne w Nero 5.5.9.9 (win2000) .
Proszę o radę-nie wychodzi mi to nagrywanie.
Stosuje się do poleceń z
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...m=nero/msesion
ale po zakończeniu sesji, na cdr widać tylko ostatnie moje poczynania
. Czytałem też "ASPI - krótki przewodnik"
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php
czy problem jest w tym, że nie nie mam ASPI32.SYS, WINASPI.DLL i WOWPOST.EXE, a WNASPI32.DLL tylko w Ahead\Nero? (nagrywarka jednak działa).
Jak wypalać prawidłowo? (chcę mieć wszystkie sesje na cdr).

Pozdrawiam i z góry dziękuję .

Ps. Przed chwilą zaistalowałem ASPI-dziwna rzecz-nagrywarka widzi ostatnią sesję, a napęd cd przedostatnią. ?

Ostatnio zmieniany przez warzelnik : 15.01.2003 o godz. 16:17
warzelnik jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.01.2003, 18:34   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W opcjach kompilacji przy pierwszej sesji dajesz "utworz plyte multisesyjna" a przy nastepnych sesjach "kontynuuj multisesje" i w okienku wyboru sesji zaznaczasz ostatnia sesja. Tryb zapisu TAO chyba jest wtedy domyslny (nie da sie zmienic) i zamykasz plyte dopiero po nagraniu ostatniej sesji. Jeszcze jedno, wszystkie sesje nagrywaj tym samym softem, bo tez moga pojawic sie zonki.
Stary 15.01.2003, 21:23   #3
Amizaur
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.01.2003
Amizaur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
...i nie zmieniać nazwy sesji, bo znów zobaczy tylko ostatnią. Musi być taka jak poprzedniej sesji (przynajmniej w Nero).
Amizaur jest offline  
Stary 15.01.2003, 22:22   #4
warzelnik
Bywalec

Dzięki za rady
Po zainstalowaniu ASPI, zrobiłem test na cdrw. Oba napędy widzą to samo, tzn. we właściwościach 60,7 MB (ostatnia sesja tyle ważyła),
natomiast po otwarciu jest wszystko, wszystkie sesje-350 MB(waga 3 sesji) Czyli w zasadzie wszystko jest w porządku, ale dlaczego tak się dzieje?

Pozdrowienia
warzelnik jest offline  
Stary 16.01.2003, 21:32   #5
warzelnik
Bywalec

Cytat:
Czyli w zasadzie wszystko jest w porządku
-nic nie jest w porządku. Wróciłem do testowania Nero w multisesji i dzisiaj jeszcze inaczej. CD-RW-3 sesje, nagrywarka w właściwościach pokazuje ostatnią, po otwarciu są wszystkie. Napęd widzi we właściwościach środkową, po otwarciu tylko tą właśnie-nie ma 1 i 2.
Czy te Nero takie właśnie jest w multisesji? Jaki program jest lepszy do tego typu wypalania? WinOnCd ?

Pozdrowienia.
warzelnik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: