![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() |
![]()
Która wersja via4in1 jest najlepsza Waszym zdaniem?
Jaki nr ma najnwsza wersja i czy wartą ją instalować, czy może jakaś starsza jest lepsza.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Najnowsza ?
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Gogle nie gryzie ![]() >>EDIT<< To raczej nie ten dział ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Z tym, ze jak do tej pory na temat nagrywarki nic nie napisales.Wiec jak najbardziej temat nadaje sie na offtopic. Natomiast co do via to najlepiej sciagnac ze strony producenta plyty. Tak robie i nie mam zadnych problemow. A datowane sa "VIA Hyperion 4in1 v4.51, released December 2003" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a ja inaczej... wszystko jeszcze zalezy jaki posiadasz chipset
a to dlatego ze coraz to nowsze Hyperiony sa tworzone z mysla o najnowszych chipsetach i nie sprawdzaja sie one ze starszymi podaj jaki masz dokladnie chipset plyty glownej, a bede w stanie dobrac ci odpowiednia wersje
![]() |
#8 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Zgadam sie z Y@nkee'm.
Nawet podczas ich instalacji pisze do jakich wersji chipsetu sa zalecane. ja mam dosc stara plyte... 4-1 przestalem aktualizowac po tym jak dopatrzylem sie ten notki
![]() |
#9 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
No i dla tego nalezy sciagac ze strony producenta.
![]() To tak samo jak z kartami graficznymi Np do karty mam wersje detonatorow 28.32 bo taka zamiescil producent. A z nvidi nie sciagam bo po co skoro sa zoptymalizowane juz pod nowsze karty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Merry F****** Christmas
![]() |
wiec mam chipset KT133A,
moze ktos wie jaka jest optymalna wersja 4in1?
![]() |
#11 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
jesli ktos uzywa Windowsa 95/98/98se to najlepszym sterownikiem bedzie wersja 4.35
http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/4in1435v.zip nastepne wersje sa pisane z mysla o nowszych OSach, ale to nie przeszkadza w instalowaniu ich na tych wysluzonych systemach (hyperionow juz nie instalujemy na 95/98/98se) chipsety: MVP#, Apollo Pro## series, KT1##, KN1##, KM1##, KT2##, KN2##, KM2##, P4X2##, P4X3##, P4M2## - dla nich poleca sie wersje 4.43 http://downloads.viaarena.com/driver..._4in1_443v.zip (Win95/98/98SE/WinME/Win2K/WinXP, wykluczajac 2003) no i na koniec najnowsze chipsety: KT4## series, P4X4## - dla nich bierzemy najnowsze z dostepnych, na dzis jest to wersja 4.51 http://downloads.viaarena.com/driver...4IN1_V451v.zip (WinME, Win2K, WinXP, Win Server 2003) a wszystko to na podstawie danych ze strony www.viaarena.com
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 29.06.2004 o godz. 17:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Merry F****** Christmas
![]() |
No
![]() dzieki
![]() |
#13 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja mam prawie najnowsze, bo chipset VIA KM266, ale dla win 2003 tylko najnowsze beda odpowiednie... bledem jest myslenie ze najnowsze nie obsluguja chipsetow do tylu... czyli tych juz "wycofanych" z produkcji... one dodaja tylko wpis do najnowszego sprzetu, reszta sygnatur pozostaje bez zmian
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Merry F****** Christmas
![]() |
@Ormianin - wg mnei to sa subtelne roznice, przeciez nei bede np ze stoperem sprawdzal ile kopiuje mi sie plik na tych, czy innych sterownikach. Podczas instalacji napisane jest wyraznie do ktorych chipsetow 4in1 sa zalecane.
Jesli jest mozliwosc zaoptymalizowania pracy to zrobie to, ale nie jestem maniakiem na tyle, zeby za kazdym razem badac wydajnosc. Co do wersji 4in1 uwierze na slowo.
![]() |
|
|