![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
![]()
Wtajcie!
Jestem nowy i to moj pierwszy post wiec wybaczcie wszystkie niedociagniecia... Mam pytanie co do urządzenia do naprawiania płyt cd. Znalazlem opis czegos takiego w necie > http://www.pcworld.pl/news/news.asp?id=34082 <link do polskiego artykulu o tym (kaprawy troszke). Chcialem sie was zapytac czy w Polsce mozna cos takiego dostac, a jak tak to gdzie. Z gory dzieki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciekawe, ale naprawia tylko uszkodzenia warstwy ochronnej - podobno niektorzy probuja to robic za pomoca pasty szlifierskiej (tzn polerskiej) (lub wrecz pasty do zebow) i szmatki i ponoc tez sie da
![]() ![]() z tymi naprawde powaznymi uszkodzeniami - czyli w warstwie nosnika danych - tam gdzie jest barwnik - nic nie zrobisz i musisz sie zdac na mechanizmy korygujace napedu pewnie dlatego nigdy nie bylo szerzej sprzedawane - 40 dolkow za odpowiednik pasty i szmatki? to tylko priv opinia... btw: witamy na forum ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 21.11.2003 o godz. 12:10 |
![]() |
![]() |
#3 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
kolega potraktowal porysowana CD szmatka i pasta polerska - i odczytal dane wiec cos w tym jest
|
![]() |
![]() |
#5 |
user
Data rejestracji: 03.07.2003
![]() |
Miałem niestety taką potrzebę - porysowała mi się płytka na zewnętrznej krawędzi. Filmu nie dało się nawet skopiować (a mój Litek 52246S ma ponoć dobrą korekcję) wyskakiwał komunikat, że nie można czytać z danego urządzenia. Użyłem pasty polerskiej z woskiem do regeneracji lakieru samochodowego (w każdym s.markecie).
Troche się natarłem, ale efekt był niezły - można było skopiować cały film i nawet napęd nie zwalniał na polerowanych sektorach. CZYLI DZIAŁA !!!
|
|