![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#301 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Dla nie czytających między wierszami: To taki fake był ^_^ W ramach: jakie pytanie, taka odpowiedź ![]() Acha! Dzięki za pozdrowienia! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#302 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A tak na poważnie: Czy zwróciłeś uwagą na tematy tego gościa? Ma chyba wszechstronne zainteresowania Tylko takieś siakieś dziwne ![]() Zobacz wszystkie wątki rozpoczęte przez Pana Michal1000 To będziesz wiedzał o czym tutaj rozmawiam ![]() Następnego dnia, pomimo "głupich" komentarzy Michal1000 zakłada ten sam temat Tylko nazywa się on teraz Asus DRW-1608A Sprawdź ile jest odpowiedzi ![]() I to jest to o czym mówię ![]() Nie chcę się tu rozwodzić, bo chyba wiesz o co chodzi ![]() Azaliż nie - wyjaśnię to dogłębnie punkt po punkcie ... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Dzięks.
![]() PS. Jak Ci się sprawuje XP z SP2? Są jakieś problemy z kompatybilnością? |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Po prawej masz most popular. Coprawda 1633 nie ma ale jest 1213 i mnostwo innych (w tym pionek 108, litek 832, plex, LG i oczywiscie NEC ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
sluchajcie a ja tak przegladam forum i szczerze mowiac widze ze wiecej osob ma problemy z litkiem a nec jest jakby ciut pozytywniej odbierany. nie wiem do konca, ale bylem juz blizszy necowi choc jest drozszy. nominalnie jest on szybszy przy nagrywaniu minusow i DL. ale nie wiem, jak tak w codziennej pracy, na ktorym modelu mozna bardziej polegac, ze niezawodny itd. ponoc z litkiem to duzo tez zalezy na jaki egzemplarz trafisz bo jeden drugiemu nierowny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
Co prawda to nie 3500, ale 2500 też miały być wyśmienite. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Tak naprawde to do pelni szczescia powinno sie miec 2 nagrywarki - liteona i NECa.
(wlasciwie to 3 bo jeszcze plextor i jego magiczne umiejetnosci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2003
![]() |
NEC pracyje dużo ciszej od Litka, a duża liczba biosów to niekoniecznie musi być zaleta, w końcu masz nia palić płytki, a nie bawić się co tydzień w zmianę biosu i porównania jak teraz działa (lepiej czy może gorzej?).
Polecam NEC'a. ![]()
![]() |
#311 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2004
![]() |
Ja kupiłem Neca. Miałem wcześniej LG. Kolega wtedy już miał Neca i chwalił sobie to że Nec nie zepsuł mu rzadnej płyty -w odpowiednich momentach zwalniał zapis lub przyspieszał. Obszerny test Neca zobacz tu http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...10711&PageId=0
a poniżej moje wypociny: ![]() ![]() ![]() Górny wykres dla DVD-r a teraz dvd+r - płytki za 3.50zł w pudełkach Platinum 8x. ![]() ![]() a to wykres z cdrinfo.com właśnie przy prędkości 16x ![]() No i jescze jedno - kolega kupował wczoraj razem ze mną on kupił litka 832 - i powiem wam jedno, mam rozgruchotany odtwarzacz DVD Liteon , ledwo czyta oryginały, i co kolega nagrał na litku płytkę i litek tego nie czyta a z mojego neca malinowo. Jak to zobaczył to stwierdził że nowy bios pomoże ![]() Ostatnio zmieniany przez Elektron : 03.10.2004 o godz. 00:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Registered
Data rejestracji: 21.05.2003
![]() |
Cytat:
Jednakze miałem już lekko licząc 6 nagrywarek Zaczynałem od HP SCSI x2, wypaliłem kilka tysiecy plyt wiec chyba troszke sie na tym znam NEC IMHO jest poprostu mniej wybredny i bardziej pewny Mój bardzo wybredny stacjonarny odtwarzacz wreszcie łyka nagrane płyty. Na Litku probowałem kilkanascie rodzajów plyt i zadnej nie łykał (inne stacjonarki i owszem). Nowe BIOSy maja juz SL BS i jest 8 ) Ja polecam ! Ps. NEC nagrywa płyty x2 bezbolesnie :cool: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Registered
![]() |
Cytat:
![]() Własnie pale BENQ -R x2 i w wybrednej stacjonarce chodzi 8 ) a płytki po 1,20 PLN i to w MM kupowane (czytaj przepłacone) Ja jestem zadowolony. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Ja mam litka 832S i nagrywam tylko na TDK, Verbatim, Platinum, Bulkpaq i nie ma problemów
![]() Do tych płytek mam zaufanie. A nie kupuję jakichś płytek po 1zł bo jak najtaniej musi być to później nie żadnych problemów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 | ||
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() jak bys sie znal na nagrywaniu tak jak mowisz to i z litka zrobil bys mercedesa a nie calyczas na niego narzekasz choc przyposzczam ze nawet nie probowales powalczyc by litek palil wszystko a wiesz mi moze to robic nawet lepiej niz twoj nec ktory jest twoja chluba przereklamowana jak nero ![]() Cytat:
a co do jakosci nagranych plyt przez nec'a jest ladna ale nie tak jak zachwalasz na forum jest wiele testow robionych cdspeed i nie wyglada to ciekawie ![]() pozdr Ostatnio zmieniany przez legion : 03.10.2004 o godz. 11:14 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
|
|
![]() |
![]() |
#317 |
Registered
![]() |
długie do Legion'a
[QUOTE=legion]a co ma wspolnego ilosc wypalnia przez ciebie plyt jak napisales kilka tysiecy to nie robi z ciebie eksperta w dziedzinie nagrywania bo kazdy jelop potrafi wsadzic plytke i wcisnac nagraj plyte
![]() Nie znasz mnie wiec uważaj na słowa. Łatwo jest kogos obrazic Twoją argumentacja jest atak i za wszelką cenę wykazanie że lite-on jest lepszy. Płacą Ci za to czy jak? Ja tylko opisuje swoje wrażanie z porównania uzytkowania napedów 2 firm I chocaż żadna nie dorównuje TEACowi sprzed lat to IMHO, powtarzam IMHO NEC jest mniej problemowy I tyle..................... Piszesz, że nie walczyłem z LITE-ONem ? Jak to nie walczyłem ? Walczyłem i to długo... Za 360pln wydane na NECa wolałbym sobie kupic cos innego. Niestety moj LITEK nie pali CDRW, CDR pali tylko firmowe ( i to słabo) I to jest moj przypadek i moj problem. Miałem 4 napedy LITE-ONa i wszystkie padły. Kupiłem więc napęd innej firmy - to proste. A chwale go bo rozwiazał moje problemy i tyle Proponije EOT tej bezsensownej dyskusji i przepraszam innych za długiego posta. Pozyjemy, zobaczymy |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Tu przykładowy wykres BenQ x2 DVD-R burn x2 1.07 v2b5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Registered
![]() |
[QUOTE=VIZZARD]Sam jestem ciekaw jak ci się palą te BenQ
![]() Niestety nie mam jak sprawdzić DVD Litka 166S podaje IMHO bezsenowne rezultaty w Kprobe Sprobuje potestowac DVDINFOPRO |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Nowy na forum
![]() |
no dobra. pragne posiadac dobra nagrywrake dvd, robic na niej rozne backupy, nie nagrywac jakos hurtowo, uzywac rowniez do cd rw. generalnie nie mam zamiaru bawic sie w zmienianie biosow co 5 minut (wiec nie jest to plus dla litka jak dla mnie), chce miec dobry funkcjonalny sprzet, ktory mnie nie zawiedzie i nie bedzie psul plyt, zarwono cd jak i dvd, a bedzie uzywany od czasu do czasu. litek czy nec?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Registered
![]() |
No więć BENQ DVD-R x2 palone na NEC 3500AG
wygladają nie gorzej niz VERBATIM+R x4 palone Litkiem 811S Sprawdzane DVDINFOPRO ane LITEON 166S |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Nowy na forum
![]() |
Oczywiście że NEC - jest to obecnie nalepsza nagrywarka na rynku. A Pionieer to podróbka NECa taki składak z Neca w innej obudowie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi oczywiście o przejrzystość ![]() Spróbuj jeszcze zrobić to w Nero CD/DVD Speed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 03.10.2004 o godz. 13:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
TDK, Pioneer i Bóg wie jeszcze co mogą być OEMami Neca ![]() Albo posiadać ten sam chipset Ale wydawanie tak kategorycznych opinii na ten temat Nie jest z pewnością zgodne z prawdą I nie jest to tylko moje zdanie ![]() Jak zresztą widać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.09.2004
![]() |
Witam na forum, bo to mój 1 post.
Od razu sorka za troche offtopica (bo autor tematu porównuje litka i neca). Zastanawiam się jak wiele osób w tym (i nie tylko w tym) temacie jaką obecnie kupić nagrywarkę dvd. Nagrywać głównie będe płytki DVD SL, także zwykłe CD/CDRW. To forum czytam już jakiś czas, ale dalej nie wiem co lepiej kupić Nec 3500 czy Pioneer 108 ??(Litek dla mnie odpada bo nie chcę bawić się nowymi biosami i wykresami, samsungi, lg, benqi mnie nie przekonują, a plextor za drogi) Nec i Pioneer niby podobne, ale któraś musi być 'lepsiejsza'. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Wydaje kategoryczną opinię bo sprawdziłem to ,a większość na tym forum nie ma pojęcia o czym mówi. Przykładem jest ten wątek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...860#post327860 - gość który nie używał Neca wmawia mi że NEC ma zapis 4 CAV a ja mam nagrywarke i w życiu nie nagrywa 4CAV co zresztą jest napisane w instrukcji do niej. Więc klasyfikując reszte wypowiedzi na tym forum - to bzdury i bajki z palucha. Pierwszy raz napisałem coś na tym forum , ale jest to ostatni raz bo nie ma sensu wymieniać poglądów z ludźmi którzy nie znają się na rzeczy. Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#331 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Mam nadzeję, że to co mówisz o swoim pisaniu na tym forum jest prawdą ![]() I jest to twój ostatni post ![]() A wiesz dlaczego? Bo nie wszyscy na rzeczy się znają i niektórzy bajki opowiadają Ale to nie powód ażeby stawiać się o poziom wyżej tylko dlatego, że masz Neca I przeczytałeś do niego instrukcję ![]() Wiedza niestety - nie bierze się tylko z przeczytanych informacji od producenta ![]() Bo gdyby tak było - nikt nigdy nawet by nie pomyślał, ażeby np. z Neca 2500A zrobić 2510A A co do twojej kategorycznej opinii argumenty to jakie są? Że ktoś się pomylił? Że ktoś nie ma racji? Że ktoś wie mniej od ciebie, bo nie ma instrukcji? Że Nec jest najlepszy, bo co? Bo nie ma x4 CAV? Bo żadnej płytki nie zepsuł? Bo filmy się w stacjonarce czytają? Bo ty go masz? ![]() Something else? Ha? Cytat:
Czy razem z twoimi? ![]() Jeżeli martwi się niski poziom forum Które jest niezbyt dla ciebie kompetentne w zdobywaniu wiedzy To na **** tu wlazłeś jak i tak nikt ci nie pomoże Bo wszyscy ssą wiedzę z palca? I nikt ci do pięt nie dorasta :\ Jeżeli nie rajcuje cię właśnie ssanie wiedzy z palca I lubisz ssać co innego ![]() To nikt cię tu na siłę nie trzyma ![]() I jakoś damy radę bez ciebie ![]() Choć nie ukrywam, że ciężko będzie ^_^ Tak więc Adios Amigo! I żeby ci nie było smutno to ![]() Ja już łzy otarłem i pogodziłem się z tym ![]() Myślę, że niejeden się pod tym podpisze ![]() Żeby nie było, że cię nie lubię ![]() |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
|
|
![]() |
![]() |
#332 |
Coauctor delicti
![]() |
![]() ![]() ![]() Też ubolewam nad wieloma trudnościami na tym forum, ale wróćmy do tematu - że tak nieśmiało zaproponuję. ![]() Wyżyjcie się ile się da ze swojej wiedzy: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?p=328133 Ostatnio zmieniany przez Morris : 03.10.2004 o godz. 17:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
![]()
Witam
Mam pytanko jakie płyty DVD najlepiej sie sprawdzaja w Tym napedzie do nagrywania a ktorych nie polecacie ? pzdr ![]() Ostatnio zmieniany przez Subi : 03.10.2004 o godz. 15:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||||
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Registered
![]() |
[QUOTE=legion][ciach]to chyba tobie raczej placa za ciagle wychwalnie nec'a ja sie od was nauczylem uzytkownicy nec'a
![]() heh EOT ![]() dodam tylko wykresy z nero cd-speed benq dvd-r x2 (ze szpindla) nagrywany na NEC verbatim dvd+r x4 (box) nagrywany na Litku 811S Podsumowując poprostu miałem pecha do Liteona |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
XII
![]() ![]() ![]() |
litek 812
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...342#post327342 @Testus moge ci takich max podeslac testow 812@832 na cdspeed ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 03.10.2004 o godz. 19:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ojojoj! ![]() Coś chyba nieudane te 811stki były ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Registered
![]() |
Cytat:
robiony w dniu po Swięcie Ognistego Smoka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Registered
![]() |
Cytat:
Szpindelek 10szt - 12 pln w MediaMarkt Chodza bardzo fajnie w stacjonarce |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Nowy na forum
![]() |
no dobra chyba jednak nec w takim razie. a jeszcze jedno nec bedzie lepszy od pioneerka 107?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Nowy na forum
![]() |
nie no jasne chodzilo mi o 108. czyli z testu wynikaloby ze pioneer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Bo mój wybór padł na co innego ![]() Ale trzeba zwrócić uwagę na różnorodność dostępnych nośników ![]() Tam przetestowano tylko kilka specyficznych ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
To byle jakie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
Nec 3500-błędy
Witam!
Podczas odczytu np.w czasie grania w podglądzie zdarzeń występują następujące błędy: Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: Cdrom Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 7 W urządzeniu \Device\CdRom0 wystąpił zły blok. Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej. Jakajest przyczyna występowania tych błędów? Pozdrawiam Paweł B. |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli to nie pomoże To reinstalka Windy pomóc może ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
|
|
![]() |
![]() |
#347 | |
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
![]() Jako CDR Litek w swojej klasie cenowej pod tym względem był najlepszy.
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 08.10.2004 o godz. 19:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2004
![]() |
Ja piernicze ale jaja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.10.2004
![]() |
nec 3500a bios
nie wiem czemu nie moge dodac posta w dziale o sprzecie, wiec dodaje go tutaj, moze mi ktos podac strone skad moge zassac nieorginalny bios do nagrywarki z tematu ktory odblokowuje funkcje:
- bitsetting - usunięte ograniczenie prędkości odczytu - usunięta blokada regionalna |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
![]() |
Cytat:
![]() Miałem przez miech popsutą nagryware. Ale oczekiwanie sie opłaciło. Wysłałem nec 2500 dostałem 3500 ![]() ![]() ![]() Dobre chociaz to ze jest bios z booktype i wyrzuconym ograniczeniem predkosci (nawet na dvd-r leci maxem:cool: ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Jest jakaś różnica w jakości nagrywania i korekcji błędów W stosunku do 2500A? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
![]() |
Cytat:
Co do nagrywania to hmm za duzo jeszcze nie testowalem ale wyglada ze jakosciowo jest to samo co na oryginalnym do 2500. Biosu herriego nie ma wiec nie mam co dokładniej testowac i pozatym wszystkie płyty tylko nominalnymi predkosciami ![]() Podsumowujac: dobry sprzet ale majac 2500 z biosem herriego (dl) nie inwestowałbym w 3500 ale jak dali za darmo to nie będe sie burzył ![]() Ostatnio zmieniany przez Esiek : 06.10.2004 o godz. 22:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Z tego co pamiętam to jeżeli chodzi o jakość zapisu To wyszły podobnie - w granicach błędu ![]() Ale czy na biosie 1.08 jest możliwość zmiany bitsettingu? Bo DL na nim nie chodzi, nieprawdaż? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale jednak najbardziej popularnym i funkcjonalnym biosem pozostał 1.07 v2b5, no nie? Teraz cię to jednak nie dotyczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#361 | ||
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
|
|
![]() |
![]() |
#362 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() Herrie się zaweźmie i znowu coś wymyśli ![]() Tym razem dla 3500A ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
![]() |
Cytat:
![]() Dobra kończmy ten temat bo juz troche od niego odbieglismy hehe. Jeszcze sie admini przyczepią że:"wykorzystujemy forum do celów prywatnych ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
I nabijamy posty Dziesiątki postów Setki postów Tysiące postów Dziesiątki tysięcy .... ![]() A potem jak se ponabijamy To się w tych postach taplamy I radochę mamy ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
![]() |
Otóż to hehe.
Ooops kolejny post sorry ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2004
![]() |
Nec 3500
Wlasnie nabylem nec 3500 i zaladowalem nowe firmware MAD DOG MD-16Xdvd9 po ktorych powinienem wypalac plytki 4X z predkoscia 8X,probowalem wypalac na Princo 4X -ale bez skutku.Dalej wypala tylko 4x
moze ktos mial podobny problem. Z gory dziekuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
37357051
Data rejestracji: 30.09.2004
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() MAD DOG ^_^ Osobiście zaproponowałbym nazwę: CRAZY COWS ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
![]()
Jestem tu nowy, wiem, że mógł być już podobny post ale tyle tu tego...
Nagrywarkę DVD mam od trzech dni i jestem zielony Bardzo prosze o pomoc ![]() Gdzie moge znaleść zmodyfikowany bios? Czym różni się oryginalny od zmodyfikowanego? Czy opłaca mi się to? Czy możliwe jest to, że na płycie DVD Gigamaster 4x za 1,75, zaraz po nagraniu dane na niej były w idealnym stanie (weryfikacja w nero) po dwóch dniach ostatnie 30% nie dało się odczytać, Dlaczego w nero nie moge używać overburningu mimo iż włączyłem stosowną opcję? Dlaczgo W nero cd speed nie mogę zapuścić testu przepalania? Czy na nagrywarkach DVD można się przełączać się między DAO i TAO? Dlaczego na NECu nie mogę nagrywać mniejszą prędkością niż 4x (przynajmniej na płytach Gigamaster) Czy NEC obsługuje DAO 96? Zdesprowany zassałem nero 6.6.0.0 ale wszystko po staremu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A raczej wiele godzin czytania, czytania, czytania .... Najpierw bowiem się czyta, a potem kupuje ![]() Bo potem mamy: "Kupiłem nagrywarkę! Z czym to się je?" ![]() Więc ażeby nie być uznanym za wrednego ![]() Odeślę cię do TEGO tematu ![]() Gdzie szczególną uwagę zwróć na drugi post Gdzie wypowiada się MODERATOR ideJ ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sto razy poczytaj a raz kup co trzeba.
![]()
![]() |
#372 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2003
![]() |
NEC ND-3500AG DVD Shrink
Problem jest następujacy zmieniłem Litka 411 na Neca 3500 dostałem od kumpla plytke dvd z jego wesela zeby mu zrobic kopie a problem jest taki nie moge jej zripowac na dvd shrinku 3,1 na dvd-romie LG plytka tez ma maly problem z odczytem ale ripuje sie do konca czy mozna cos na to poradzic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.10.2004
![]() |
NEC3500A ,a zabezpieczenia
Czy to prawda ,że nec 3500A nie kopiuje zabezpieczonych płyt?Ratunku!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
XII
![]() ![]() ![]() |
tak cos nowego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
fajna teoria
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
|
|
![]() |
![]() |
#377 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
No nieżle !
Ale dla kolegi link http://cdrlab.pl/forum/showthread.ph...2&page=1&pp=10 Proponuję trochę poczytać Bo potem będzie temat np." czy to prawda że NEC nie czyta płyt DVD , ratunku" |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale czy nagrywa ... ![]() ^_^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() A czy nagrywa to zobaczymy jak napisze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.10.2004
![]() |
Wiem ,że to śmieszne ale tak napisał mi kolega ,który często udziela rad na tym forum .Jak wskazuje mój nick jestem uczniem i w tym temacie dopiero początkuje.Na dowód skopiowałem wypowiedź kolegi... Cytat:
Napisany przez energetykSA Dopiero siE zaczną NEC to kaszana będziesz mógł kopiowć sobie tylko filmy nie zabezpieczone kaszana to moze nie jest ale niech kupi ta wersje, ktora nie nagrywa DVD-Video i wtedy zobaczy czym jest Lite-on i bedzie za nim __________________________________ POZDRO FOR ALL |
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() |
Jaki firmware polecacie do tej nagrywarki?? Czy pojawiło się coś nowego? Obecnie mam taki jak wgrany standardowo i zastanawiam się czy zmienić i na co.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Dla tych co lubią kombinować jest bios zrobiony przez LIGGY beta 8 zrobiony na IOMagic's 2.27 firmware.
zmiany: RICOHJPNR00-001 -> RICOHJPNR01 RICOHJPNR01-002 -> RICOHJPNR02 RICOHJPNR02 -> 10x/12x from YUDEN000T02 RITEKG04 -> MCC01RG20 MCC01RG20 -> 10x/12x from MCC02RG20 RITEKG05 -> TYG02 RITEKR01 -> 4x/6x/8x from YUDEN000T02 MCC002 -> 6x/8x from MCC003 MCC003 -> 10x/12x from RICOHJPNR02 TYG01 -> TYG02 PRODISCR03 -> 10x/12x from MCC02RG20 FUJIFILM03 -> 10x from YUDEN000T03 / 12x from RICOHJPNR02 SONY04D1 -> 6x from YUDEN000T03 / 8x from FUJIFILM03 (no results yet) AML -> AN31 VDSPMSAB01 -> AN31 AN31 -> 6x/8x from NANYA A01 POMSI00201: used and removed POMSC001002 / 6x and 8x from PHILIPS081 RITEKR03-001: 6x/8x from CMC Mag E01 MEDIA ID001-000 -> RITEKR02 BeAll G40001 -> 6x/8x from TYG02 Sony D11 -> 10x/12x from TDK-Firmware 2.C8 ProdiscS04 -> 10x/12x from TTH01 RITEKD01 -> enabled existing 4x strategy Ps. Zmoich informacji na biosy od Herriego poczekamy sobie troszkę. Chłopak się zakochał i ma bardzo mało czasu na siedzenie przy PC.
![]() |
#384 |
Wyjadacz ;)
![]() |
![]() |
#385 |
Bywalec
![]() |
A mógłbyś napisać coś więcej na temat tych zmian, bo to co dałeś mało mi mówi... Najlepiej potrzebowałbym albo oryginalnego BIOSa (ponoć pojawił się oficjalny 2.17) albo takiego co booktype pozwoli zmienić...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Bywalec
![]() |
Dzięki wielkie. W takim razie zaraz sobie wgram... A czy ten firmware co dałeś jest oparty na 2.16 czy na 2.17 oryginalnym. Bo pojawił się nowy oryginalny: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1904
Ostatnio zmieniany przez Lukas88 : 16.10.2004 o godz. 19:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Esiek a sprawdzałeś ten: 2C8
http://forum.rpc1.org/dl_file.php?si...e=3500W2C8.ZIP Jest to bios najnowszy z TDK z id Nec. Duzo nowsze strategie zapisu i dodane duzo nowych nośników np. BenQ 8x - który wcześniej widziany był jako 4x. Ja go mam wgrany i jestem bardzo zadowolony.
![]() |
#389 |
Wyjadacz ;)
![]() |
![]() |
#390 | |
![]() |
Cytat:
![]() Booktype działa automatycznie?? bo czytałem ze nie ma dostepnego wyboru bitsettingu dla +r ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#391 |
Wyjadacz ;)
![]() |
booktype dla dvd+r/w jest auto a dla DL mozna zmieniac WINBTYPE.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
|
|
![]() |
![]() |
#392 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
przetestowalem plyty z ta sama zawartoscia wypalone na roznych Esperanz'ach Printable DVD-R ... GSC001 i GSC002
test plyty GSC001 wypalonej na ND-2500A odczytanej na ND-2500AG ![]() odczytanej na ND-3500AG ![]() test plyty GSC002 wypalonej na ND-3500A odczytanej na ND-2500A ![]() odczytanej na ND-3500AG ![]()
![]() |
#393 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Już pisałem przyspieszanie odczytu płytek zwłaszcza tańszych jest niewskazane. To widać na wykresach. Przy prędkości max x8 odczyt poprawny a przy max x16 z błędami. Tylko markowe płytki do takich szybkości. To dotyczy wszystkich napędów. ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 17.10.2004 o godz. 13:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Cytat:
inzynierze a gdzie tu widzisz bledy przy odczycie (x16) taniej plyty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#395 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Szkoda, że nie możesz sprawdzić w Nero Disc Quality lub KProbe. A prędkość w trybie burst koniecznie musi być większa. Będą problemy przy zapisie powyżej 8x. Dlatego obecne modele pracują w UDMA4. ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 17.10.2004 o godz. 14:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |||
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a testowa partie bulkpaq'ow printable (50 sztuk) ktora posiadalem palilem 8x kazda poprawnie po wypaleniu przeszla speedtest w DVDINFOPro USB2.0 dobrze sobie rade ![]() test tloczonej plyty "A" na ND-2500A wew IDE (DVD-ROM) ![]() test tloczonej plyty "A" na ND-3500A zew USB2.0 (DVD-ROM) ![]() test tloczonej plyty "B" na ND-2500A wew IDE (DVD-ROM) ![]() test tloczonej plyty "B" na ND-3500AG zew USB2.0 (DVD-ROM) ![]() jak widac lepiej czytaja sie plyty nagrane ![]()
![]() |
![]() |
#397 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Który to model działa na udma4
![]() Pierwsze słyszę , myślę że pomyliło ci się z Pioneerem.
![]() |
#398 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
=::NEC3500A @218btrpc1::=
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
Czy prawidłowe kopiowanie płyt zabezpieczonych (Safedisc, securom itp.) jest fizycznie możliwe na Necu 3500A lub czy pomaga w tym jakiś biosik ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |