![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
jak przegrac film dvd ??(jestem poczatkujacy)
Niedawno stalem sie posiadaczem palnika ldw-451s(litek)
do kopiowanie uzywam (jak narazie clone dvd) i nieby jest ok ale niedokaca jezeli film jest kodaowany do wiadomo na dysk za pomoca SmartRipe-ra ale przy kopiowniu na dvd-(+)r z ominieciem MENU filmu (czyli sam film)sa problemy s uruchamianiem na niektorych stacjonarnych dvd( booktype zajme sie puzniej)ale jak zaznacze w clone dvd opcje zachowaj MENU miedzy chapterami sa czarne lub szare (czasowe)sekfecje (jak porownam z orginalem przewaznie sa tam ostrzezenia) a na kopi ich niema i stacjonarne dvd mieli plyte i nic! czym skopiowac dvd z menu ale pomijajac te czrno szare sekfecje ? cos chcialem zrobic w DVDshrink ale wyszla taka kopia ze lepiej niepisac (czyli nic ciekawego tam niezrobilem ) prosze o jakies porady nazwy progsow i najlepiej jakis opis |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Będę nieskromny. Zerknij tu. Usuwając te ostrzeżenia tak naprawdę nie zyskasz tyle, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie (to są still frame'y).
Do ripowania najlepszy jest DVDDecrypter ^_^
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
wiec moje pytanie zostaje bez odp.(moze ja cos zle robie w tym DVDdecrypter ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
hmmm i mówisz, że DVDDecrypter Ci taką kopię zrobił? No przyznam się, że nie wiedziałem, że coś takiego potrafi. DVDDecrypter to znakomity ripper DVD (w każdym z 3 trybów działania: File, IFO i ISO) wzbogacony o funkcję nagrywania DVD (co zresztą też robi bardzo dobrze). Żadna z tych funkcji jednak nie zajmuje się transkodowaniem zawartości. Chyba, że pomyliło Ci się z DVD Shrinkiem (ale to jest zupełnie inna para kaloszy).
No dobra ktoś chętny do napisania ładnego i dobrego przewodnika do DVDShrinka?
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
O ile nie musiałeś obciąć więcej niż 30% filmu to przeważnie DVDShrink powinien dać sobie radę (sporo zależy od samego filmu).
DVDDecrypterem można wyciąć ścieżki audio i napisów ale tylko tyle. Ja używam DVDDecryptera do zrobienia obrazu ISO płyty na dysku (przy okazji usuwam CSS i wszelkie ograniczenia użytkownika -- PUOs), potem montuję taki obraz Daemon Tools'ami i przepuszczam przez Big3 lub przez DVDShrink'a (lubię mieć menu na płytce). Efekt końcowy moich bojów zamieniam na obraz ISO płyty DVD i wypalam DVDDecrypterem (kurde ja to już gdzieś pisałem... deja vu ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
oops!
tylko nie Master Yoda... ten przydomek jest już zarezerwowany przez Robsa (chylę czoła). Jam tylko Jedi Knight i nawet imienia nie mam... ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam swoj system przegrywania (hm.. jak to pieknie brzmi):
Jesli plyta zabezpieczona i zajmuje ponad 4,7GB i zalezy mi na dodatkach bez kompresji - zrzucam to DVDShrinkiem bez kompresji ofkorz i dziele DVDFab'em na 2 DVD. Jesli plyta zabezpieczona i zajmuje ponad 4,7GB i NIEzalezy mi na dodatkach - zrzucam DVDShrinkikiem w trybie reauthoring i wywalam dodatki..., pozniej robie z tego ISO IMG TOOL'em Classic, nastepnie wypalam CloneDVD ![]() Jesli plyta zabezpieczona i taka sobie (nie zabardzo sie podoba) i zajmuje wiecej niz 4,7GB to albo wywalam dodatki (choc czasami fajne), albo robie kompresje w DVDShrink'u Jesli plyta zabezpieczona i zajmuje do 4,7GB i zalezy mi na calej - zrzucam DVDDecrypterem i wypalam w CloneDVD ![]() Jesli plyta niezabezpieczona, zajmuje do 4,7GB i zalezy mi na calej - zrzucam CloneDVD i w nim wypalam ![]() *CloneDVD firmy Elaboryte Bytes (chyba tak to sie pisze) ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Bez większej zabawy.......włącz dvdDecryptera, zrzuć co potrzebne, odpal DVDshrinka albo DvdxCOpy ( wyręcze Zorg'a) wyrzucasza co chcesz i kompresujesz. Wszystko jest tam proste. I masz 4gb.
P.s DvdxCopy - Tyle razy Mówiłeś i się przekonałem. Ładnie wychodzi i tyle możliwości ![]()
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ludzie co ja bym bez was zrobil ?? ( oto jest pytanie) wielkie thx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
wiem ze to zabrzmi dziwnie ale dalej mi nic niewychodzi juz pisze co sie dzieje
w DVDShrink dalem opcje re-autor i skopiowalem na dysk tyle ze jak chcialem przegladnac co zrobil to mjalem same piksele rozmazane a obrazu nic (tak bardzo che cos zrobic ze mi niewychodzi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
chcial bym miec poprostu menu bez dodatkow(extras)i film |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
Skoro nie wiesz co jest potrzebne po prostu podejrzyj co gdzie siedzi. Można to zrobić na kilka sposobów. Kilka z nich jest opisanych tu. Z pewnością znajdziesz coś co Ci będzie odpowiadało albo wymyślisz własną
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |