![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
LiteOn 832S - BAD SEKTORY na nagranej plycie DVD+R
Witam,
mam nagrywarke DVD DL - LiteOn 832S. nagralem juz okolo 90plyt - wszytskie to Verbatim DVD+R 4,7GB, speed 4x. od kilku dni jest nastepujacy problem. nagrywam plytke DVD i kiedy ja potem odczytuje w napedzie to od pewnego miejsca ( z reguly po sprawdzeniu okolo 66%) pojawiaja mi sie same BAD SECTORY. W nerospeed mam przez pierwsze jakies 66% same dobre [zielone] sektory, a potem same zle [czerwone]. Problem pojawia sie z reguly z co druga nagrana plyta. Jedna nagra sie dobrze, a druga zle. Nagrywalem zarowno w predkosciach 2,4 jak i 4. zarowno w programie Nero [voby] jaki DVD decrypter [obraz]. raz nawet zaladowalem obraz do Deamon tools i nagralem w nero, ale tez nie pomaga. zle nagrywa plyte zarowno jak naped jest w temperaturze normalnej [zaraz po wlaczeniu kompa] jak i po 2-3 godzinach pracy, kiedy sie troche nagrzeje. CZY KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM? Sytuacja wystepuje przy nagrywaniu filmu DVD. dodam ze nie jest on zabezpieczony, bo image robie juz z kopii pozbawionej wszelkich zabezpieczen i regionu. Choc kiedys taka sytuacja wystapila kiedy nagrywalem na plytke kolekcje filmow w .avi. Pozdrawiam, Darek. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Moim zdaniem nagrywarka jest walnięta. Miałem takie problemy kiedyś z 451S. Też występowały bad sektory /czerwone kropki w teście/ ale nie od połowy ale różnie rozsiane po całej płycie > wymiana na nową w serwisie. Jest jeszcze możliwość że jakaś wadliwa partia płyt Ci się trafiła, lub zasilacz kompa nie wytrzymuje obciążenia, nagrywarka dostaje za słabe napięcie i wypala źle. Takie są moje sugestie.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Mam zalisacz MODECOM 350Wat
BIOS: VS08. dodam ze konfiguracji komputera wogole nie zmienialem. ponad 80 plyt wypalilo mi sie dobrze. zawsze na Verbatimach nagrywalem. Gdyby partia plyt byla zla to kazda plyte by mi niszczyl, a w moim przypadku niszczy co druga, czasem co trzecia. na poczatku, jak kupilem nagrywarke mialem raz taki problem z plyta Memorex. uznalem ze to wypadek przy pracy. Wydaje mi sie ze moze mechanizm wywazania plyty jest skopany, poniewaz plyta najbardziej jest podatna na bledy i dalej od srodka sie na niej zapisuje. Co o tym sadzicie? |
![]() |
![]() |
#5 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
oddalem do serwisu wczoraj. dzisiaj stwierdzili, ze zepsuta jest.
Gadalem z serwisantem, mowi ze ogolnie ten model schodzi jak swieze buleczki, a do serwisu im dopiero drugi egzemplarz wrocil. Wydaje sie generalnie, ze ogolnie LiteOn sa w porzadku. tylko ja tak trafilem. |
![]() |
![]() |
#7 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2001
![]() |
Cytat:
![]()
WONDERES ![]() Ostatnio zmieniany przez wonderes : 10.09.2004 o godz. 21:55 |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ujme to tak dobre rzeczy przerobisz a gowniane nie nie ma znaczenia czy to palnik czy plyta czy procek.
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#14 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Spokojnie Panowie! Bo wam zaras żyłka na czole peknie i tyle bedzie z przerabiania
![]() Każdy ma co woli i tyle. Macie LiteOn'y OK! Ale po co sie tak odrazu bulwersujecie?? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|