![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
BenQ
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
![]()
Jakie sa granice bledów PIE i PIF dla plyt DvD ?? zeby mozna je bylo podzielic na plyty najlepsze , dobre i nie do odczytu ?? znalazlem na jakiejs stronie takie cos
Use this as a guideline for good discs: * PI (Parity Inner): No larger areas on the disc should exceed 280 PI-8 errors, do not worry too much about high single spikes that exceed 280. * PIF (Parity Inner Failures): No larger areas on the disc should exceed 4 PIF-1 errors, do not worry too much about high single spikes that exceed 4. And as always; lower is better Ale nie wiem jak to rozszyfrowac pomuzcie prosze 8 ) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy ustawieniu 8/1 dla PI/PIF:
- PI nie powinno przekraczać 280 - PIF nie powinno przekraczać 4 Ważniejsze są błędy PIF. Jednak należy też pamiętać o tym, że jak w jakimś miejscu przekracza to te wartości, to nie oznacza to, że płytka jest do wyrzucenia. W przypadku LiteOnów dość powszechne są "szpile", które powodowane są prawdopodobnie przez chipset Mediateka. Takie pojedyńcze szpile spokojnie można pominąć. |
![]() |
![]() |
#3 |
BenQ
![]() |
Czyli na wykresie PI ma nie przekraczac 280 na wiekszym obszarze a PIF 4.
A srednie wartosci tych bledów w jakiej granicy powinny sie miescic ?? I co to znaczy ustawienie 8/1 dla PI/PIF i czemu moja nagrywarka nie chce obslugiwac testu jakosci plyty w nero cd/dvd speed ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BenQ
![]() |
Aha i jeszcze co to jest jitter i w jakich granicach powinien sie miescic
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
smigol - a jaka nagrywarke masz?
Tu masz co to jitter: http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=2181153141 |
![]() |
![]() |
#6 |
BenQ
![]() |
mam w laptopie nagryware matshita dvd-ram uj-815a . I zamierzam se kupic DVD RAM LG GSA-4163b i do tego kieszen 5.25 "
|
![]() |
![]() |
#7 |
BenQ
![]() |
Znalazlem takie cos :
A written CD-R disc will always have some C1 errors; C1 errors are easily corrected by the drive***8217;s error correction capabilities. The next level of errors is C2, while C2 errors could also be corrected by most drive***8217;s error correction capabilities; they are not wanted on a good quality disc. A good disc should not contain any C2 errors, and preferably have an average C1 error amount of below 2.0 for the best discs, or at least below 10.0 averages for good quality discs. After C2 errors there are only un-correctable errors that will make a disc unusable. czyli najlepsze CD mają srednia wartosc bledów C1 na sekunde ponizej 2 a bledy C2 wcale nie powinno byc A jak to jest z plytami DVD ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
Zastanowiła mnie taka rzecz... Wypaliłem płytkę (SOHW-1673S) na biosie JS02 następnie poddałem płytkę testowi. Później uaktualniłem bios do JS05 i poddałem ją ponownamu testowi. Wyniki okazały sie znacząco różne (testowałem na KProbe2) W pierwszym teście miałem 4 errory, z nowym biosem errory "zniknęły" (?) Mój Thomson DTH222E czyta płytkę tak jak trzeba. Są błędy czy ich nie ma? ;-)
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
polecam lekturę tego tematu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947 |
|
![]() |