![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.11.2002
![]() |
![]()
Witam
Mam taki problem z nagrywarka. Chodzi o nagrywanie plyt CD-R. Ostatnio nagaralem plytke Platinium 90 min x52 z predkoscia x16. Niestety wystapily bledy odczytu (test Surface Scan w Nero CD Speed), kilka procent bylo unreadable. Mowie trudno, moze za szybko wypalilem. Nastepna plytka TDK x48 tez wypalona x16 i tez ok 9% bledow unreadable. Tu juz zaczalem sie wkurzac ale patrze - DMA wylaczone. No to je wlaczylem. Kilka dni pozniej, pewien ze to wina DMA, na test idzie Verbatim superAzo x48, wypalam x40 - ok 9% bledow unreadable. Zaczynam czytac gwarancje, zeby sprzet reklamowac. Nazajutrz wkladam nagranego Verbatimka i jeszcze raz test. Wynik - szok - 100% GOOD. I kto mi powie o co tu chodzi????? Czyzby zaraz po wypaleniu, naped mial problemy z odczytem. Plyta za ciepla czy co ?? Komp chodzi non stop, czyli wina kabelka czy cos w tym rodzaju raczej odpada. Plytki DVD sa zaraz po nagraniu w 100% good, ale nigdy nie sprawdzalem ich pozniej. Pozdrawiam JareK |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
Tez kiedys tak mialem,ze zaraz po nagraniu wyrzucal duzo bledow (10-15%) (nawet w innym napedzie) a po jakims czasie juz 100% bylo dobrze
i chetnie poznam odpowiedz na ta zagadke natury
![]() |
#3 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Ja mam ciekawie z Plextorem 4824. Nagrywam plyte - i po tym Nero przeprowadza weryfikacje... plyta czasem czyta sie idealnie, a czasem ledwo co nia odczytuje (nośniki Verbatim). Wysuwam tacke, plyte wkladam spowrotem - Nero CD Speed - skanuje powierzchnie.. 0 błedów odczyt z max prędkością - nic z tego nie rozumiem.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|