Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.09.2004, 08:12   #1
markus96
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.10.2002
markus96 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nośniki DVD+/-R idealne do Liteona SOHW 832

Może by otworzyć taki temat w którym poswięcono by uwagę nośnikom wypalnym na Litonie SOHW 832. Jak zauważyłem dużo jest postów własnie dotyczących tego tematu a są one "porozrzucane" w róznych miejscach forum więc dobrze by było to uporządkować.
Proponuję żeby pisać w takiej formie:
Verbatim
CMCmagnetics
DVD+/-R x4
Palony x2
Rodzaj zapisywanych danych: np. film,dane
Błędy PI=... , Po=....
I w tym miejscu jak dla mnie przynajmniej ważne: czy (lub jak) odtwarza sie w DVD stacjonarnym tzn. czy zacina sie film czy też nie

Moze ktoś ma inny pomysł na otwarcie takiego tematu.
PS: jest ktoś z Cieszyna woj. Śląskie który posiada litka sohw 832s i nagrywa filmy które póxniej ogląda na stacjonarnym DVD??

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.09.2004, 08:52   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie ma zbytnio sensu dublowac. Takie opinie trafiaja do tematu nosniki lub do 812@832 - oba sa przyklejone.
pawelblu jest offline  
Stary 15.09.2004, 10:06   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez markus96
Może by otworzyć taki temat w którym poswięcono by uwagę nośnikom wypalnym na Litonie SOHW 832. Jak zauważyłem dużo jest postów własnie dotyczących tego tematu a są one "porozrzucane" w róznych miejscach forum więc dobrze by było to uporządkować.
Proponuję żeby pisać w takiej formie:
Verbatim
CMCmagnetics
DVD+/-R x4
Palony x2
Rodzaj zapisywanych danych: np. film,dane
Błędy PI=... , Po=....
I w tym miejscu jak dla mnie przynajmniej ważne: czy (lub jak) odtwarza sie w DVD stacjonarnym tzn. czy zacina sie film czy też nie

Moze ktoś ma inny pomysł na otwarcie takiego tematu.
PS: jest ktoś z Cieszyna woj. Śląskie który posiada litka sohw 832s i nagrywa filmy które póxniej ogląda na stacjonarnym DVD??
pawelblu ma rację

Tak właśnie jest!

Poza tym coś jednak nie do końca przemyślałeś temat

Bo interesuje cię czy potem płytki się nie zacinają na odtwarzaczu

Ale którym

Bo w tym miejscu przytoczę klasyczny już przykład

Ta płytka której wykres widzisz na dole - na mojej stacjonarce się nie zacina ani przez chwilę

A na twojej?

Dodam tylko, że w dyskusji, która już była na ten temat

Większość markowych odtwarzaczy by przy tym wysiadła

Więc to kryterium jest zupełnie bez sensu :\
Dołączone obrazki
File Type: png Kopia Mediastorex4+ROM832BVS04(x2)max4.PNG (47.7 KB, 234 oglądane)
VIZZARD jest offline  
Stary 15.09.2004, 10:21   #4
markus96
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.10.2002
markus96 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
pawelblu ma rację

Tak właśnie jest!

Poza tym coś jednak nie do końca przemyślałeś temat

Bo interesuje cię czy potem płytki się nie zacinają na odtwarzaczu

Ale którym

Bo w tym miejscu przytoczę klasyczny już przykład

Ta płytka której wykres widzisz na dole - na mojej stacjonarce się nie zacina ani przez chwilę

A na twojej?

Dodam tylko, że w dyskusji, która już była na ten temat

Większość markowych odtwarzaczy by przy tym wysiadła

Więc to kryterium jest zupełnie bez sensu :\
Tu sie z tobą zgadzam sam zauważyłem że markowe odtwarzacze mają bardzo duże problemy z odtwarzaniem płytek przy takiej ilości błędów a odtwarzacz za 330zł np. Ronin odtwarza je bez problemu. No ale co mam sprzedać mój odtwarzacz dvd warty 2 lata temu 1300zł (firmy Koda) z powodu tego że nie odtwarza mi tych cholernych płytek. Dla przykładu podam że ostatnio nagrałem film na płycie Dtaex takiej czerwonej i nawet odtwarzacz stacjonarny jej nie widział. Natomiast u kumpla który ma Mantę czyta bez problemu. Cholera jak to jest że drozsze odtwarzacze nie czytają a tanie czytają te płytki?
A wogóle to już trochę mnie wkurza ten mój liton 832 raz nagrywa verbatimi z tego samego puełka z błędami pi poniżej 60 a innym razem błędy pi dochodzą do 300. Muszę jeszcze spróbowac nagrywać coś na płycie DVD+R. A wogóle zaraz otworzę nowy temat na temat tej nagrywarki (w zasadzie dam link żeby każdy mógł sobie poczytać).
Stary 15.09.2004, 10:45   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez markus96
Tu sie z tobą zgadzam sam zauważyłem że markowe odtwarzacze mają bardzo duże problemy z odtwarzaniem płytek przy takiej ilości błędów a odtwarzacz za 330zł np. Ronin odtwarza je bez problemu. No ale co mam sprzedać mój odtwarzacz dvd warty 2 lata temu 1300zł (firmy Koda) z powodu tego że nie odtwarza mi tych cholernych płytek. Dla przykładu podam że ostatnio nagrałem film na płycie Dtaex takiej czerwonej i nawet odtwarzacz stacjonarny jej nie widział. Natomiast u kumpla który ma Mantę czyta bez problemu. Cholera jak to jest że drozsze odtwarzacze nie czytają a tanie czytają te płytki?
A wogóle to już trochę mnie wkurza ten mój liton 832 raz nagrywa verbatimi z tego samego puełka z błędami pi poniżej 60 a innym razem błędy pi dochodzą do 300. Muszę jeszcze spróbowac nagrywać coś na płycie DVD+R. A wogóle zaraz otworzę nowy temat na temat tej nagrywarki (w zasadzie dam link żeby każdy mógł sobie poczytać).
To już kolejna dobra opinia o odtwarzaczach Manta

A swoją drogą kiedyś też toczyła się dyskusjao tych Kodach

I większość raczej je chwaliła - ale to może jakiś nowszy model był
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: