![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2004
![]() |
![]()
Często zdarza się, że przed filmem mamy zbędne lub denerwujace dodatki.
Na przykład "Warning" czy też reklamy (płyty DVD dołączane do prasy). Zamist bawić się w usuwanie ich, możemy w prosty sposób po prostu je pominąć, tak aby od razu pojawiało się menu: Po zripowaniu filmu na dysk (DVD decrypter) otwieramy programem IfoEdit plik VIDEO_TS.IFO. Wchodzimy do: VMGM_MAT -> First Play PGC Szukamy linii "1.Pre Command", klikamy prawym i wybieramy "edit command". Domyślnie, przynajmniej u mnie, było: "(JumpSS_VMGM) Jump to VideoManager PGC" PGC Nr:2 Z listy wybieramy "(JumpSS_VMGM) Jump to VideoManager Menu", Menu: "Title-Menu". Zapisujemy zmiany. Testu czy wszystko gra można dokonać np przez PowerDVD. Pozostaje juz tylko wypalić film. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Registered
Data rejestracji: 03.09.2003
![]() |
Sprawdzę tę metodę na Shreku 2 jak będę miał czas. Mam nadzieję, ze zadziała bo rzeczywiście te reklamy są wnerwiające. Dzięks
![]() EDIT: Ostatnio zrzucałem Zgromadzenie i ten sposób zadziałał ![]() Ostatnio zmieniany przez JohnDoe : 17.12.2004 o godz. 14:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
No tak masz rację, można tak zrobić, ale tylko z niektórymi filmami. Twój sposób pokazuje, że zmieniając "pre-command" w pliku ifo., po uruchomieniu płytki od razu wskoczymy do menu pomijając wcześniejsze reklamy i ewentualne warrningi, ale co zrobić kiedy np warrningi pokazują się po uruchomieniu filmu z menu gównego? Oczywiście można użyć Vobratora, aby je odszukać i póżniej zablokować za pomocą IfoEdit. Tak czy inaczej one zostają tylko nie są wyświetlane i niepotrzbnie zajmują mejsce.
Ja osobiście proponuję użycie DVDReMake-a, można w prosty sposób usunąć wszystko co nam nie pasuje. Oczywiście twój sposób też może się przydać, ale może ktoś skorzysta też z DVDReMake-a. Pozdrowienia Salem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2004
![]() |
Cytat:
![]() -- pozdrawiam Jurek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2005
![]() |
Czym otworzyc ten plik?? VIDEO_TS. INFO
PS. nie wiele z tego rozumiem... ![]() POMOCY!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Ale po co Wam wogóle Menu? Macie za dużo miejsca na płycie? No, chyba że palicie tylko na DVD-9 :-)...
W transkoderze zgrać tylko ścieżkę z filmem i nie ma żadnych Warningów i innego świństwa!
![]() |
#7 | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Do otworzenia VIDEO_TS.INFO urzylem InfoEdit.
Kristopher pisales, ze: (Szukamy linii "1.Pre Command", klikamy prawym i wybieramy "edit command". Domyślnie, przynajmniej u mnie, było: "(JumpSS_VMGM) Jump to VideoManager PGC" PGC Nr:2 Z listy wybieramy "(JumpSS_VMGM) Jump to VideoManager Menu", Menu: "Title-Menu". Zapisujemy zmiany) Nie moge sobie z tym poradzic... Nie zapisuje mi zmian ![]() Pomocy |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Może więcej informacji... Zgłaszany jest jakiś błąd? Sprawdzałeś atrybuty pliku? Może ustawione jest tylko do odczytu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Blad nie wystepuje. Pewnie ja to zle robie...
Otworzylem plik VIDEO_TS.INFO, znalazlem ta sciezke:"2.Pre Command", otworzylem, skopiowalem sciezke:"(JumpSS_VMGM) Jump to VideoManager Menu" do"1.Pre Command", dalem ok i... zmiany sie nie zapisaly ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Jeszcze raz - otwierasz plik VIDEO_TS.ifo -> w górnym oknie rozwijasz VMGM_MAT i podświetlasz First Play PGC -> w dolnym oknie zaznaczasz prawym klawiszem 1. Pre command i z menu wybierasz Edit command -> ustawiasz (JumpSS_VMGM) Jump to VideoManager Menu", Menu: "Title-Menu" -> OK ->Save VIDEO_TS.ifo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
No... dzieki WIELKIE!
![]() ![]() A jeszcze pytanko mam... Czy nie trace na jakosci bawiac sie w cos takiego? I czy z kazda plyta da sie tak zrobic, czy trafiaja sie jakies wyjatki? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Do wycinania tego i owego z przodu i z tyłu chyba łatwiejsze jest DVDRemake ale jak to mówią "co komu pasuje jest OK"
![]() |
![]() |
|
|