![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Odzyskiwanie cdrw
Witam!
Mam pewne pytanko, mam nadzieje, ze znajde na nie odpowiedz :-). Mam skasowana plyte CDRW w trybie 'quick'. Jednakze bardzo chcialbym odzyskac dane ktore zostaly na plycie. Czy jest taka mozliwosc i jak to zrobic? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.04.2001
![]() |
Na pewno jest taka możliwość. Szybkie kasowanie nie jest w stanie w 1 minutę zmazać całej płyki. Zmazuje więc tylko architekturę danych.
To dobrze, że zajmiesz się poszukiwaniami. Pewnie niedługo z tego skorzystamy ? :-) Nie daj nam czekać. pzdrwm darbakan |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Tak na prawde to quick erase wyczyszcza ToCa, wiec nie ma spisu plikow. Po prostu szukam jakiegos ewentualnego programu ktory bylby w stanie go odbudowac na podstawie struktury danych na CD, ale jak na razie nie znalazlem.
Poza tym oczekiwalem raczej pomocy, a nie tekstow w stylu 'to dobrze ze zajmiesz sie poszukiwaniami' ;-) |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.04.2001
![]() |
Na połowę twojego pytania odpowiedziałem, bo znałem odpowiedź.
Na przyszłość: w sprawie reklamacji pisz na priva. |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2001
![]() |
właściwie sam jestem ciekaw czy to jest możliwe. Skasowane dane na twardzielu w pewnym stopniu można odzyskać programem Easy recovery i jemu podobnymi, ale osobiście nie miałem jeszcze takiej potrzeby więc nie traciłem na testy czasu, a jak to by zadziałało na cdrw
![]()
#6 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Napewno jest taka mozliwosc bo przy opcji szybkiego kasowania chyba w nero jest komunikat, ze jezeli sa tam jakies poufne dane , to nalezy roztropnie uzywac tej funkcji, czy cos w tym stylu.
Takze szukalem takiego programu, ale nie znalazlem. |
![]() |
![]() |
|
|