![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.02.2004
![]() |
![]()
jaki programik polecacie zeby jakosc audio byla najlepsza a najlepiej zeby ominac konwersje na wave a pozniej wypalanie audio. Czy programik Burrrn bedzie dobry?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
Nie wiem czy program Burrrn będzie dobry, ale istnieje taki plugin do Nero, który kiedyś wypróbowałem i płytka nagrała się bez błędów, więc mogę polecić ten pluginek. Znajdziesz go na:
http://neroplugins.cd-rw.org/
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.02.2004
![]() |
dzieki ale mam zle doswiadczenia jezeli chodzi o Nero w konwersji mp3-audio. Pliki skonwertowane brzmialy nie za dobrze
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
To pozostaje Ci jedynie przekonwertować pliki do wav i nagrać najlepiej w Feurio
![]()
#6 |
paproć
Data rejestracji: 31.05.2002
![]() |
EAC ma w sobie ape.dll (3.97)., zatem mozesz nagrac EAC'iem (pali przyzwoicie) - ale tylko obraz. jezeli nie, to zassij MAC'a. pozwoli przekonwertowac na łejwa.
pamietaj tez o ewentualnej edycji pliczku .cue (jezeli byl to zmalpowany obraz - wszystko zalezy od tego, czy kompresja byla przez mac'a w EAC'u, czy przez samego mac'a...).
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.11.2003
![]() |
http://www.audiofront.friko.pl/pl/index.html zobacz na ta strone
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
MAM problem mam nagrany album mp3 tylko żę on jest jako 1 utwór w orginale jest 10 utworów w jaki sposób mam je podzielić
|
![]() |
![]() |
#9 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak już masz nagrany, to po ptakach.
Trzeba było wcześniej poszukać cue do niego, albo ręcznie (np. w Nero) pododawać indexy (było 28472 na forum).
#10 |
Nowy na forum
![]() |
jeszcze raz proszę czy ktoś mógł by mi pomóc mam album mp3 nagrany jako 1 utwór w orgjnale jest ich 10 w jaki sposób można je podzielić
|
![]() |
![]() |
#11 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzyj wyszukiwarki. Pierwszy lepszy wynik wyszukiwania: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...+podzielic+mp3
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
grzeniu a niewiesz jak to zrobić w feurio ja na ten temat nie mam zielonego pojęcia mam kompa dopiero 3 miesiące z góry wielkie dzięki
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
w sumie w nero może być też tylko trochę dokładniej czekam
|
![]() |
![]() |
#14 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W feurio nie robilem wiec moze ktos inny dopisze.
W nero: 1. Odpalasz kompilacje audio cd i dajesz 'nowy' 2. W menagerze plikow w nero w prawym oknie znajdujesz swojego dlugiego mp3 3. Przeciagasz mysza do lewego okna kompilacji i czekasz az go wczyta 4. Na wczytanym mp3 dajesz prawa mysza i wybierasz 'wlasciwosci' i zakladke 'indexy i podzial' i czekasz az go sobie wczyta 5. Myszka zaznaczasz miejsce (czy wiecej miejsc) gdzie ma byc podzielony utwor i dajesz 'nowy index' a na koniec klikasz 'podziel w miejscu indeksow' 6. No to zostalo ci juz tylko 'zastosuj' i 'OK' przy okazji potwierdzasz jak cie spyta ze wiesz co robisz i juz jestes z powrotem w oknie kompilacji 7. Teraz, jak ci sie chce, mozesz powpisywac sobie tytuly utworow zeby wypalic z cd-textem, ewentualnie jeszcze raz wejsc we wlasciwosci tych podzielonych juz utworow i np wyzerowac przerwy miedzy utworami czy moze jakies dodatkowe efekty zrobic 8. Wkladasz plyte do nagrywarki 9. Dajesz zeby nagrywal 10. Czekasz troche i cieszysz sie z nagranej plytki Prawda ze proste? ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
grzeniu wielkie dzięki prawie wszystko się udało tylko tekst niestety się nie nagrywa i nie mogę zlikwidować przerwy między utworami ,weszłem we właściwości wyzerowałem i niuc z tego . Na mp3 były 5-sekundowe a tu są 7-9 jeszcze będę próbował
|
![]() |
![]() |
|
|