![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
![]()
Cały czas próbowałem rozgryźć problem multisesji DVD+-R w XP (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38147) i natrafiłem na coś takiego http://support.microsoft.com/default...b;en-us;329112 wynikałby z tego że problem nie występuje jeśli na płycie jest mniej niż 4GB danych (póki co się sprawdza coprawda tylko nagrywarka NEC2500A widzi plik z drugiej sesji ale jest jak mówią wiecej jak 4GB i kupa)
pisze tam że pierwsza korekta była w Sp4 do 2k ale o XP nic nie wspominają co więc zrobiłem mając XP+SP1 .... wgrałem udfs.sys z Win2003 ![]() Płytki zgrane Nero 6.3.0.2 (także testowane 6.6.0.1) UDF/ISO, UDF oraz samo ISO niezamknięta płyta DAO (UDF 2.01 phisical partition choć nie wiem co za róznica jest ale podaje w razie czego) Nośniki: Verb +Rx4 MCC (także z bitsettingiem na -ROM) Verb -Rx4 MCC intenso -Rx4 optodisk platinum -Rx8 Ritek G05 Vakoss +RWx4 NanyaDRW (także z bitsettingiem na -ROM) Esperanza +RWx4 Infodisc A10 (także z bitsettingiem na -ROM) Teraz prośba jeśli ktoś będzie testował multisesje niech wpisze jak mu poszło (gwarancji nie daje ![]() póki co u mnie (niezależnie od marki nośnika) -NEC2500A TAK +R / +R > -ROM / -R / +RW / +RW > -ROM niezaleznie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO -NEC5800B (OEM LiteOn 163) NIE (+R oraz +R > -ROM) TAK +RW / +RW > -ROM oraz z wieeeelkim trudem kolejną sesje załąpuje na -R (niezależnie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO) długo sie męczy ale łapie (pewno z czasem przestanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -LiteOn 166S oraz LiteOn 167T TAK +R / +R > -ROM / -R / +RW / +RW > -ROM niezaleznie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO. Wysoka kultura pracy z płytkami czego o Nec5800 nie można powiedzieć. Tutaj i NeroInfo pisało że wsparcie jest dla +R/RW. LG DRD-8160B NIE +R / +RW / +RW > -ROM niezaleznie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO. TAK -R / +R > -ROM (bitsetting roxx ![]() Całkiem niźle sobie radził z płytkami jeśli już je rozpozna, jednak dość hałaśliwy napęd to jest. Tutaj NeroInfo pisało że brak wsparcia dla +R/RW no ale +R > -ROM chodzi ![]() Toshiba SD-M1712 test przeprowadze jak nakłonie kumpla na wrzucenie do jego WinXP SP2 bo jego betonowy komp (Intel ![]() ATSD Jeszcze mała propozycja jakby się sprawdziło to może testerzy cdrinfo by sprawdzali jak czyta napęd multisesyje DVD ![]() ![]() Upd No co jest ludziska ![]() Upd.2 Podczepiłem pod wątek na wszelki wypadek pliki udfs.sys z 2k+SP4 i XP+SP2 udostępnione przez tom34. Dzięki Ostatnio zmieniany przez GULIwer : 29.11.2004 o godz. 16:41 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2003
![]() |
Plik udfs2k3.zip ma błąd CRC error
Plik udfs2k3.zip ma błąd CRC error.
Oto plik udfs.sys który wyciągłem z pliku instalacyjnego poprawki do Windowsa 2000 SP4. Miałem problem z odczytem płyty DVD+RW która miała kilka sesji i miała powyżej 4GB. Pierwsze próbowałem ją odczytać programem IsoBuster, widział wszystkie pliki ale nie chcial ich wypakować nie wiadomo czemu bo nie pojawiał się żaden błąd poprustu nic. Próbowałem jeszcze kilka innych sposobów ale nic nie udło się zrobić. Dopiero plik udfs.sys wybawił mnie z wszelkich problemów i płytę mozna było odczytać bez problemu. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Problem jest już dawno rozwiązany. Wystarczy ten plik zassać przez jakiegoś download managera, np. FlashGet'a. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32452 A wracając do tematu. Super, że ten problem w końcu został rozwiązany ![]()
Ostatnio zmieniany przez kraluk : 05.11.2004 o godz. 19:53 |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
Cytat:
Plik trzeba podmienic wszedzie gdzie się znajduje a najlepiej nie podmieniać a wykasować stare, wgrać nowy i zrestartowac system. U mnie WinXP+SP1 działa, jak bede dobijał system (bo już sie troche sypie ![]() Dzięki za udfs.sys z Win2k SP4. Szkoda że nikt sie nie wpisał jak im sie pliki z multisesją odtwarzają w DVD-ROMach, u mnie tylko jeden znajomy z Toshibą 1712 został jak się jakoś zgramy w czasie to potestuje płytki na jego napędzie |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2003
![]() |
Dobra plik jest dobry mój błąd sorry...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
W XP rozwiązany, ale ja mam problem w moim poczciwym Windows 98SE. Poradzcie jak rozwiązać ten problem.
Tylko nie piszcie postów typu - "zmień System operacyjny" G Dziękuje za wszelkie podpowiedzi. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.04.2005
![]() |
Luminat:
Jak by ci się to nie wydawało dziwne, ten rzeczywiście stary system bez problemu obługuje nagrywarki DVD. W momencie premiery Win2000 (luty 2000) nagrywarek DVD jeszcze nie było na rynku a w chwili pojawienia się WinXP (październik 2001) być może już były ale astronomicznie drogie i bardzo rzadko spotykane. Przepraszam z góry za ten wtręt, ale jak widać z tego wątku również użytkownicy nowszych Windowsów mogą mieć problem z multisesją. Gm_ns Ponieważ sam używam Win98SE, również jestem zainteresowany rozwiązaniem tego problemu. Przekopałem się przez masę stron i niestety nie znalazłem w pełni zadawalającego rozwiązania. Mogę ci zaproponować rozwiązanie połowiczne: Program IsoBuster pozwala zobaczyć kolejne sesje. Wczoraj zrobiłem test. Nagrałem pod Nero drugą sesję po czym zamknąłem krążek. Pod Total Commanderem jak i Eksploratorem widoczna była tylko pierwsza sesja. Natomiast IsoBuster pokazał drugą sesję, mogłem bez problemu skopiować pliki z krążka (Toshiba SD-R5372). Zrobiłem również test mojego napędu DVD (Toshiba SD-M1612) ale ten nie pokazał drugiej sesji co jest nawet zrozumiałe bo kupiłem go pod koniec 2001. Nie wiem czy cię to zadowoli ale innego sposobu nie znam. Ostatnio zmieniany przez rainy : 29.04.2005 o godz. 17:23 |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Wybacz ale dla w2k było wsparcie m$ długo po pojawieniu się nagrywarek dvd (chociaż już się kończy, a szkoda) dla xp jest nadal a dla w98 m$ dawno przestał wypuszczać cokolwiek (też szkoda pomimo że była to niezła niedoróba to chociaż mało wymagająca), i jak sobie wyobrażasz że system zacznie obsługiwać czegoś co nie potrafi, może jakiś niezależny producent wprowadzi obsługę multisesji dvd dla w98, tylko w jakim celu i co z tego będzie miał?, a może hobbysta - tylko że tacy pomimo że lubią wyzwania to wolą raczej zajmować się czymś co ma przyszłość, więc wygląda na to że albo nowy system i obsługa, albo w89/wme, no chyba że sam cos takiego napiszesz.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.08.2004
![]() |
możeci napisać konkretnie gdzie go trzeba wrzucić bo ja jak narazie znalazłem tylko w(c:\windows\system32\drivers)
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.05.2003
![]() |
Cytat:
Jednak nie zadziałał "power producer" i "incd" W nero udało się wypalić normalnie dvd-r choć max prędkość jaką mogłem ustawić to 4x
![]() |
#13 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Jestem pełen podziwu, że w ogóle uruchomił Ci się win95osr2.
|
![]() |
![]() |
|
|