![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2004
![]() |
Windows 98 a multisesja na DVD
Witam!
Nagralem plytke DVD w multisesji ( mam win98 ) i nie dziala; wiec poszedlem do kolegi ktory ma winXP no i u niego dzialala. Czy ktos moze wie czy jest jakas latka do win98, albo cos innego, co by umozliwialo odczyt multisesyjnych plyt DVD na win98? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
taki urok Win98, a laty na ta dolegliwosc nie ma
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez mlodyy : 16.06.2004 o godz. 16:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Plyty dvd sesyjne nie sa widziane w win98 (jest widziana jedynie ostatnia sesja badz nic) ale to nie dokonca tak jest. Tutaj glowna role odgrywa naped. Jesli naped jest nowy to widac wszystkie sesje a jesli stary to tylko winxp pomoze.
Czyli jak masz stary naped to winxp jesli masz nowy naped (z obsluga sesji) to widzi nawet w dosie. Przynajmniej to jest taka teoria poniewaz tego nietestowalem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
A mnie interesuje czy ta dolegliwośc pojawia się na Linux'sie
![]()
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2004
![]() |
Mam podobny problem w Win98 i też nie mogę sobie poradzić z odczytem wszystkich sesji
(liteOn 851s) widać tylko 1. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ja jak mialem 98 to sobie to rozwiazywalem nero ktory tworzyl we wlasciwosciach napedu takie info nt sesji i tam grzebiac mozna bylo "pokazac" okienka cala zawartosc cdr'a
![]()
![]() |
#10 |
Dorzuca 3 po 3
Data rejestracji: 29.06.2004
![]() |
Jeśli chodzi o wielosesyjność DVD, to jak ostatnio takową płytkę nagrywałem w NERO, to tenże program wywalił mi komunikat o mniej więcej takiej treści:
"Zamierzasz użyć zapisu wielosesyjnego na płytce DVD. Druga sesja i dalsze mogą nie dać się odczytać w niektórych napędach DVD-ROM i systemach operacyjnych starszych od Windows XP." No i teraz miałem wybór taki: - Kontynuować zapis wielosesyjny, - nagrać płytkę nie korzystając z wielosesji - pewnie by ją zamknęło, - anulować cały proces. Chyba nie trzeba tego specjalnie komentować...
![]() |
#11 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Jesli chodzi o multisesje na dvd, to okazalo sie ze (przynajmniej tak u mnie sie dzieje) plyty DVD +/-RW multisesyjne czytaja sie na windows 2000 i XP bez problemu, zas +R /-R ani tu ani tam nie widac wiecej niz pierwsza sesje....
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jak sa problemy to nienagrywajcie zwyklych plyt w sesjach. Ja jakos nie mam problemu z zapelnieniem plyty chociaz czasami sie zdarza ale to wtedy pakuje na RW i jak sie dozbiera wiecej syfu to pale na zwyklych
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
Acha jeszcze jedno. Nagrywałem je jako "Start multisesion". Te płyty które się nie chcą uruchomić mają w info 2 sesje chociaż były nagrywane tylko raz. Te co się otwierają mają normalnie 1 sesję. Tylko jedno jest dziwne jeżeli nagrywarka nagrała mi tą multisesję to dlaczego nie może jej odczytać. Nagrywałem na Verbatimach +R MCC (te z MM) Ostatnio zmieniany przez Air : 01.07.2004 o godz. 14:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wstrętny Podlizuch Piłata
Data rejestracji: 07.04.2004
![]() |
he he, tez to przerabialem
![]() ja zaczełem sesję w win98 a drugą częśc wgrałem w xp i po tym widział mi w xp juz tylko tą drugą część. myślałem że zamknięcie sesji cos pomoże ale dupa nie pomogło. w każdym systemie juz było widać tylko ostatnia sesje - pierwsza przepadła
![]() |
#15 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
elros, isobuster powinien Ci pomoc, jezeli chcesz odzyskac te dane z plytki.
![]() |
|
|