![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Orlen - monitor.pl - serdecznie ODRADZAM!!!
Witam
Jest to post - antyreklama, czyli ma za zadanie poinformowac, jak obslugiwani sa klienci firmy Orlen (monitor.pl). Mialem zamiar kupienia monitora TFT z szybą, wybor padl na Neovo E17B. Byl sobie PONIEDZIAŁEK, skontaktowalem sie telefonicznie z firma, w celu upewnienia sie, czy wskazany monitor jest bez problemu osiagalny, gdzie poinformowano mnie, ze oczywiscie jest bez problemu dostepny. Spytalem rowniez o czas realizacji zamowienia, mowiac przy okazji, ze bardzo mi sie spieszy - uslyszalem "okolo trzech dni". Poproszono mnie o wypelnienie zamowienia droga elektroniczna, co w ciagu kilkunastu minut uczynilem. Po kilkunastu/dziesieciu minutach tą samą drogą otrzymalem potwierdzenie zlozenia zamowienia, zawierajace numer konta i informacje, ze po potwierdzeniu wplywu pieniedzy na konto monitor zostanie wyslany. Wplata nastapila tego samego dnia, aby we wtorek mogla zostac potwierdzona, zeby jak najszybciej monitor do mnie trafil. Prosilem o wysylke firma Szybka Paczka. No i nastal WTOREK, z samego rana kontakt z firma mialem doskonaly, potwierdzono przyjecie wplaty i zapowiedziano niezwloczna wysylke - "do czwartku będzie". W ŚRODĘ niczego nieswiadomy klient nie musial dzwonic, no bo przeciez skoro mu sie spieszy to monitor juz frunie. W CZWARTEK stwierdzilem, ze skoro to taka solidna firma, to dlaczego nie mialbym zadzwonic i spytac jak sie moja paczuszka miewa. Uslyszalem, ze to, co widzieli jako dostepne (3-4 sztuki), w rzeczywistosci bylo tylko na papierze, i JUŻ zabieraja sie do sciagniecia monitora dla mnie... "bedzie kolo poniedzialku, moze we wtorek" Aha, skoro we wtorek, to juz o 5 dni za pozno, ale "polisz byznys yz hewi" wiec niech bedzie we wtorek. W PIĄTEK oczywiscie tez dzwonilem do firmy aby sprawdzic jak sobie radza, gdzie ciagle slyszalem "BĘDZIE". Taaaaak, pomiedzy piatkiem a poniedzialkiem sa DWA dni, ktorych ze wzgledu na charakter sprawy nie bede pomijal - firmy kurierskie tez wtedy pracuja. W PONIEDZIAŁEK Pan Marek Tokarski z firmy Monitor.pl uslyszal ode mnie, ze jest to monitor, ktory w najblizsza NIEDZIELE zostanie sprezentowany dziecku na I Komunię Św. Wtedy jakos nagle punkt widzenia ulegl zmianie, Pan Marek zdawal sie juz rozumiec w czym rzecz, i rzeczowo odpowiedzial, ze osobiscie bedzie sprawe pilotowal, oraz JUŻ zabiera sie do zalatwiania monitora. W podobnym tonie minely WTOREK i ŚRODA, a w CZWARTEK JUŻ monitor zostal wyslany do mnie. Wedlug Pana Marka odpowiedzialnosc za dalsze losy przesylki ponosi blizej nieokreslony "kurier", gdyz w PIĄTEK w firmie kurierskiej Szybka Paczka w Bydgoszczy ani w Warszawie nikt nie znał numeru przesylki ktory posiadalem, jak rowniez NIE BYŁO zadnej przesylki na wskazywany przeze mnie adres. Pan Marek oczywiscie zapewnil, ze sprawe wyjasni, w rezultacie czego okazalo sie <tzn ja sie tak dowiedzialem>, ze "kurier" podczas zawożenia przesylki do firmy Szybka Paczka wpisal caly adres, z wyjatkiem NAZWY MIASTA! Przesylce nadano numer <ktory finalnie sie zgadzal>, jednak przelezala sobie w centrali firmy Szybka Paczka. JAK to jest mozliwe zeby przyjac przesylke ale nie wiedziec dokad ja przeslac - no coz, jest to co najmniej niewyjasnione. Finalnie w SOBOTĘ otrzymalem monitor, jednak bez faktury oraz karty gwarancyjnej. Pan Marek poinformowal mnie, ze przesle fakture, karte gwarancyjna oraz cos dla dziecka jako zadośćuczynienie, prawdopodobnie płyty CD-R w jednej paczce, aby nie wysylac tego osobno. Jak mozna sie domyslic, faktura oraz karta gwarancyjna zostaly doslane w tygodniu nastepnym, jednak obiecany przez Pana Marka dodatek, hmm... chyba zniknął! A może ktoś go ukradł?! Nikt z mojej strony nie potrafil wyjasnic, jak to sie moglo stac, ze dodatek "wypadl" z paczki, a wazne dokumenty wiatr przycisnal do dna i nie pozwolil im sie wydostac... Chyba, ze nikt dodatku nie do paczki nie wlozyl... Oczywiscie nie chodzi tu o dodatek wart kilkadziescia(dziesiat) zlotych, tylko o ZASADĘ. Prawdopodobnie gdyby nikt zadnego zadoscuczynienia za KOSZTY zwiazane z ponaglaniem pracownikow Orlenu <oceniajac "na oko", 90 minut rozmow telefonicznych w ciagu tych dwoch tygodni> nie oferowal, ten post by nie powstal. Czasu na nadeslanie dodatku bylo ponad miesiac. Pan Marek zostal poinformowany, ze gdyby towaru nie dostarczyl przed Komunią, osobiscie poszedlbym do sklepu i kupil monitor, a zamowienie uniewaznil zobowiazujac firme Orlen do zwrotu wplaconej kwoty. Na dwa tygodnie przed dokonaniem zamowienia odwiedzilem firme osobiscie: kilka osob, z czego główną obsluge klienta stanowia dwie osoby przebywajace w BIURZE <nie mylic ze sklepem, w ktorym towar mozna obejrzec>, majace wtedy akurat awarie internetu, co praktycznie odcielo je od udzielania informacji. Osoby, ktore spodziewaja sie, ze ich przyszly monitor z Orlenu bedzie przetestiwany pod katem martwych pikseli lub subpikseli niestety rozczaruję: firma jest TYLKO pośrednikiem pomiedzy dystrybutorem a klientem, i zaden monitor do niej nie trafia. A dla lubiacych czarny humor informacja prosto ze strony monitor.pl: "realizacja zamówień : dla terenu w Warszawie i okolic już od 3 godzin :))) w "Polskę" 3/4 dni robocze ( przesyłka kurierem - Servisco / Szybka Paczka / Stolica )" oraz "Zastrzegamy sobie możliwość popełnienia błędów, które nie moga być przyczyną roszczeń wobec sprzedawcy" - informacje potwierdzalem osobiscie (droga telefoniczna) u sprzedawcy. Pozdrowienia dla Pana Marka Tokarskiego za wnikliwe "JUŻ" załatwianie sprawy.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
To raczej nie kupie tam już nic
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#3 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cheh, MaciejT maił faktycznie wielkiego pecha, kiedy ja składałem sobie kompa i części nie dotarły do sklepu na czas i musiałem czekać cały weekend to jeszcze mnie przepraszali za utrudnienia wynikłe w firmie kurierskiej, ale to już był szczyt chamstwa żeby mówić klientowi żeby zakupił sprzęt w sklepie i anulował przesyłke.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#5 | |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
lub zgłosić to rzecznikowi praw konsuentów.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chcecie sie posmiac?
Sprobujcie kupic (jak ja) kombajn (drukarka+faks+skaner - laser) w firmie Ricoch Polska. Poplaczecie sie ze smiechu! Towaru nie maja, serwisu gwarancyjnego -tez, dokumentow firmy (w *.pdf) otworzyc nie potrafili. Co robia - jak na razie - odbieraja -jeszcze telefony. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
A zeby bylo na dokladke, to z KOMPUTRONIKA <ISO9001 mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!> przyslali mi komputer bez STACJI DYSKIETEK!!! <w zamówieniu była>
|
|
|
#8 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dyskietki to przezytek dali ci najnowszy model, juz bez floopa, a ty nie doceniasz poswiecenia dostawcy
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
W Bydgoszczy przy ul. Dworcowej
|
|
|
|
#11 | |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
ja znow mialem przeboje z serwisem HP...
W takich sprawach nalezy schowac dobre maniery, zapodac do sluchawki kilka K**EW i te magiczne literki... UOKiK
|
|
|
#13 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie na kazdej firmie robi towrazenie
wszystkim majacym mocen nerwy polecam reklamowanie czegokolwiek w polkomtelu - czyli plusgsm faktycznie maja super oferte (biznesowa i simplusa, abonamenty indywidualne to pomylka, a mix to juz wogule tragedia), telefony w akceptowalnych cenach, jestem tam juz ponad 6 lat... wiec kupilem przed dwoma laty telefon za 500PLN - najwyzsza polka... i... 11razy w naprawie, 5 wymian... wszystko rozumie, to nie wina plusa tylko Siemensa... ale po 10naprawie stwierdzam ze zle wypelniono karte gwarancyjna, wiec odmawiam przyjecia telefony i zadam poprawy - dwa miesiace te ch..e nie odpowiadali, dzwonilem to obiecywali ze sprawdza i oddzonia... ide w koncu znudzony... i co sie okazuje? TELEFON PRZELEZAL DWA MIESIACE W SALONIE! NIC NIE ZOSTALO ZROBIONE! w miedzyczasie bylem w federacji konsumentow w tej sprawie i dowiedzialem sie zeby lepiej tych pajacow nie pozywac do sadu, bo polkomtel ma bardzo fajny sposob na niezadowolonych uzytkownikow: jak wiadomo koszty powodztwa ponosi najpierw strona wnoszaca sprawe, a po jej zakonczeniu sedzia moze obciazyc nimi przegranego. w kazdym razie na dzien dobry trzeba troche wybulic, niewiele, ale wtedy plus zada opinii bieglego w sprawie, za co placi pozywajacy (srednio 2000pln), jak opinia jest to zada nstepnej... i tak kilka razy - koszty juz po pierwzej opini sa wieksze niz ewentualna odszkodowanie... polecam wszystkim: telefon Siemensa w sieci plusa,najlepiej w ponaniu w salonie firmowym przy Marcinkowskiego, gdzie reklamacje lubia lezakowac... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Napawde masz pecha. Pzecież Siemens wymienia fon chyba po 4 naprawie. Trzeba było od azu gnać do serwisu Siemensa a nie przez Plusa.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Ja dla zasady bym im zrobił burde, postraszył Federacją Konsumenta i mediami ...
Poza tym to zadośćuczynienie wyciągnąłbym jak z paszczy lwa i koniec roboty. Trochę za spokojnie to załatwiłeś - ja bym paczki nie odebrał na twoim miejscu
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
|
|
|
![]() |
|
|