![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.02.2004
![]() |
![]()
Czy ktoś może wie dlaczego moja nagrywarka Liteona LTR 48125S
nie chce mi nagrywać płyt CD-RW 700MB?? Normalne płyty CD-R 700MB nagrywa bez problemu tak samo jak fabryczną płytke CD-RW 650MB którą otrzymałem wraz z nagrywarką. Zmieniłem już bios na wersje 1SO5 a potem na 1SO7 - problem jednak nadal pozostał. Do nagrywania używam programu Nero i CloneCD - żaden jednak nie chce zauważyć płyty CD-RW 700MB. Nie moge nagrać takiej płyty ani jej wyczyścić. Odtwarzanie tych płyt nie stanowi problemu. Co należy zrobić aby moja nagrywarka zaczeła mi nagrywać tego typu płyty ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
wgraj moze ForceASPI 1.7
wrzucalem go tu z 2-3 razy, uzyj opcji 'Szukaj'
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety. Po wgraniu tego programu mój LiteOn nadal zachowuje się tak samo jak poprzednio. Płyte CD-RW 700MB moge odczytać ale nie moge nagrać ani wyczyścić.
HELP!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#4 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
A na ilu markach płyt CDRW 700 próbowałeś nagrywać?
Może Twoja nagrywarka nie trawi jakiegoś nośnika. |
![]() |
![]() |
#5 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
a to masz plyty HS czy US?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
Ja mam LTR-24102B, do tej pory wszystko bylo ok, ale teraz chcialem wypalic na CD-RW Datex 24x i sie nie da, Nero predkosc przypisuje 2x a i tak jak dojdzie do nagrywanie wyrzuca zeby wlozyc nosnik CD-R/RW(czysty), cdspeed (ver. 2.11) rozpoznaje ja jak o Infodisc (UltraSpeed) 24x wgralem nowy bios 5S59 i nic, to samo jest CD-RW esperanz'y ktora cdspeed rozpoznaje jako Infodisc (UltraSpeed) 24x. Myslalem ze to wina nosnika ale esperanz'e zawsze byly ok. Czy ma znaczenie to ze sa to US a nie HS, jesli tak czy jest mozliwosc wymuszenia (nauczenia)
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
wszystko w porzadku tego nie da sie obejsc!!! do starszych modeli trzeba kupować plytki CD-RW HighSpeed 4x-12x, a nawet starsze 1x-4x jak ktos ma stare (bardziej niz moja) magrywarki, [B]aby wlaczyc obsluge UltraSpeed (z tego co sie dowiedzialem)trzeba kupic nowa nagrywarke lub przerobic stara (jezeli sie da) na nowszy model z obsluga US.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
http://seba.wsm.wielun.pl/spis.htm polecam poczytac
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Z tego co czytałem na tej stronce, widze że musze spróbować nagrywać na wolniejszych płytakch - moja wypalara ma 12 prędkość nagrywania CD_RW. Do tej pory próbowałem nagrywać na US-ach chyba - musze to sprawdzić.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki wielkie za pomoc.
Moja nagrywarka faktycznie wypala CD-RW7 00MB ale tylko do x12 prędkości nośnika. Zatem mam inne pytanie. Dlaczego tak się dzieje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
bo chipset ja obslugujacy nie ma takiej mozliwosci.
|
![]() |
![]() |
|
|