![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Jak na razie bez problemow. Oprocz zmiany wygladu do tej pory zauwazylem tylko zmiane notatnika. Moge dac screena, ale mam straszny burdel na pulpicie i nie ladnie bedzie wygladalo.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Ja też nadal jadę na Win98SE ! I miałbym jedno pytanie. Jakiś czas temu zainstalowałem część łatek do Win98SE i czy teraz instalując ten SP, może to spowodować jakieś problemy ? I czy instalując tą łatkę wygląd XP będzie dotyczył całości (jakiej ?) i czy da się to wyłączyć ? Z góry dziękuję za wyjaśnienia Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
...w podróży...
![]() |
Cytat:
Wyglad - zobacz na screena. Mozna wylaczyc - Wlasciwosci ekranu=>Wyglad=>Schematy i zmieniasz Windows XP na Standartowy Windows. Niestety "recznie" trzeba zmienic ikonki (kosz, moj komputer)
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Dzięki za info ! Jak na razie zainstalowałem sobie tą wcześniejszą wersję 1.6.2 , bo akurat miałem ją jakiś czas temu ściągniętą z Internetu (tą najnowszą muszę ściągnąć jak będę miał dostęp do łącza stałego). W sumie oprócz zmiany wyglądu na Win2000 ( co mi się zbytnio nie podoba, ale to chyba kwestia głównie przyzwyczajenia), nie zauważyłem na razie większych pozytywów. Jako minus, to chyba fakt, że system uruchamia mi się troszeczkę dłużej. W sumie, zastanamiam się, czy warto go zostawić lub zamienić na ten nowszy - mi ogólnie Win98 nie sprawia większych prpblemów. Ale pożyjemy, zobaczymy. I jeszcze miałbym pytanie - czy w przypadku zmiany tego widoku na styl WinXP - zmienia się tylko wizualizacja ikon i pulpitu, czy też dochodzą pewne opcje z WinXP i zmienia się np. Menu Start itd. Za udzieloną odpowiedź z góry dziękuję ! I jeszcze jedno pytanie. W spisie poprawek był ulepszony notatnik. Co prawda, ja mało z niego korzystam, ale skoro powinien być. A u mnie po instalcji tego SP, notatnik bez zmian ![]() Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 09.05.2005 o godz. 14:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
Mozesz jeszcze pokazac jak wyglada menu i Eksplorator Windows. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
...w podróży...
![]() |
Cytat:
Dodakowo notatnik (metapad). Znacznie bardziej rozbudowany w stosunku do notatnika+ dostepnego z SP1.5-1.6.2. Jak na razie nie znalazlem w nim mozliwosci zmieny kodowania (w notatniku+ byla) Jeszcze co do wygladu: Kolor menu orginalnie zblizony jest do bialego (jak na screenie) mi sie nie podoba wiec zmienilem na taki jak caly pasek startowy. Czcionki na pulpicie sa orginalnie pogrubione. Tlo czcionek - tu sprawa jest dziwne - na poprzedmim screenia widac ze jest niebieskie na jest "przezroczycte" - moze cos poprzednio "nie zaskoczylo"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
cos problemowy ten sp 2.0 bo nie dziala mi teraz mysz pod USB
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zlotowicz
![]() |
Zastanawiam sie nad powrotem do 98se + sp2, ale chyba to zrobie dopiero po kolejnym upadku xp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Jak to zazwyczaj SP - coś poprawia, a coś psuje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
2.0a
* Podmienione polskie pliki w poprawce (Q269601) - thx Petr * Dodane sterowniki pamięci masowej USB (Native USB-flashdisk 2.2 by Maximus) * Przywrócone ikony z Win2000 te z XP były trochę poszarpane, reszta wyglądu XP bez zmian. * Zmienione logo startowe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guru
![]() |
Witam !
Widzę, że Win98 nadal żyje ***8211; to mnie cieszy ! Nie wiem, czy wiecie, ale w najnowszym PCFormat, jest artykuł na temat właśnie SP do Win98 ***8211; niestety trochę dziwny i z tego co czytałem w Internecie, pewne sprawy w tym artykule pominięto ***8211; skupiając się na tym, że to może i dobre, ale system stary itd. Ale mniejsza z tym ***8211; na płycie jest nawet ten SP, ale niestety po polsku tylko w wersji 1.6.2 ***8211; a wersja 2.0 tylko po angielsku ***8211; a liczyłem, że będzie po polsku i nie będę musiał ściągać z sieci ![]() Ale teraz widzę, że jest jeszcze nowsza wersja ***8211; poczekam na możliwość dostępu do łącza stałego i ją sobie pobiorę. Ale mam teraz takie pytanie ***8211; choć nie wiem, czy to może mieć związek. Właśnie niedawno zainstalowałem ten SP 1.6.2 ***8211; niby wszystko OK, wygląd dało się zmienić ma standardowy, a pozostałe rzeczy np. ikony są OK. Ale właśnie wczoraj zainstalowałem sobie nowszą wersję przeglądarki IrfanView 3.95, oczywiście wraz z nakładką polską. I okazało się, że nie mogę nic wydrukować ***8211; po prostu jak wybiorę drukuj, to coś mignie i nic. Nie wiedziałem co jest, odinstalowałem, zainstalowałem jeszcze raz 3.95, ale tym razem po angielsku ***8211; było OK. Jak dodałem polski język ***8211; nie można drukować. Musiałem wrócić do wersji 3.92 ***8211; bo ona działa OK. Nie wiem, może to może wina właśnie tego SP ***8211; poprzednio kilka razy uaktualniałem IrfanView i nigdy nic takiego nie zauważyłem ***8211; a czasami coś z niego drukuję. Ciekaw jestem, czy ktoś zauważył coś takiego u siebie ? Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.10.2004
![]() |
Pcformat
chyba w pcformacie jest service pack dla windows 98 PL (chyba)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowa wersja :
2.0.1 Final Dodano jedną aktualizację (Q870669) i jedną poprawkę (Q295629, która zastępuje poprawki Q258010 i Q274334) Dodano ATL.DLL (z VCREDIST) Zaktualizowano plik ROOTSUPD.EXE do wersji 7.0 Zaktualizowano plik HTML32.CNV do Office XP SP3 Zaktualizowano plik INFEX.EXE z wersji 0.1 do 0.2 Zmieniono "MaxFileCache=524288" na "MaxFileCache=393216" w pliku SPUPDATE.INF Zmieniono metodę kopiowania HARDWARE.HLP w SPUPDATE.INF Zmieniono metodę kopiowania Visual C++ (VCREDIST) i OLE Automation (OLEUPD) w SPUPDATE.INF aby zapobiec niezgodności wersji Dodano "SmartReboot=N" do wszystkich plików INF, aby zapobiec nieoczekiwanym komunikatom restartowania Poprawki w pliku DELINFS.INF Naprawiono problem z odinstalowywaniem TweakUI Naprawiono problem z odinstalowywaniem 98lite Sleek Notepad
![]() |
![]() |
|
|