![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Problem w Film Machine
Panowie chcialem zrobic avi na dvd w wyzej wymienionym programie ale jak juz ma sie ukazac ostatnie okienko gdzie ma byc klawisz MAKE DVD to mi sie pokazuje MAKE SVCD? Co robie nie tak ? i dalej NEXT sie nie swieci i pisze zeby donate cos tam... trzeba jakis slodzik czy cos ? czemu nie pojawia sie make dvd ? Ktos mia podobnie ? Oczywiscie we wczesniejszych oknak zaznaczam zeby zrobil dvd. Wersja film machine 1.3 i cinema craft encoder 2.67.Pomozcie
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Żabol
![]() |
Elo ziomki ! Nikt nie uzywa tego softu? Nikt nie moze cos doradzic. Ktos ma cos podobnego? A moze tak jest dobrze?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Ustawiłeś wielkość nosnika cdr czy dvdr?
![]() |
#4 |
Żabol
![]() |
no i takie proste a sie zakrecilem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Żabol
![]() |
no i napotaklem odrazu kolejny problem dalem jak juz misie pokazalo MAKDE DVD to mi sie zrobilo w okienku Initializing i zaraz initializing finished i nic sie nie dzieje. Dlaczego tak jest?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Co do jakosci nie chce sie raczej wypowiadać, wydaje sie że w połączeniu z cce powinno to wyglądać całkiem całkiem. Słyszałem o problemach z audio i z jego wątpliwą jakością, ale sprawdź sam.
![]() |
![]() |
#7 |
Żabol
![]() |
robs to niby jakiego kodeka mi brak. wkladam juz tam 4 film i to samo. Kodek mam cinema craft encoder 2.67 no i kodeki do filmowo co odtwarzam divxy czyli k-lite codec pack. Czy to moze byc przez to ze mi mowi ze mam moze braknac miejsca na stworzenie kompilacji dvd czy cos takiego bo mam ino 2gb ale chce na poczatek przerobic tylko teledysk czy jakis 10min max filmik tochyba powinno starczyc co nie ? Jakie inne polaczenie softow polecasz do zamiany divx na dvd? W miare proste zeby mona bylo zalapac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Żabol
![]() |
dodam ze jak dam noscnik CDR to jest MAKE CD i wtedy mi zaczyna robic czy tam kodowac..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Żabol
![]() |
oki robi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Jeśli wynikiem ma być dvd zawsze audio ma być 48kHz,
powodzenia ![]() zamelduj o wynikach, chociaż może teledysk nie jest dobrym wyznacznikiem jesli chodzi o jakość (pewnie nie jest najwyższych lotów, a i rozdzielczosc pewnie nieciekawa).
![]() |
#11 |
Żabol
![]() |
Oki robs wzialem wycialem Vdubem kawalek z filmu superprodukcja 5minut. I dalem do film machine. taki kawalek robil mi 35min. To dlugo czy nie ? W miedzy czasie normalnie uzywalem kompa winamp, poczta,www. Dalem kumplowi DVDRW z nagranym avi i powidzial ze wszystko ok na jego stacjonarnym philipsie ale film zrobil sie z panoramicznego na full scren. a zaznaczalem opcje 16:9. Co jest nie tak ? Sa tam tez pod wyborem 4:3 i 16:9 sa 3 do wyboru opcje. Full screen. crop cos tam aspect ratio i add boarders aspect ratio? Co jakie o oznacza? To jak to jest daje sie opcje 16:9 ale podspodem jest full screen to robi fulscreen tak? Hmm to poco zaznaczac ta 16:9
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
ustaw tak:
![]() |
#13 |
Żabol
![]() |
robs a mozesz wytlumaczyc czemu mam zaznaczac kolkiem 4:3 jak filmik avi jest panormaiczny i na tv tez cche zeby bylo panoramiczne... DOmyslam sie ze add borders to jest dodanie tych paskow panoramicznych czy cos ale kiedy stosowac 4:3 a kiedy 16:9 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Żabol
![]() |
Robs troche czasu minelo od ostatniego postu ale nieszczesliwie sytuacje w zyciu troche zachamowaly pasje do komputerowego bawienia sie.... No ale do sprawy... Z film machine jestem zadowolony to samo koledzy ktorym dalme do testow dvdrw z nagranym fragmentem filmu. B ladnie wyglada zrobiona konwersja z avi na dvd. Jest tylko JEDNO ALE
![]() ![]() ![]() ![]() Probowalem edytowac skrytp AVISYNH i zmienic wartosc AddBorders(0,64,0,128) bo tak ustawialem w vdubie jak robilem napisy do vcd i wtedy mi napisy byly na dole. Niestety w film machine potem w CCE mi wyskakuje ze jakas tam rozdzielczosc jest nie prawidlowa i nie moge zmienic tak tej wartosci.. Ktos pomoze coz tymi napisami najlepiej zrobic ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Witam.
Mam tez problem z tym programem dlatego piszę tu a nie zakładam nowy temat. Mój problem polega natym,że: Ustawiam wszystkie parametry tak jak mają być,następnie klikam MakeDVD i ide sobie spać.Rano odpalam kompa (zaznaczyłem że program ma zrobić szut dałn kiedy zakończy kompresję) i.........lekki Zonk cały katalog gdzie miał być film w formacie DVD ( Audio_TS i VIDEO_TS) ma 210 Mb!!!! Oco Chodzi?? Tak mam zarówno z CCE2.50 jaki z Quenc. Pliz Help mi. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|