![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
opinie o LiteOn 48246s
ostatnio moj LiteOn 48246s zaczal zachowywac sie dosc dziwnie: podczas odczytu gorszych jakosciowo plyt (nietloczonych, nagranych na slabszych plytkach) w niektorych momentach naped tak jakby gubil sciezki, nie potrafil utrzymac stalej predkosci, w ogole strasznie meczyl sie z nimi
po jakims czasie zaczelo mu sprawiac problemy nagrywanie czegokolwiek, a wlasciwie rozpoczecie nagrywania - rozpedzal sie i za chwile zwalnial, robil tak kilkanascie razy (ok. 3 minut) a na koniec Nero banalnie napisal: 'write error' (czy jakos tak) (raz nie udalo mu sie prawidlowo zakonczyc sesji); tak sie dzialo przy roznych predkosciach (glownie wyzszych) i z roznymi nosnikami po dokladniejszym przetestowaniu w Nero CD Speed od razu widac bylo bardzo dlugie czasy dostepu (200-2000ms) oczywiscie wszystkie rzeczy typu DMA dysku czy nagrywarki wlaczone, sterowniki do plyty glownej zainstalowane, ASPI najnowsze zaladowane, zadnych konfliktow sprzetowych, tasmy 80-tki, konfiguracja napedow tak jak trzeba, itd. gdyby to byl tylko moj przypadek, to trudno, do serwisu dziada i nie zaczynalbym nowego tematu, ale gdzies wczesniej znalazlem podobny temat z podobnymi objawami nagrywarki (tez liteona 48246s) - tam bylo to skomentowane jako rozkalibrowanie lasera poza tym spotkalem sie opinia, ze ten model (48246s) potrafi niekiedy sprawiac rozne problemy, ma humory i w ogole roznie z nim jest w zwiazku z tym moje pytanie: czy ktos mial podobne problemy z tym sprzetem, moze jakies inne niemile doswiadczenia? co o tym sadzicie? pozdrawiam forumowiczow |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
moj litek zaaczal ostatnio wybrzydzac przy odczyci - zdaje sie ze po wgraniu najnowszego biosu - jak bede mial chwilke wrzuce spowrotem poprzednii potestuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2003
![]() |
Kurcze widzę że nie jestem odosobniony w problemie.... Też mi coś ostatnio zwalnia napęd ale też przy czytaniu nowych płyt! A w dodatku mam najnowszego biosa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Moze to nie rozwiaze problemu, ale tasmy 80-tki wcale nie musza byc najlepsze dla nagrywarek. Czasem wrecz przeciwnie, lepiej sprawuja sie na starych 40-tkach. No i najnowsze ASPI tez czasem potrafi niezle zamieszac. Ja uzywam wersji 4.60 i u mnie sprawdza sie najlepiej. Ale to tylko takie uwagi na marginesie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() To nie wina tasmy. Ja wczoraj odebralem 3 Lite-Ona na gwarancji (kupilem 40x w sierpniu padla, potem dostalem 48ke w styczniu padla i teraz dostalem 52x zobaczymy ile pochodzi). Cos z tymi liteonami jest nie tak. Objawy podobne do kolegow - dlugie czasy rozpedzania plyt, write errory przy nagrywaniu czy wogole niemoznosc odnalezienia plytki. Jak lubilem LiteOny za featuresy tak za jakosc i trwalosc wykonania maja u mnie duuuzego minusa. Jak mi teraz padnie to powiem w sklepie zeby mi wymienili na jakas inna nagrywarke (Teac 52x ?), moge nawet doplacic byleby nie miec tych klopotow.
![]() |
![]() |
#6 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Check ASPI
Ja mam od dzisiaj LTR 48246K i az mnie korci zeby zrobic porownanie optyki K i S tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Najlepiej gdyby podlaczyc nagrywarki do oddzielnych kompow (bo nie wiem czy nie bedzie przeciazenia - UPS pracuje na granicy ![]() I moze ktos mi wreszcie powie jak na kaypadzie tracera zrobic PrtSc bo mi nie dziala (probowalem sam, z alt, z ctrl - nawet z shift i rozne kombinacje tych klawiszy)!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Witam
Nie wiem czego to wina, najperw miałem 48246S potem 40125S BLACK, potem 52246S (ta nagrywarka miała właśnie ten problem że przy odczycie płyty w Kpobe lub Wses lub CD Doctor nagrywarka rozpędzała się i zwalniała i nie można było poprawnie wykonać tego testu ![]() Podsumowując: Starsze LITE-ON-y były lepszej jakości niż te nowe ![]()
![]() |
#8 | |
Samiec - twój wróg!
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wazne by byc w dobrej Parti
![]() moj z grudnia 2002 jest calkiem ok - pali, czyta, rippuje bez najmniejszych problemow - na firmware od 48x jak i na tym od 52x.. trenowalem chyba wszystkie jakie wyszly i zostalem przy najnowszym do 48
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() |
Mój liteon 48246s śmiga aż miło. Jak narazie nie spieprzył mi żadnej plytki a nagrane juz kilaset. Wychodzi na to, trafiliście na jakiś skopany egzemplarz.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
moze ktos jednak sprobuje czy na bioskach SS0B i SS0C jest to samo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Samiec - twój wróg!
![]() |
Cytat:
zmiana na SS0E nie przyniosla zadnej poprawy, coraz trudniej bylo jej cos nagrac nie probowalem na SS0B wiec sie nie wypowiadam ale wydaje mi sie, ze to nie zalezy od biosu, tylko to problem sprzetowy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2003
![]() |
Panowie siejecie groze na forum
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
.
Cytat:
Wgraj bios od 52x Wersja 6S0F. Wgrywaj spod DOSa Ostatnio zmieniany przez Dareks1000 : 25.06.2003 o godz. 01:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|