![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Plextor Vs Yamaha
Wlasnie co wybac ? Plextor 48x czy Yamaha Crw F1
Poniewaz potrzebuje nagrywarke z czarna obudowa a plextor i yamaha maja takie modele to co lepiej wybrac ? yamaha ma lepsze funkcje chyba ale na niej sie zawiodlem poniewaz posiadam model Crw 2200E i po 1.5 roku laser sie wyczerpal i nie nagrywa mi plyt :/ a przeciez nie wypalalem az tak duzo plyt. tylko na swoje potrzeby czasem jakis film nagrac czy gierke ![]() Wiec chyba bardziej niezawodny Bedzie Plextor ?? Prosze o opinie tych nagrywarek i Dzieki za pomoc ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Witam ziomka ![]() A teraz do rzeczy - na forum toczyło sie pare dyskusji PLEX VS Yamaha sam jestem autorem jednej z nich zako fan Yamahy. Autorem drugiej jest kolega fido fan Plexa / ale chyba zmienił zdanie ![]() Zapraszam do lektury z której wnioski wyciagnąć musisz sam. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...xtor+VS+Yamaha - opinie i porównanie napędów kolejny link traktujacy o Yamasze oraz ... sam poczytaj ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...xtor+VS+Yamaha Zycze miłej lektury trafnego wyboru i pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
jaaaaaaaaaa
taaa teraz jeszcze bardziej nie wiem co wybrac
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Ja mam Plexa 48x... i szczerze mowiac mam pewne zastrzezenia minimalne, ale zawsze zastrzezenia. Podirytowalem sie troche i kupuje wlasnie ta Yamahe F1... a co tam.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Re: jaaaaaaaaaa
Cytat:
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
hehe.
Qrna na yamaszce sie zawiodlem troche bo bo 1.5 roku uzytkowania domowego laser wysiadl ?? Jak kupie ta to znoffu po roku nagrywara do wymiany ?? A wlasnie moze wiecie czy takie trzaski podczas odczytywania plyt i nagryawia to sa oznaki padniecie lasera ?? |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Cytat:
![]() Co do trzaskow, chodzi Ci o plyty audio tak? Moze to byc wina zabrudzonej glowicy laserowej, porysowanej plyty lub nagranej ze zbyt duza predkoscia, wina nosnika itp. Hymm.. czy tez cos innego masz na mysli?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
jak amm 2 letnia gwarancje ??
tam gdzie kupowalem powiedzieli ze jest tylko rok ![]() A trzaski mam nawet przy odczytywaniu zwyklych cd i podczas nagrywania danych tez to samo ale nieraz jak dam na predkosc 8x to przejdzie ale tylko z pliku obrazu bo w locie za cholere nie idzie :/ Laser dalem niby na czyszenie ale jak byscie powiedzieli jak to wyczyszcic to jak to zrobic ?? DZIEKI ZA POMOC ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Jesli chodzi o czyszczenie soczewek to odradzam wszelekigo typu wynalazków typu płyta czyszczaca. Najlepiej uzyc delikatnej sciereczki i alkoholu METYLOWEGO - nie pozostawia smug itp Czyszczenie musi byc delikatne poniewaz na socewce jest naniesona warstwa która powoduje lepsze skupianie sie wiazki - po jej uszkodzeniu moga wynkac problemy To tyle - jesli cos pominąłem to prosze o korekte / Taaaaka impreza była ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
![]() Pozdrawiam, Rafal.
#11 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Cytat:
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
aha
to sie wszystko zgadza
mam Yamaha Crw 2200E wiec ma na rok gwarancje. Sprubuje jeszcze wyczyscic laser. Jeszcze raz dzieki za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Polecam Yamaha CRW-F1....jest super.
a Plextor jest już teraz przereklamowany i zszedł na psy...!!! Nie porównuj swojej starej Yamahy do tych co teraz są które są bardziej dopracowane i niezawodne... ![]()
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
Niestety, tez mam Yamahe CRW2200e i padla po gwarancji
![]() Zapytuje sie wiec czy podejzenia serwisanta byly sluszne. Jak nie, to co moglo pojsc? Wiem, ze odkopuje stary temat, ale lepsze to chyba niz zakladac nowy o tym samym ![]()
AXP JIUHB RPMW 0313 DLT3C 1.47GHz @ 12.5 x 180 MHz = 2.25GHz, 2 x 256 MB Corsair xms3200LL, Asus A7N8X rev. 1.04, Creative Labs Gf3Ti200 175/400 @ 220/500 Nukleon, chłodnica Duża miedziana z Disco, Eheim 1250 1200l/h |
![]() |
![]() |
|
|