Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2005, 13:06   #1
Miszel21
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.02.2005
Miszel21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Problemy z nagrywaniem nagrywarką Lite-On SOHW 1213s

Witam mam takowy problem jak w temacie. Nie zależnie czy są to płyty z filmami DivX czy z plikami Mp3 po nagraniu na płytę części danych nie da się odczytać. Początkowo myślałem że zależy to od jakości płyty ale próbowałem na różnych płytach i zawsze to samo. Dobrze bagrywa jedynie płyty DVD+RW TDK ale trudno kupować tylko płyty RW !! Większość prub było na płytach DVD+R firmy TDK. Aha zawsze nagrywałem na płytach z + nie prubowałem na - . Myślę że problem może leżeć po stronie kompa gdyż jest to dość stary sprzę Procek celeron bodajże 366 mHz. Poza tym komputer ostatnie czasy się trasznie muli. Prubowałem tez na świeżo instalowanym windowsie. Testowałem tez nagrywanie z różnymi prędkościami. Przy prędkości 8 to już wogule nic nie działa. Przy prędkości 4 średnio ze 3 z 7 nagranych filmów DivX nie daje się skopiować potem na dysk twardy. Tak samo z muzyką - kilkanaście piosenek z całej płyty z Mp3 nie działa. Przed nagrywaniem wyłanczałem wszystkie zbędne programy i w czasie nagrywanie nawet nie tykam PC żeby nie zabierac mu pamięci. Poprubuję jeszcze z prędkością 2 ale trochę mnie wkurza że mając nagrywarkę obsługującą szybsze płyty muszę wypalać w tak małych prędkościach

Jeszcze drugie pytanie odnośnie dodawania ścieżek. Jak nagram płytę wilosesyjną to w napędzie widać tylko pliki nagrane w pierwszej sesji. Kolejne sesje są nie widoczne. Tylko przy spawdzaniu infa o płycie widać że są na niej 3 sesje itp.

Dodam jeszcze że program To Nero OEM wersja 6.3.1.11 i pracuje na windowsie ME. Proszę o pomoc !!
Miszel21 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: