Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2003, 01:43   #1
Nevor
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2003
Nevor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy track following error...wykrzaczyłem 5 płyt

spaliłem 5 płytek...za każdym razem ten sam komunikat...próbowałem nagrywać różne rzeczy na nero i clone...i to sam za każdym razem...
POMOCY CO TO MOŻE OZNACZAĆ...pokopane stery napędu czy pada mi nagrywarka, a raczej padła bo żadnej płytki nie nagrałem od pojawienia się tego komunikatu...
Nevor jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.04.2003, 02:33   #2
ROBON
Bywalec

Data rejestracji: 24.04.2003
ROBON w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
1.Podaj trochę szczegółów o sprzęcie
2.Możliwe przyczyny:
-niewłaściwe płytki
-brudna soczewka
-wytarty smar na prowadnicach
-nie dokręcone śrubki mocujące

Celeron 400
DFI CA61 rev:A
196 MB RAM
WDC WD800BB
SAMSUNG SV0432D
VOODOO3 3000 16M
BENQ 4816A
ROBON jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2003, 09:27   #3
Nevor
Nowy na forum

nagrywarka to LG CD-RW 8080B płytki raczej dobre(AKOSS..nigdy tylu nie spaliło na raz jednym ciągiem) napęd przeczyściłem płytą czyszczącą bufor w trakcie nagrywania nie spada tylko odrazu pojawia się wymieniony błąd na różnym procentowo zaawansowaniu nagrywania..może dmucham na zimne..ale poprostu nie wiem co się dzieje i szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć sprawdzanie po 3 płytkach przeczyszciłem napęd..potem wgrałem clone restart i nic nie pomogło...winda nie pokazuje żadnych konfliktów sprzętowych(xp)...itp..
Stary 27.04.2003, 09:56   #4
przyloga
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2002
przyloga w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja tam windows nigdy nie ufam a może odpal nagrywarkę na innym kompie jak masz możliwość jak jesteś z Kutna lub okolic zapraszam do siebie
Pozdrawiam
przyloga jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2003, 10:18   #5
blejs
Stały bywalec ;)

blejs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: track following error...wykrzaczyłem 5 płyt

Jezeli masz dma wlaczone, nagrywarke na osobnym pasku [najlepiej master] to jedzynie mozesz sprobowac zmienic plytki.. moze jakies trefne.. jak to nic nie da to najprawdopodobniej nagrywarka dead, mialem podobny problem na yamaha 8x8x24 niektorych plyty poprostu nie chciala nagrywac. Polecam tez zmiane biosu i troche wiecej info na temat konfiguracji sprzetowej
Stary 27.04.2003, 10:33   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przede wszystkim akoss to nie sa dobre plytki, owszem kiedys na poczatku jak sie pojawily byly niezle a teraz uwazam je za jedne z najgorszych, wystarczy ze sa stare i juz sa z nimi klopoty. Nagraj na jakichs przyzwoitych typu verbatim TDK czy dysan zanim zaczniesz sie martwic o nagrywarke. Twoja LG jest juz dosc wiekowa i tez mogla juz sie wysluzyc, niekoniecznie wypalajac duzo plyt - ja trwalosc napedow LG raczej licze w miesiacach a nie w ilosci nagranych plyt (troche dyskusyjne to ale sie sprawdza).
Stary 27.04.2003, 16:01   #7
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kolega mial podobny problem ze swoja 8080 - zmniejszenie predkosci z x8 do x6 pomoglo - palila dobrze (dopuki se litka nie qpil)

zgadzam sie z przedmowcami - nagrywara moze byc na wylocie
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2003, 21:48   #8
Xelos^.^
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.04.2003
Xelos^.^ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ke?

Czyli, zle zrobilem, ze kupilem LG 8481? W zasadzie zawsze jest 2-letnia gwarancja nie?
http://forum.battlenet.pl
Xelos^.^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2003, 09:53   #9
Nevor
Nowy na forum

Pięknie dziękuję za pomocne uwagi wszystkim, którzy odpowiedzieli na mój post, jak znajdę chwilkę czasu to sprawdzę wszystkie proponowane możliwości i oczywiście powiadomię o efektach tych prób na forum...
Pozdrowienia
Nevor
Stary 06.05.2003, 09:09   #10
Dareks1000
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2003
Dareks1000 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na marginesie. Nigdy nie czyść lasera płytką czyszczącą, ani środkami chemicznymi. Soczewki przeważnie są plastikowe i nie znoszą tego.
Przeinstaluj Nero i postępuj według innych rad.
powodzenia.
Dareks1000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2003, 09:47   #11
GOLOMB
Gość

PIERWSZY MÓJ POST W DZIALE CDR od ROKU !

Więc tak padła ci OPTYKA. Tzn rozkalibrował ci sie laser. Tak że papapa nagrywarko.MIUAŁEM TĄ SAMĄ SYTUACJĘ. na Swojej obecnej nagrywarce z podpisu. Jedynie servis został.
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: