![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
SHREK 2, Safe Disc v2.9
Witam.
Kupiłem ostatnio dziecku grę SHREKA 2 i po tym jak zobaczyłem jak moja pociecha obchodzi się z tą płytką chciał bym zrobić kopie dla bezpieczeństwa. Przeskanowałem grę Clony XXL v2.0.1.5PL, program wskazał mi to zabezpieczenie Safe Disc v2.9 , w następnej kolejności uruchomiłem Alcoholera 4.0 uaktualnionego do wersji 4.1. Ustawiłem profil zabezpieczenia na Safe Disc 2.9 i dodatkowo parametry: MOJA NAGRYWARKA TO LG GCE-8481B 48x24x48 (w bazie danych na stronie głównej pisze BRAK DANYCH przy obsłudze Safe Disc) Odczyt prędkość: 8 Tryb zapisu:RAW DAO Ignoruj błędy odczytu:Tak Szybkie pomijanie błędnych sektorów:Tak Korekcja EFM: włączona Po sprawdzeniu tych ustawień uruchomiłem Alcohola 120% w najnowszej wersji 1.9.xxx. Alcohol przejął wszystkie ustawienia z Alcoholera (w alcoholu ustawiłem profil Alcoholera) i zacząłem robić obraz płyty, po zakończeniu tej operacji uruchomiłem grę z obrazu i pełen szczęścia zacząłem smażyć na płytkę Alcoholem z uruchomionym Alcoholerem z parametrami: ZAPIS prędkość: 8 Tryb zapisu:RAW DAO Korekcja EFM: włączona Profil:Alcoholera Po zakończeniu spalania wkładam płytę pełen nadziej że się powiodło a tu wielkie rozczarowanie gra zawisła i ani ruchu ( A z obrazu płyty HULA). Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ***8211; PROSZĘ O POMOC . Zapomniałem dodać że zrobiłem to jeszcze raz z max parametrami (bez skutku) i jeszcze raz u kolegii przy pomocy nagrywarki LG 52x24x52 i tu chodzi zarówno obraz jak i spalona płyta - lecz płyta tylko chodzi na tym jednym kompie. POZDRAWIAM i jeszcze raz proszę o pomoc. Ostatnio zmieniany przez dolas : 12.07.2004 o godz. 08:27 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Problem rozwiązany Clony XXL 2.0.1.5PL do DU....
Witam ponownie.
Problem z grą SHREK 2 rozwiązany, haczyk tkwił w Clony XXL 2.0.1.5PL wskazywał nie to zabezpieczenie co trzeba. Mianowicie po prze skanowaniu orginalnej płyty Clony pokazywał Safe Disc v2.9 i było do bani ale nie dałem za wygraną i spróbowałem koleiny raz A-ray scanner i tym razem wskazało mi Safe Disc v3.20.0.22, ustwiłem profil zabezpieczenia Safe Disc 2xxx ÷3.2xxx odpaliłem Alcohola 1.9xxxx ustawiłem profil na A-ray scanner i (pozostałe parametry jak wyżej) zacząłem robić obraz i odrazu przerzuciłem go na CD. Obraz jak i płyta już sprawdzona na 3 kąpach i wszędzie działała prawidłowo i głowa spoko1na o orginał. A cudu tego dokonała nagrywarka LG GCE 8520B 52x24x52 Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#3 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Clony XXL jest stary i źle wykrywa zabezpieczenia
![]() Używaj A-S ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#4 |
wierzę w intela i nokię
Data rejestracji: 17.02.2004
![]() |
nie wydaje mi sie że alcochol w swoich profilach ma A RAY SCANERA. przynajmniej ja nie widziałem
|
![]() |
![]() |
#5 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Profiler jest w starszej wersjii 1.0, albo w niepublicznych wersjach 2.0
![]() |
#6 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Maciej masz mozę jakieś namiary na tego profilera 2.0?? Jakbyś mógł to na priva albo cos.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
hej niech ktos mi powie gdzie dostac wersje 2.0 pliska
![]() ================================================== ============== >Pozdro All |
![]() |
![]() |
#8 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No właśnie jak można to walnij link mailem albo na priva.
#9 |
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
kurcze plis dajcie mi linka na priv do tej wersji 2.0
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002