![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2004
![]() |
![]()
Witam wszystkich! Jestem nowy i zabardzo się nie znam.Ale proszę o pomoc!
Chcę kupić sobie nagrywarkę DVD LG 4120B która nagrywa płyty dwuwarstwowe.Czy jest możliwość przegrywania płyt DVD z jednego napedu na drugi,nie zgrywając materiału na dysk ?Mam juz napęd DVD-ROM . A jeszcze jedno czy możliwe jest wypalenie płyty4,7GB dwuwarstwowo jezeli orginalna płyta jest o wiekszej pojemności? Dzieki za odpowiedzi i pewnie niezły macie zemnie ubaw ale kto pyta ten nie błądzi. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() a po drugie to jest wiele innych nagrywarek dwuwarstwowych np. Lite-on :cool: i to 1633S - dobry sprzet w dobrej cenie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jeżeli nie masz zbytnio pojęcia o nagrywaniu ![]() Nie interesują cię testy jakości wypalonych płytek ![]() Nie lubisz siedzieć nad sprzętem i przy sprzęcie ![]() Jeżeli komputer to dla ciebie męczarnia :\ I chcesz tylko włożyć płytkę, wypalić i zapomnieć To kup sobie lepiej Pioneera 108 To najbardziej uniwersalny, dobry i w miarę bezproblemowy sprzęt Natomiast jeżeli lubisz to wszystko co powyżej Masz stacjonarkę co czyta tylko "minusy", a chciałbyć żeby czytała i "plusy" Lubisz, żonglować biosami (co wiąże się z lepszą jakością nagrywania/odczytu) ![]() Chciałbyś podkręcić swój sprzęt na lepszy za pomocą trzech kliknięć ![]() Chcesz co pewien czas wymienić sprzęt na nowszy ![]() A ponadto korzystać z olbrzymiego doświadczenia użytkowników forum Będących w posiadaniu tego napędu i pochodnych To kup Liteona! ![]() Model 832 lub 1633 Nie kupuj LG ![]() 80% Polek widzi znaczną różnicę pomiędzy LG a Liteon Oczywiście na korzyść tego drugiego ![]() Więc po co ![]() Tyle! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() i podpisuje sie pod tym ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
1.) Mam dwoch znajomych ktorzy maja poprzedni model LG i go sobie chwala, a ten nowy 4120 jest podobno jeszcze lepszy.
2.) Nie wiem dlaczego LiteOny nie lubia LG ![]() 3.) Poza tym kolega nie pytal sie o komentarze odnosnie jego wyboru. SL nie da sie przegrac na DL (tzn da sie ale bedzie kupe straconego miejsca, nie da sie w kazdym razie rozciagnac filmu na cala plyte zeby byla lepsza jakosc), poniewaz kompresja Video w tym przypadku jest kompresja stratna i pewnych rzeczy nie da sie odtworzyc z nagrania znajdujacego sie na SL , ktore bylyby w nagraniu znajdyjacym sie na DL . |
![]() |
![]() |
#10 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Prawdziwa mieszanka wybuchowa! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Nie świadczy, że nie chce dowiedzieć się jeszcze czegoś ciekawego ![]() Na temat nagrywarki tej oraz innych Może wskutek tego otworzą się przed nim nowe horyzonty ![]() Poza tym tego akurat nie napisał: ![]() "Nie pisać komentarzy co do wyboru" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Hmm.... Ja tez chcialem LG sobie kupic ale stanelo na LItku 1633S(NEC i Pionieery sa u mnie niedostepne wiec....). Znam dwie osoby które kupiły LG 4120 (A101) i była to nagrywara bardzo kapryśna, uwalała nawet niektóre Verby i tdK. Postanowili więc biosik wbic. I jak jednemu rzeczywiście sie poprawiło (A110) to drugi (A111) zaczął mieć jeszcze większe problemy. Biosik był nieoficjalny (WERSJA RPC1) więc do serwisu powrót do 101 i....... dupa..... Nawet MTKflash był bezradny........ Z litkiem chyba nie ma takich problemów...... a na forum cdfreaks też chyba było o problemach z flashem
A tak w ogóle to przez te dwa tygodnie (hehe) użytkowania litka jestem z niego zadowolony. Jeśli tylko używa się markowych nośników z dobrych tłoczni to nie ma problemu z paleniem. Nawet CMC -R x4 Liteona się wypalił całkiem spoko i odtwarza na moim Bellwoodzie. |
![]() |
![]() |
#13 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
ja mam lg chociasz combo ale powiem ze sprawuje sie dobrze lecz sa z nim problemy czasem bardzo intrygujace posiada slaby odczyt dvd ale to szczegol
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 25.10.2004 o godz. 11:32 |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() maniek
![]() |
#15 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
nie zalujesz
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
|
|