![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
TEAC W516EB -. bios 1.0h
Czy ktos upgradowal? Co daje?
Moze jakis test? Pozdro. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
tak np ja?
jeszcze nie wiem bo sprawdzalem tylko czy da sie powrocic do wersji B? co do testu to jak dorwe diablo 2pl (bo sd2 i laser loocka juz mam) to chetnie go zrobie tylko nie wiem jescze co testowac: szybkosc sczytywania zabezpieczonych plyt, mozzliwosc ich wypalenia, czas nagrywania - podrzuccie jakies pomysly (jesli beda mozliwe do zrobienia z mojej strony) to je chetnie zrobie. pamietajcie tylko cos co powiedziaj jeden z czlonkow tego forum - nowy firmware to nie winamp pzdrwm Nikita_Bennet
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[quote]Nikita_Bennet (21-04-2002 20:07):
tak np ja? jeszcze nie wiem bo sprawdzalem tylko czy da sie powrocic do wersji B? A da się powrócić ? I jak ? Możesz sprawdzić jak nowy firmware wpływa na kopiowanie Audio (CD i CDR). A poza tym, cy ten bios był do Teaca E czy EB ? Jabba |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
staruszek
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#5 |
staruszek
![]() |
w zalaczniku jest biosik przywracajacy wersje 1,0B z 1,0H.
jest tez opisik moich spostrzezen - niedokonczony bo brakuje mi paru rzeczy, np gry diablo2pl bo jest u kumpla. pzdrwm Niktia_Bennet
#6 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DZIĘKI !
Cała społeczność huttańska jest wdzięczna ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Wgralem 1.0h i...
na razie zauwazylem poprawe bo nie chcial mi wczesniej zobaczyc takiej jednej badziewnej czystej plyty a teraz widzi. Odczyt audio ten sam MAX x32. Zabezpieczenia: nie wiem, nie mam dojscia do zabezpieczonych gier Ale zrobilem test na SD2 (ten pliczek z cdrinfo) i qpa nie dziala. nagralem z wykorzystaniem Amplify i zadzialalo ale z tym to chyba zawsze zadziala. Pozdro. |
![]() |
#8 |
staruszek
![]() |
co do odczytu adio to u kazdego moze byc rozny i zalezy to od samejj plyty audio - porownywalem dwie tloczone o zblizonym czasie nagran i predkosci byly rozne\
co do nagrywania z opcja amplyfy to zgadzam sie zawsze dziala (no tak na 99%) pzdrwm Nikita_Bennet
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.04.2002
![]() |
Witam!
Czy w takim razie jest sens uaktualniania biosu? Moj Teac 516 EB nie poradzil sobie ze skopiowaniem Homm4 pl cd2 Clonem Cd wersja 3.x wszystko ustawione ok... z Amplify sectors:-( Dopiero poszlo z clone Cd 4 beta ale obraz robiony byl na clone cd 3.x. Pewnie cos z nie tak bylo z odczytem.. Czy wszystko zalezy od biosu? Do niektorych nagrywarek wypuszczone byly biosy ktore nawet zwiekszaly szybkosc palenia cdka + inne bajery heehe gdyby byl taki biosik do naszych teacow:-)) pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 |
staruszek
![]() |
przegladalem info dotyczace najnowszej wersji biosu do teac nagrywarki 516eb i zauwazylem pewne niescislosci. napisane jest w tymze info (plik Readme.txt)
This program is exclusively for the CD-W516EB with firmware revision 1.0A/B/C/D/E/F/G . powiedzmy ze tlumaczac to na nasze oznacza iz ten biosik mozna wgrac na piecyk ktory juz ma biosik w wersji 1.0A/B/C/D/E/F/G. teraz jedno z pytanek - kiedy wyszly biosy w wersjach D E F. ostanio bawilem sie tylko wersja C. moze ktos z uzytkownikow posiada naped z wersja biosu D E F bo nie przypominam sobie aby na w necie wyplynely takie biosy. przejrzalem plik wykonywalny i ten mowi co innego. otoz owszem mozna wgrac ten bios ale tylko na bios w wersji 1.0 A/B/C/G a wiec chyba nie bylo biosu w wersji D E F dla tej nagrywarki. moze po prostu jest jakas pomylka z plikiem readme ale cos tu juz nie gra. inna bajka ze ten biosik da sie wgrac na biosik w wersji G a takiego to ja nie widzialem pzdrwm Nikita_Bennet
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Może musieli tak dużo błędów poprawiać w nowych wynalazkach, że doszli aż do H :-)
Pzdr. Bolo |
![]() |
![]() |
|
|