![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam!
Nie dawno (z pol miesiaca temu) zlozylem sobie nowego kompa, ale jakos przeoczylem sprawe zasilacza (w sumie jednej z wazniejszych rzeczy), nie wiem jak to sie stalo, moja nieuwaga ![]() Moj nowy konfig to: AMD XP 2500+ Mhz Barton ASUS A7N8X-E Deluxe Radeon 9600Pro Sapphire 128Mb Seagate Barracuda 160Gb SATA + 40Gb w kieszeni 512 Mb DDRam (Dual Channel) NEC ND-2500a DVD-ROM Lg Codegen 300W ![]() No wlasnie chodzi o tego Codegena, chce go zmienic. Troszke tego mam w budzie (dwa dyski, dwa napedy optyczne) i boje sie zeby zasilacz sie nie spalil (pol biedy jak sie tylko on spali, boje sie zeby mi nie pociagna za soba reszty). W niedalekiej przyszlosci mam zamiar podkrecic Bartona do 3200, ale na pewno nie na tym zasilaczu (zbyt duze ryzyko). Zastanawiam sie nad Chieftec'iem, musi byc cichy, nie jak ten Codegen ![]() Jaka moc bylaby najlepsza pod moj config (360 wystarczy)? Moze macie jeszcze jakies inne propozycje? Z gory dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() Złego słowa nie można też powiedzieć o Huntkeyu oraz Modecomie. Wszystko zależy ile będziesz miał kaski Pozdrawiam
primum non nocere Ostatnio zmieniany przez surff : 06.05.2004 o godz. 14:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Jeśli chcesz mieć cichy zasilacz to polecam Modecom FSP 350-60 PN. Ma jeden 12cm wolnoobrotowy wiatrak. Moc tego zasilacza to 350W ale jest bardzo masywny (duże radiatory) i bez problemu śmiga na 400W. Chieftec nie robi już zasilaczy i to co teraz jest w sklepach to zasilacze robione na zlecenie przez inne firmy co odbija się na jakości. Dawne dobre chiefteki są sprzedawane tylko z obudową.
![]() |
#4 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Antec, Chieftec, Huntkey, Modecom - to czolowka.. wybieraj
![]() Ja polecam chiefteci - o nich najwiecej slyszalem dobrego. pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
jak zawsze polecam Chieftec 360W dual fan, mam tego i chodzi cichutko, dobrze trzyma napięcia. Kupiłem pare miesięcy temu za 200zł
![]()
![]() |
#7 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Jeśli nie chcesz wydawać zbyt wiele pieniędzy, a chcesz sobie sprawić dobry, niezawodny zasilacz, to z czystym sumieniem mogę Ci polecieć zasilacz ModeCom ISO-450P z aktywną regulacją współczynnika mocy (aktywne PFC). Zasilacz ma moc 350W (oznaczenie wskazuje na 450), dobrze "trzyma" napięcia, posiada jeden wentylator pracujący z prędkością obrotową zależną od obciążenia zasilacza i do tego jest cichy.
Zresztą, na stronie benchmark'a jest test m.in. tego zasilacza i dostał bardzo pozytywne opinie, a w testach wypada tak samo dobrze, jak duuużo droższe modele. Jego cena oscyluje wokół 140zł (w zależności od sklepu) więc jak na markowy, solidny zasilacz to bardzo atrakcyjna cena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Rozna sie minimalnie, a zazwyczaj ceną!
![]() |
![]() |
#11 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
A co powiecie na to ...
Mam zasilacz FEEL 300W ...chyba jeszcze gorszy niż Codegen ![]() napięcia mi daje... +12V ->11.67V -12V ->11.95V +5V ->4.89V -5V ->5.30V +3.3V -> 3.06V ![]() konfiguracje znajdziecie w profilu ...ciągnie już tak ponad 1.5 roku . I jak myslicie ...? Narazie jest wszystko dobrze ...ale czy warto dmuchać na zimne i zainwestować w jakiś model który podajecie wyżej...?
![]() |
#12 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
Maciej: mialemm feela 350 watt... tez niby trzymal jak zyleta prwaie przez 6 miesiecy,a potem sie zjaral, prawie plyte glowna tez zjaral... molex do mobo zaczal sie smazyc...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cena/Jakosc to tylko Fortron i ew. Modecom CWT 350 BDB.
Najwyzsza jakosc to: Antec, Chieftec, Enermax, Thermaltake, Zalman. Z modecomow wyzsza polka to tylko ten CWT 350 BDB. Najbardziej cena/jakosc oplaca sie w tej klasie kupic modecoma. Reszta modecomow to klasa srednia tak samo jak Fortron, IMO Hunkey i kilka innych. Modecom to chyba najlepszy zasilacz z dolnej polki, no ale caly czas z dolnej. Z tych dwoch polek IMO najbardziej oplacalny jest Fortron. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Przegladam sobie te zasilacze i majac do wydania ok 250zl. ograniczylem sie do dwoch modeli:
Modecom - podobno bardzo cichy, wrecz nieslyszalny z odleglosci 1m., do tego ladny kolorek niebieski ![]() Chieftec - klasa sama w sobie ![]() Cena podobna. Jak wy uwazacie, ktory lepszy?? Ostatnio zmieniany przez czero : 07.05.2004 o godz. 00:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|