![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2003
![]() |
Zabezpieczone FDD
Witam Forumowiczów
Wiem że temat chyba nie na to forum ale też dotyczy zabezpieczeń. Może ktoś wie jak skopiować dyskietkę która ma jakieś zabezpieczenie ? Po skopiowaniu jej w tradycyjny sposób program, który ją używa jej nie widzi ![]() Proszę o pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
o ile dobrze pamiętam to jest taki vgacopy. jest wersja pod dos i nowsza pod windę (shareware, ale w pełni funkcjonalny). program potrafi robić cuda z dyskietkami. poszukaj na google, albo w p2p.
#3 |
Bywalec
![]() |
ultraiso v6.52 potrafi też zrobić obraz dyskietki (czy wcześniejsze wersje potrafią, nie pamiętam). nie wiem tylko jak dokładny jest ten obraz i czy pójdzie tak skopiowana dyskietka. wersja shareware również powinna wystarczyć.
#4 |
![]() ![]() |
Był też taki program PROCOPY pamiętam że kopiowałem nim dyskietki zabezpieczone
|
![]() |
![]() |
#5 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Bac Copy Pro sprobuj ...
#6 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Ja kiedyś używałem programu pt. diskdupe (dosowy ale pod windą też chodzi) i Norton Commandera 5.0 (też dosowy). 8)
#7 |
Bywalec
![]() |
Tyle, że jeżeli dyskietka jest zabezpieczona, to NC nie poradzi. Jak pisałem wcześniej vgacopy. Potrafi skopiować nr. seryjny dyskietki, całą tablicę FAT, wraz z zachowaniem błędnych sektorów, czyli w zasdzie poradzi sobie z każdym zabezpieczeniem.
vgacopy do zassania wersja pod windows.
LTR 52327S ![]() Ostatnio zmieniany przez Lester : 17.01.2004 o godz. 01:51 |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() |
Mam poważne wątpliwości odnośnie zabezpieczania dyskietek. Piszesz, że normalnie da się skopiować tylkonie widzi jej obraz. Radzę sprawdziś jaką etykietkę ma dyskietka(nazwę). Przy zwykłym kopiowaniu kopiujesz zawartość dyskietki bez etykietki. Mam prosty, bardzo stary program o nazwie Ddupe, który potrafi to robić bezbłędnie, ale to jest program pod DOS. Można też to zrobić programem WinImage. Najpierw obraz dyskietki, następnie z obrazu nową dyskietkę. Jeżeli jesteś zainteresowany Ddupe to podaj namiary, podeślę.
|
![]() |
![]() |
|
|