Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.09.2004, 10:58   #1
darek44
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.07.2004
darek44 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 832S - BAD SEKTORY na nagranej plycie DVD+R

Witam,
mam nagrywarke DVD DL - LiteOn 832S.
nagralem juz okolo 90plyt - wszytskie to Verbatim DVD+R 4,7GB, speed 4x.

od kilku dni jest nastepujacy problem. nagrywam plytke DVD i kiedy ja potem odczytuje w napedzie to od pewnego miejsca ( z reguly po sprawdzeniu okolo 66%) pojawiaja mi sie same BAD SECTORY. W nerospeed mam przez pierwsze jakies 66% same dobre [zielone] sektory, a potem same zle [czerwone].

Problem pojawia sie z reguly z co druga nagrana plyta. Jedna nagra sie dobrze, a druga zle. Nagrywalem zarowno w predkosciach 2,4 jak i 4. zarowno w programie Nero [voby] jaki DVD decrypter [obraz].

raz nawet zaladowalem obraz do Deamon tools i nagralem w nero, ale tez nie pomaga.

zle nagrywa plyte zarowno jak naped jest w temperaturze normalnej [zaraz po wlaczeniu kompa] jak i po 2-3 godzinach pracy, kiedy sie troche nagrzeje.

CZY KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM?
Sytuacja wystepuje przy nagrywaniu filmu DVD. dodam ze nie jest on zabezpieczony, bo image robie juz z kopii pozbawionej wszelkich zabezpieczen i regionu.

Choc kiedys taka sytuacja wystapila kiedy nagrywalem na plytke kolekcje filmow w .avi.

Pozdrawiam,
Darek.
darek44 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.09.2004, 21:09   #2
Popielaty
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.01.2004
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moim zdaniem nagrywarka jest walnięta. Miałem takie problemy kiedyś z 451S. Też występowały bad sektory /czerwone kropki w teście/ ale nie od połowy ale różnie rozsiane po całej płycie > wymiana na nową w serwisie. Jest jeszcze możliwość że jakaś wadliwa partia płyt Ci się trafiła, lub zasilacz kompa nie wytrzymuje obciążenia, nagrywarka dostaje za słabe napięcie i wypala źle. Takie są moje sugestie.
Popielaty jest offline  
Stary 09.09.2004, 23:22   #3
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez darek44
Witam,
mam nagrywarke DVD DL - LiteOn 832S.
nagralem juz okolo 90plyt - wszytskie to Verbatim DVD+R 4,7GB, speed 4x.

od kilku dni jest nastepujacy problem. nagrywam plytke DVD i kiedy ja potem odczytuje w napedzie to od pewnego miejsca ( z reguly po sprawdzeniu okolo 66%) pojawiaja mi sie same BAD SECTORY. W nerospeed mam przez pierwsze jakies 66% same dobre [zielone] sektory, a potem same zle [czerwone].

Problem pojawia sie z reguly z co druga nagrana plyta. Jedna nagra sie dobrze, a druga zle. Nagrywalem zarowno w predkosciach 2,4 jak i 4. zarowno w programie Nero [voby] jaki DVD decrypter [obraz].

raz nawet zaladowalem obraz do Deamon tools i nagralem w nero, ale tez nie pomaga.

zle nagrywa plyte zarowno jak naped jest w temperaturze normalnej [zaraz po wlaczeniu kompa] jak i po 2-3 godzinach pracy, kiedy sie troche nagrzeje.

CZY KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM?
Sytuacja wystepuje przy nagrywaniu filmu DVD. dodam ze nie jest on zabezpieczony, bo image robie juz z kopii pozbawionej wszelkich zabezpieczen i regionu.

Choc kiedys taka sytuacja wystapila kiedy nagrywalem na plytke kolekcje filmow w .avi.

Pozdrawiam,
Darek.
jaki masz bios
legion jest offline  
Stary 10.09.2004, 11:01   #4
darek44
Nowy na forum

Mam zalisacz MODECOM 350Wat
BIOS: VS08.
dodam ze konfiguracji komputera wogole nie zmienialem. ponad 80 plyt wypalilo mi sie dobrze. zawsze na Verbatimach nagrywalem. Gdyby partia plyt byla zla to kazda plyte by mi niszczyl, a w moim przypadku niszczy co druga, czasem co trzecia.

na poczatku, jak kupilem nagrywarke mialem raz taki problem z plyta Memorex. uznalem ze to wypadek przy pracy.

Wydaje mi sie ze moze mechanizm wywazania plyty jest skopany, poniewaz plyta najbardziej jest podatna na bledy i dalej od srodka sie na niej zapisuje.

Co o tym sadzicie?
darek44 jest offline  
Stary 10.09.2004, 13:08   #5
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez darek44
Mam zalisacz MODECOM 350Wat
BIOS: VS08.
dodam ze konfiguracji komputera wogole nie zmienialem. ponad 80 plyt wypalilo mi sie dobrze. zawsze na Verbatimach nagrywalem. Gdyby partia plyt byla zla to kazda plyte by mi niszczyl, a w moim przypadku niszczy co druga, czasem co trzecia.

na poczatku, jak kupilem nagrywarke mialem raz taki problem z plyta Memorex. uznalem ze to wypadek przy pracy.

Wydaje mi sie ze moze mechanizm wywazania plyty jest skopany, poniewaz plyta najbardziej jest podatna na bledy i dalej od srodka sie na niej zapisuje.

Co o tym sadzicie?
wgraj moze bios vs0A(omni przejechany) jak bedzie to samo to servis sie klania
legion jest offline  
Stary 10.09.2004, 13:26   #6
darek44
Nowy na forum

oddalem do serwisu wczoraj. dzisiaj stwierdzili, ze zepsuta jest.
Gadalem z serwisantem, mowi ze ogolnie ten model schodzi jak swieze buleczki, a do serwisu im dopiero drugi egzemplarz wrocil.

Wydaje sie generalnie, ze ogolnie LiteOn sa w porzadku. tylko ja tak trafilem.
darek44 jest offline  
Stary 10.09.2004, 14:13   #7
legion
XII

Cytat:
Napisany przez darek44
oddalem do serwisu wczoraj. dzisiaj stwierdzili, ze zepsuta jest.
Gadalem z serwisantem, mowi ze ogolnie ten model schodzi jak swieze buleczki, a do serwisu im dopiero drugi egzemplarz wrocil.

Wydaje sie generalnie, ze ogolnie LiteOn sa w porzadku. tylko ja tak trafilem.
no zdarza sie
legion jest offline  
Stary 10.09.2004, 14:34   #8
ridziol
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.09.2004
ridziol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
no zdarza sie
No zdarza sie! to przecierz LiteOn!!
ridziol jest offline  
Stary 10.09.2004, 15:18   #9
legion
XII

Cytat:
Napisany przez ridziol
No zdarza sie! to przecierz LiteOn!!
a przy pionkach nec i lg czesciej a szajsunk to dopiero klasa sama w sobie
legion jest offline  
Stary 10.09.2004, 15:54   #10
ridziol
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez legion
a przy pionkach nec i lg czesciej a szajsunk to dopiero klasa sama w sobie
Być Może! Ale lepiej stawiac na coś markowego i sprawdzonego niż podniecać sie przeróbkami...
ridziol jest offline  
Stary 10.09.2004, 20:02   #11
legion
XII

Cytat:
Napisany przez ridziol
Być Może! Ale lepiej stawiac na coś markowego i sprawdzonego niż podniecać sie przeróbkami...
no wlasnie markowe rzeczy nie przerobisz a litka mozesz ulepszyc na swoj sposob
legion jest offline  
Stary 10.09.2004, 21:52   #12
wonderes
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2001
wonderes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ridziol
kazdy ma to co lubi. Ty pewnie podniecasz sie posiadaniem czegos markowego, tylko skad pewnosc, ze to jes to co lubia niedzwiedzie

Ostatnio zmieniany przez wonderes : 10.09.2004 o godz. 21:55
wonderes jest offline  
Stary 10.09.2004, 21:56   #13
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ujme to tak dobre rzeczy przerobisz a gowniane nie nie ma znaczenia czy to palnik czy plyta czy procek.

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 10.09.2004, 22:09   #14
legion
XII

Cytat:
Napisany przez Turboni
ujme to tak dobre rzeczy przerobisz a gowniane nie nie ma znaczenia czy to palnik czy plyta czy procek.
i to prawda
legion jest offline  
Stary 10.09.2004, 23:04   #15
ridziol
Nowy na forum

Spokojnie Panowie! Bo wam zaras żyłka na czole peknie i tyle bedzie z przerabiania

Każdy ma co woli i tyle. Macie LiteOn'y OK! Ale po co sie tak odrazu bulwersujecie??
ridziol jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: