![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() A pozatym mam wyłączone trochę usług ![]() Musisz się pobawić i posiedzieć trochę przed kompem i powyłączać to co ci nie jest potrzebne ![]() Procesy zajmują mi ok. 240MB i plik stronicowania ma ok. 120-150MB, teraz akurat chodzi BitComet i mam 300Mb ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 21.05.2005 o godz. 09:50 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
start kickstartu to dopiero wstęp do gotowości rozumianej przeze mnie, a uruchomienie workbencha też trochę trwało ...
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Wreszcie jakiś fajny topic
![]() [Szybszy start] Musisz wykonać to krok po kroku, aby uzyskać pełną wydajność! 1. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\Memory Management\PrefetchParameters EnablePrefetcher - 2! Takie ustawienie ustawia tą funkcje dla startu systemu 2. Czyścisz katalog C: \WINDOWS\Prefetch\ 3. Uruchamiasz system ciagle do momentu, aż jakiś plik pojawi się w C: \WINDOWS\Prefetch\ 4. Start > Uruchom > defrag c: -b [Czekasz na zakończenie operacji....] 5. Start > Uruchom > Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks [Zostawiasz komputer po wpisaniu tego na 30 minut] 6. Ponowny rozruch [Szybszy start] [Szybszy Start 2] Ściągnij program BootVis Tool http://download.microsoft.com/downlo...otVis-tool.exe Po zainstalowaniu włącz program. Kliknij na 'Trace ***8250; 'Next Boot + Driver.., klikamy Reboot. Po ponownym uruchomieniu czekać na uruchomienie programu BootVis (może trwac w niektórych przypadkach długo) Po uruchomieniu klikamy Trace ***8250; Optimize System Po ponownym uruchomieniu czekamy na zakończenie pracy programu BootVis [Szybszy Start 2] [Szybszy start 3] Tutaj odczujesz szybkość startowania ikon Tray Ustawiasz Pamięć wirtualną tak. Najlepiej jak masz dwa dyski C i D wtedy odczujesz to najbardziej C : [Ilość pamięci Ram] * 1.5 [Min] [Ilość pamięci RAM] * 2.0 [Max] D : [Określone przez system!] [Szybszy start 3] Dodatkowe informacje : Defragmentacja dysków Czyszczenie rejestru Opis tutaj! Usunięcie dodatkowych programów i usług Start > MsConfig [Polecam!] Windows XP POWER LiTE 1.73 NetPOWER 0.1 [Zbiory własnej roboty] Wszystko sprawdzone
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to uruchamiaj komputer raz dziennie i bedzie po problemie
![]() ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Guru
Cytat:
tak czy inaczej nawet te stare były szybkie, ale nie można tego porównywać z tym co się dzieje teraz ... inny poziom ilości/wielkości danych itp. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Szybkie uruchamianie - jądro systemu do RAM
Nie używam bo wymagane min 512MB (nie wiem czy stosowałbym nawet przy 1024MB - chyba tylko dla eksperymentu) HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\Memory Management DisablePagingExecutive DWORD=1 Podobno super szybko uruchamia ![]() Inna sztuczka co do uruchamiania:w msconfig.exe zaznaczyć /NOGUIBOOT, albo dopisać to w boot.ini Pare sdkładników Windowsa do usunięcia:WINDOWS\Inf\sysoc.inf - pousuwać "hide" (przecinki zostawić) - Dodaj usuń składniki Windows - i wyrzucamy niepotrzebne.
![]() |
#23 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Inna sztuczka co do uruchamiania:w msconfig.exe zaznaczyć /NOGUIBOOT, albo dopisać to w boot.ini
no noguiboot powoduje czarny ekran przy uruchomieniu i niby szybciej sie uruchamia, ale NIE widać scandiska jak się robi. Tylko czarny ekran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
[I]Szybkie uruchamianie - jądro systemu do RAM
Nie używam bo wymagane min 512MB (nie wiem czy stosowałbym nawet przy 1024MB - chyba tylko dla eksperymentu) HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\Memory Management DisablePagingExecutive DWORD=1 Przetestowałem z ciekawości (mam 1 GB Ramu) ale nie pomaga |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Kumpel pisał, ze w gazecie znalazł coś takiego - ja nie testowałem.
Może nie wszystko mi napisał. Jakbym się coś dowiedział to dodam.
![]() |
#26 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
NOGUIBOOT
NO - NIE GUI - Interfejs graficzny BOOT - Start systemu Start bez intrefejsu graficznego ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
dla mnie sie nie liczy ile czasu sie system wlacza tylko ile czasu potem bez przerwy dziala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 | |||
Guru
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() @Predi @demek ten sposób pozwala na szybszy start i równie bezawaryjne działanie systemu, więc czemu z tego nie skorzystać ![]() zresztą nie chciałem rozpoczynać dyskusji nad sensem stosowania modyfikacji, ale dowiedzieć się jakie są wasze ulubione ...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|