Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2004, 23:46   #1
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Orlen - monitor.pl - serdecznie ODRADZAM!!!

Witam

Jest to post - antyreklama, czyli ma za zadanie poinformowac, jak obslugiwani sa klienci firmy Orlen (monitor.pl).

Mialem zamiar kupienia monitora TFT z szybą, wybor padl na Neovo E17B.
Byl sobie PONIEDZIAŁEK,
skontaktowalem sie telefonicznie z firma, w celu upewnienia sie, czy wskazany monitor jest bez problemu osiagalny, gdzie poinformowano mnie, ze oczywiscie jest bez problemu dostepny. Spytalem rowniez o czas realizacji zamowienia, mowiac przy okazji, ze bardzo mi sie spieszy - uslyszalem "okolo trzech dni". Poproszono mnie o wypelnienie zamowienia droga elektroniczna, co w ciagu kilkunastu minut uczynilem. Po kilkunastu/dziesieciu minutach tą samą drogą otrzymalem potwierdzenie zlozenia zamowienia, zawierajace numer konta i informacje, ze po potwierdzeniu wplywu pieniedzy na konto monitor zostanie wyslany. Wplata nastapila tego samego dnia, aby we wtorek mogla zostac potwierdzona, zeby jak najszybciej monitor do mnie trafil. Prosilem o wysylke firma Szybka Paczka.

No i nastal WTOREK,
z samego rana kontakt z firma mialem doskonaly, potwierdzono przyjecie wplaty i zapowiedziano niezwloczna wysylke - "do czwartku będzie".

W ŚRODĘ niczego nieswiadomy klient nie musial dzwonic, no bo przeciez skoro mu sie spieszy to monitor juz frunie.

W CZWARTEK stwierdzilem, ze skoro to taka solidna firma, to dlaczego nie mialbym zadzwonic i spytac jak sie moja paczuszka miewa. Uslyszalem, ze to, co widzieli jako dostepne (3-4 sztuki), w rzeczywistosci bylo tylko na papierze, i JUŻ zabieraja sie do sciagniecia monitora dla mnie... "bedzie kolo poniedzialku, moze we wtorek" Aha, skoro we wtorek, to juz o 5 dni za pozno, ale "polisz byznys yz hewi" wiec niech bedzie we wtorek.

W PIĄTEK oczywiscie tez dzwonilem do firmy aby sprawdzic jak sobie radza, gdzie ciagle slyszalem "BĘDZIE".

Taaaaak, pomiedzy piatkiem a poniedzialkiem sa DWA dni, ktorych ze wzgledu na charakter sprawy nie bede pomijal - firmy kurierskie tez wtedy pracuja.

W PONIEDZIAŁEK Pan Marek Tokarski z firmy Monitor.pl uslyszal ode mnie, ze jest to monitor, ktory w najblizsza NIEDZIELE zostanie sprezentowany dziecku na I Komunię Św. Wtedy jakos nagle punkt widzenia ulegl zmianie, Pan Marek zdawal sie juz rozumiec w czym rzecz, i rzeczowo odpowiedzial, ze osobiscie bedzie sprawe pilotowal, oraz JUŻ zabiera sie do zalatwiania monitora.

W podobnym tonie minely WTOREK i ŚRODA,

a w CZWARTEK JUŻ monitor zostal wyslany do mnie. Wedlug Pana Marka odpowiedzialnosc za dalsze losy przesylki ponosi blizej nieokreslony "kurier", gdyz

w PIĄTEK w firmie kurierskiej Szybka Paczka w Bydgoszczy ani w Warszawie nikt nie znał numeru przesylki ktory posiadalem, jak rowniez NIE BYŁO zadnej przesylki na wskazywany przeze mnie adres. Pan Marek oczywiscie zapewnil, ze sprawe wyjasni, w rezultacie czego okazalo sie <tzn ja sie tak dowiedzialem>, ze "kurier" podczas zawożenia przesylki do firmy Szybka Paczka wpisal caly adres, z wyjatkiem NAZWY MIASTA!

Przesylce nadano numer <ktory finalnie sie zgadzal>, jednak przelezala sobie w centrali firmy Szybka Paczka. JAK to jest mozliwe zeby przyjac przesylke ale nie wiedziec dokad ja przeslac - no coz, jest to co najmniej niewyjasnione.

Finalnie w SOBOTĘ otrzymalem monitor, jednak bez faktury oraz karty gwarancyjnej. Pan Marek poinformowal mnie, ze przesle fakture, karte gwarancyjna oraz cos dla dziecka jako zadośćuczynienie, prawdopodobnie płyty CD-R w jednej paczce, aby nie wysylac tego osobno.

Jak mozna sie domyslic, faktura oraz karta gwarancyjna zostaly doslane w tygodniu nastepnym, jednak obiecany przez Pana Marka dodatek, hmm... chyba zniknął! A może ktoś go ukradł?! Nikt z mojej strony nie potrafil wyjasnic, jak to sie moglo stac, ze dodatek "wypadl" z paczki, a wazne dokumenty wiatr przycisnal do dna i nie pozwolil im sie wydostac... Chyba, ze nikt dodatku nie do paczki nie wlozyl...

Oczywiscie nie chodzi tu o dodatek wart kilkadziescia(dziesiat) zlotych, tylko o ZASADĘ. Prawdopodobnie gdyby nikt zadnego zadoscuczynienia za KOSZTY zwiazane z ponaglaniem pracownikow Orlenu <oceniajac "na oko", 90 minut rozmow telefonicznych w ciagu tych dwoch tygodni> nie oferowal, ten post by nie powstal.

Czasu na nadeslanie dodatku bylo ponad miesiac.
Pan Marek zostal poinformowany, ze gdyby towaru nie dostarczyl przed Komunią, osobiscie poszedlbym do sklepu i kupil monitor, a zamowienie uniewaznil zobowiazujac firme Orlen do zwrotu wplaconej kwoty.

Na dwa tygodnie przed dokonaniem zamowienia odwiedzilem firme osobiscie: kilka osob, z czego główną obsluge klienta stanowia dwie osoby przebywajace w BIURZE <nie mylic ze sklepem, w ktorym towar mozna obejrzec>, majace wtedy akurat awarie internetu, co praktycznie odcielo je od udzielania informacji.

Osoby, ktore spodziewaja sie, ze ich przyszly monitor z Orlenu bedzie przetestiwany pod katem martwych pikseli lub subpikseli niestety rozczaruję: firma jest TYLKO pośrednikiem pomiedzy dystrybutorem a klientem, i zaden monitor do niej nie trafia.

A dla lubiacych czarny humor informacja prosto ze strony monitor.pl:
"realizacja zamówień :
dla terenu w Warszawie i okolic już od 3 godzin :)))
w "Polskę" 3/4 dni robocze ( przesyłka kurierem - Servisco / Szybka Paczka / Stolica )"
oraz
"Zastrzegamy sobie możliwość popełnienia błędów, które nie moga być przyczyną roszczeń wobec sprzedawcy" - informacje potwierdzalem osobiscie (droga telefoniczna) u sprzedawcy.

Pozdrowienia dla Pana Marka Tokarskiego za wnikliwe "JUŻ" załatwianie sprawy.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.07.2004, 23:53   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
To raczej nie kupie tam już nic
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 23:58   #3
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cheh, MaciejT maił faktycznie wielkiego pecha, kiedy ja składałem sobie kompa i części nie dotarły do sklepu na czas i musiałem czekać cały weekend to jeszcze mnie przepraszali za utrudnienia wynikłe w firmie kurierskiej, ale to już był szczyt chamstwa żeby mówić klientowi żeby zakupił sprzęt w sklepie i anulował przesyłke.

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 00:12   #4
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
Cheh, MaciejT maił faktycznie wielkiego pecha, kiedy ja składałem sobie kompa i części nie dotarły do sklepu na czas i musiałem czekać cały weekend to jeszcze mnie przepraszali za utrudnienia wynikłe w firmie kurierskiej, ale to już był szczyt chamstwa żeby mówić klientowi żeby zakupił sprzęt w sklepie i anulował przesyłke.
nie nie, to ja ICH poinformowalem, ze jesli nie bedzie monitora to JA SAM zakupie w sklepie, ale ZAŻĄDAM zwrotu calosci kwoty
Stary 16.07.2004, 00:16   #5
gallus
gÓru

gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
nie nie, to ja ICH poinformowalem, ze jesli nie bedzie monitora to JA SAM zakupie w sklepie, ale ZAŻĄDAM zwrotu calosci kwoty
A to przepraszam, to dobrze postapiłeś, gratuluje, a taką firme to należałoby tylko lub zgłosić to rzecznikowi praw konsuentów.

Stary 16.07.2004, 00:20   #6
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Chcecie sie posmiac?
Sprobujcie kupic (jak ja) kombajn (drukarka+faks+skaner - laser) w firmie Ricoch Polska.
Poplaczecie sie ze smiechu! Towaru nie maja, serwisu gwarancyjnego -tez, dokumentow firmy (w *.pdf) otworzyc nie potrafili.
Co robia - jak na razie - odbieraja -jeszcze telefony.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 00:20   #7
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

A zeby bylo na dokladke, to z KOMPUTRONIKA <ISO9001 mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!> przyslali mi komputer bez STACJI DYSKIETEK!!! <w zamówieniu była>
Stary 16.07.2004, 00:23   #8
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
A zeby bylo na dokladke, to z KOMPUTRONIKA <ISO9001 mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!> przyslali mi komputer bez STACJI DYSKIETEK!!!
Marudny jestes Dyskietki to przezytek dali ci najnowszy model, juz bez floopa, a ty nie doceniasz poswiecenia dostawcy
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 00:23   #9
gallus
gÓru

Cytat:
Napisany przez MaciejT
A zeby bylo na dokladke, to z KOMPUTRONIKA <ISO9001 mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!> przyslali mi komputer bez STACJI DYSKIETEK!!!
Oj Macieju, to ty masz straszliwego pecha, więc chyba poostaje Ci kupować kolejny sprzęt w sklepach (normalnych) a nie internetowych, a ja myślałem że Komputronik to już solidna firma, a oni takie jaja odstawiają

Stary 16.07.2004, 00:35   #10
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
Oj Macieju, to ty masz straszliwego pecha, więc chyba poostaje Ci kupować kolejny sprzęt w sklepach (normalnych) a nie internetowych, a ja myślałem że Komputronik to już solidna firma, a oni takie jaja odstawiają
Zeby nie bylo: to nie przez net, tylko w SKLEPIE komputronika zamawialem - MUROWANYM W Bydgoszczy przy ul. Dworcowej
Stary 16.07.2004, 00:41   #11
gallus
gÓru

Cytat:
Napisany przez MaciejT
Zeby nie bylo: to nie przez net, tylko w SKLEPIE komputronika zamawialem - MUROWANYM W Bydgoszczy przy ul. Dworcowej
O qwa to ja już nie mam słów, to aż mi Ciebie żal że masz takiego pecha z tymi sklepami, poprostu musisz sam odbierać sprzęt i niedawać się wciągać w jakiś kurierów.

Stary 16.07.2004, 00:50   #12
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja znow mialem przeboje z serwisem HP...
W takich sprawach nalezy schowac dobre maniery, zapodac do sluchawki kilka K**EW
i te magiczne literki... UOKiK
Stary 16.07.2004, 11:49   #13
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie na kazdej firmie robi towrazenie
wszystkim majacym mocen nerwy polecam reklamowanie czegokolwiek w polkomtelu - czyli plusgsm
faktycznie maja super oferte (biznesowa i simplusa, abonamenty indywidualne to pomylka, a mix to juz wogule tragedia), telefony w akceptowalnych cenach, jestem tam juz ponad 6 lat... wiec kupilem przed dwoma laty telefon za 500PLN - najwyzsza polka... i... 11razy w naprawie, 5 wymian... wszystko rozumie, to nie wina plusa tylko Siemensa... ale po 10naprawie stwierdzam ze zle wypelniono karte gwarancyjna, wiec odmawiam przyjecia telefony i zadam poprawy - dwa miesiace te ch..e nie odpowiadali, dzwonilem to obiecywali ze sprawdza i oddzonia... ide w koncu znudzony... i co sie okazuje? TELEFON PRZELEZAL DWA MIESIACE W SALONIE! NIC NIE ZOSTALO ZROBIONE!
w miedzyczasie bylem w federacji konsumentow w tej sprawie i dowiedzialem sie zeby lepiej tych pajacow nie pozywac do sadu, bo polkomtel ma bardzo fajny sposob na niezadowolonych uzytkownikow: jak wiadomo koszty powodztwa ponosi najpierw strona wnoszaca sprawe, a po jej zakonczeniu sedzia moze obciazyc nimi przegranego. w kazdym razie na dzien dobry trzeba troche wybulic, niewiele, ale wtedy plus zada opinii bieglego w sprawie, za co placi pozywajacy (srednio 2000pln), jak opinia jest to zada nstepnej... i tak kilka razy - koszty juz po pierwzej opini sa wieksze niz ewentualna odszkodowanie...
polecam wszystkim: telefon Siemensa w sieci plusa,najlepiej w ponaniu w salonie firmowym przy Marcinkowskiego, gdzie reklamacje lubia lezakowac...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 14:18   #14
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Napawde masz pecha. Pzecież Siemens wymienia fon chyba po 4 naprawie. Trzeba było od azu gnać do serwisu Siemensa a nie przez Plusa.
Stary 16.07.2004, 14:33   #15
matteo
Indywidualista

Data rejestracji: 16.08.2002
matteo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja dla zasady bym im zrobił burde, postraszył Federacją Konsumenta i mediami ...
Poza tym to zadośćuczynienie wyciągnąłbym jak z paszczy lwa i koniec roboty.

Trochę za spokojnie to załatwiłeś - ja bym paczki nie odebrał na twoim miejscu
matteo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: