![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
![]()
Witajcie
Mam nagrywarke LG 32/10/40 i nie moge na niej nagrac plyty 800MB. Instrukcji czy jakiejs dokumentacji do niej nie mam, jednak w spisie sprzetu na http:/cdrinfo.pl jest napisane, ze moze ona nagrywac takie plyty. Dlaczego wiec ja nie moge? Jak wloze plyte 800MB (a wlasciwie 790MB) i probuje nagrac 747 MB to dostaje komunikat, ze sie nie zmiesci, bo plyta ma tylko 700 MB. Musze cos specjalnego zrobic zeby nagrac taka plyte? Z gory dzieki za pomoc Mariusz ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Zakladajac ze uzywasz nero:
- wlacz w opcjach overburning ustawiony na 99 minut - musisz wypalac w trybie DAO - przy wypalaniu program zapyta czy chcesz uzyc overburna, odpowiedz tak - a wszystko dlatego ze plytki wieksze niz 700MB ZAWSZE sa widziane jako 700MB i zeby je wypalic trzeba uzywac overburna. Zreszta to wszystko juz bylo po 10 razy na forum a ty jestes len bo nie chce ci sie poszukac przy pomocy wyszukiwarki. Pozdro Ostatnio zmieniany przez Pabloz : 09.04.2003 o godz. 09:30 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
![]()
Wieeelkie dzieki za wyjasnienia. Jak widzisz nie mam wielkiego doswiadczenia w nagrywaniu plyt
![]() A co do lenia to faktycznie masz racje. Chociaz nie do konca, bo zanim zadalem pytanie to probowalem znalezc cos na ten temat. Probowalem znalezc cos takiego "LG AND 800" ale nie znalazlo mi niczego. Wydalo mi sie to dziwne, bo temat jest dosc popularny ![]() ![]() Jeszcze raz dzieki za odpowiedz i sorry za zawracanie glowy takim banalnym problemem ![]() Pozdrawiam Mariusz |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Ja nagrywam na takiej samej nagrywarce plyty 99 min... Natomiast gorzej z odczytywaniem takich plyt, ale plyty 90 minutowe leca w obie strony read/write... Moze to kwestia biosu ?
Pozdrawiam...
#5 | |
Registered
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
W zasadzie wszystko juz jest jasne, ale z mojej strony jeszcze jedna mala uwaga. Kiedy bedziesz nagrywal zaznacz w opcjach "pojedyncza sesja", poniewaz tylko wtedy tryb DAO bedzie dostepny.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|