Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.06.2004, 14:44   #1
cutler
Bywalec

Data rejestracji: 20.02.2004
cutler w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Jak zrobic CD Audio z formatu *.APE?

jaki programik polecacie zeby jakosc audio byla najlepsza a najlepiej zeby ominac konwersje na wave a pozniej wypalanie audio. Czy programik Burrrn bedzie dobry?
cutler jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.06.2004, 17:07   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nero + wtyczka...
http://neroplugins.cd-rw.org/

Stary 25.06.2004, 17:07   #3
Wiadro
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 05.09.2002
Wiadro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem czy program Burrrn będzie dobry, ale istnieje taki plugin do Nero, który kiedyś wypróbowałem i płytka nagrała się bez błędów, więc mogę polecić ten pluginek. Znajdziesz go na:
http://neroplugins.cd-rw.org/
Stary 25.06.2004, 18:27   #4
cutler
Bywalec

Data rejestracji: 20.02.2004
cutler w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki ale mam zle doswiadczenia jezeli chodzi o Nero w konwersji mp3-audio. Pliki skonwertowane brzmialy nie za dobrze
cutler jest offline  
Stary 26.06.2004, 13:22   #5
Wiadro
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 05.09.2002
Wiadro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To pozostaje Ci jedynie przekonwertować pliki do wav i nagrać najlepiej w Feurio
Stary 26.06.2004, 21:49   #6
meszrum
paproć

Data rejestracji: 31.05.2002
meszrum zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
EAC ma w sobie ape.dll (3.97)., zatem mozesz nagrac EAC'iem (pali przyzwoicie) - ale tylko obraz. jezeli nie, to zassij MAC'a. pozwoli przekonwertowac na łejwa.

pamietaj tez o ewentualnej edycji pliczku .cue (jezeli byl to zmalpowany obraz - wszystko zalezy od tego, czy kompresja byla przez mac'a w EAC'u, czy przez samego mac'a...).
Stary 02.07.2004, 18:14   #7
Fooby
Bywalec

Data rejestracji: 20.11.2003
Fooby w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
http://www.audiofront.friko.pl/pl/index.html zobacz na ta strone
Fooby jest offline  
Stary 05.07.2004, 21:42   #8
artas
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.07.2004
artas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
MAM problem mam nagrany album mp3 tylko żę on jest jako 1 utwór w orginale jest 10 utworów w jaki sposób mam je podzielić
artas jest offline  
Stary 06.07.2004, 10:06   #9
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jak już masz nagrany, to po ptakach.
Trzeba było wcześniej poszukać cue do niego, albo ręcznie (np. w Nero) pododawać indexy (było 28472 na forum).
Stary 07.07.2004, 17:09   #10
artas
Nowy na forum

jeszcze raz proszę czy ktoś mógł by mi pomóc mam album mp3 nagrany jako 1 utwór w orgjnale jest ich 10 w jaki sposób można je podzielić
artas jest offline  
Stary 07.07.2004, 19:45   #11
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Uzyj wyszukiwarki. Pierwszy lepszy wynik wyszukiwania: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...+podzielic+mp3
Stary 07.07.2004, 20:30   #12
artas
Nowy na forum

grzeniu a niewiesz jak to zrobić w feurio ja na ten temat nie mam zielonego pojęcia mam kompa dopiero 3 miesiące z góry wielkie dzięki
artas jest offline  
Stary 07.07.2004, 20:41   #13
artas
Nowy na forum

w sumie w nero może być też tylko trochę dokładniej czekam
artas jest offline  
Stary 07.07.2004, 21:20   #14
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W feurio nie robilem wiec moze ktos inny dopisze.
W nero:
1. Odpalasz kompilacje audio cd i dajesz 'nowy'
2. W menagerze plikow w nero w prawym oknie znajdujesz swojego dlugiego mp3
3. Przeciagasz mysza do lewego okna kompilacji i czekasz az go wczyta
4. Na wczytanym mp3 dajesz prawa mysza i wybierasz 'wlasciwosci' i zakladke 'indexy i podzial' i czekasz az go sobie wczyta
5. Myszka zaznaczasz miejsce (czy wiecej miejsc) gdzie ma byc podzielony utwor i dajesz 'nowy index' a na koniec klikasz 'podziel w miejscu indeksow'
6. No to zostalo ci juz tylko 'zastosuj' i 'OK' przy okazji potwierdzasz jak cie spyta ze wiesz co robisz i juz jestes z powrotem w oknie kompilacji
7. Teraz, jak ci sie chce, mozesz powpisywac sobie tytuly utworow zeby wypalic z cd-textem, ewentualnie jeszcze raz wejsc we wlasciwosci tych podzielonych juz utworow i np wyzerowac przerwy miedzy utworami czy moze jakies dodatkowe efekty zrobic
8. Wkladasz plyte do nagrywarki
9. Dajesz zeby nagrywal
10. Czekasz troche i cieszysz sie z nagranej plytki

Prawda ze proste? 8)
Stary 08.07.2004, 20:58   #15
artas
Nowy na forum

grzeniu wielkie dzięki prawie wszystko się udało tylko tekst niestety się nie nagrywa i nie mogę zlikwidować przerwy między utworami ,weszłem we właściwości wyzerowałem i niuc z tego . Na mp3 były 5-sekundowe a tu są 7-9 jeszcze będę próbował
artas jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: