![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
![]()
wiatam wszystkich...chcialem sie wypowiedzien na temat najnowszych doniesien LG...wiec:
mialem zamiar kupic <i mam tylko nie jestem pewien> nagrywarke LG 4163B ale przeczytalem dzisaj ze juz w kwietniu lg wypusci w obieg nowe modele ulepszenie 4163b , wiec czy opaca mi sie czekac miesiac ![]() sam nie wiem co o tym myslec , a co Wy o tym myslicie ?? rapraszma do dyskusji pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Ja licze na to że możliwa będzie przeróbka 4163@4165 dlatego że 4163 to napęd zaprojektowany od nowa (nowy chipset nowy laser) w porównaniu do np. 4120/4160, a nieopłaca się projektować bebechów tylko dla jednego modelu.....
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA .......... ![]() 2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA .......... ![]() I kilka szt. poza budą. Ostatnio zmieniany przez VANTWG : 13.03.2005 o godz. 22:49 |
![]() |
![]() |
#3 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
a ja chyba bede czekac...
![]() P.S koge sobie napisac nad obraziem lg klan ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
@Oktawian_15
czemu nie.... ![]()
#5 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
@VANTWG
Tez mam nadzieje, ze bedzie mozliwosc @ ![]() Jednak patrzac na poprzednie mozliwosci @ chyba bedzie ciezko ![]() Wedlug mnie na 99,9% to ten sam naped ![]() @Oktawian_15 W Polsce nowy model pojawi sie pewnie dopiero okolo czerwca/lipca ![]() W sumie czy warto czekac na 8x DL? Jesli sie ich duzo nagrywa to pewnie tak, ale cholernie kosztuja i tak pewnie u nas takich plyt jeszcze dluugo nie bedzie, tak jak nie ma 8x DVDRW ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
@kataryniarz
może być ciężko ale 4163 zdobył sobie uznanie i bardzo wielu użytkowników więc może znajdzię się jakiś pasjonat który wyłuska bios z exca i bedzie można przeflashować...zresztą na cdfreaks pojawił sie już koleś który pisze soft do wyłuskiwania biosu....
#7 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
w takim razie nie bede czekac tak dlugo.....i lece do sklepu kupic 4163B
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
podepne się pod temat...
czy jest możliwość aktualizacji firmware'u w 4163B nie posiadając WINDOWS ? np z wykorzystaniem dyskietki startowej win98 + flaser + bios ? nie używam windowsa, a planuje zakup tej nagrywarki, więc chciałbym się dowiedzieć czy istnieje taka opcja, że będzie można aktualizowac bios spod dosa jak było w przypadku napędów LiteOna (mtkflash + biosik w bin). jeżeli da rade, to skąd ściągnąć najnowszy bios w bin (coś pamietam ze starsze napędy cdrw LG mialy biosy z rozszerzeniem HEX lub LGE) i czym go wgrać do napędu ? |
![]() |
![]() |
#9 |
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
na chwilę obecną sie nie da pon. program flashujący jest tylko pod winde.
#10 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Juz mozna <zobacz>
Ale skad mozna pobrac *.bin tego nie wiem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
-=MIXED CLAN=-
![]() ![]() |
hehe nieźle czyli wyłuskali bina z execa.
![]() troche cie nierozumiem..."skąd można pobrać tego *.bina " przeciez podałeś linka do flashera i bina
#12 |
Wyjadacz ;)
![]() |
czy ma już może ktoś z was bios A104 do LG GSA-4163B w postaci dosowego flashera + plik bin ?
--edit-- proszę o kontakt osoby posiadające tą nagrywarkę (LG 4163B) lub inną, ale zapisującą z prędkościami powyżej 8x. chodzi mi konkretnie o konsultacje w sprawie problemu wyboru prędkości zapisu przez aplikację growisofs. zainteresowani będą wiedzieć o co chodzi. --edit-- chodzi mi dokładnie o coś takiego jak tu: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=131223 lecz w wydaniu LG GSA-4163B ![]() Ostatnio zmieniany przez skyrider : 11.05.2005 o godz. 13:53 |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
posiadam juz oryginalny bios A104 w postaci BIN wraz z flasherem dosowym nadesłany mi mailem przez The Dangerous Brothers.
jak ktoś jest chętny na ten bios ale nie ma możliwości flashowania z użyciem windowsa, to chętnie pomogę. ewentualnie mogę go gdzies uploadaować i podać linka, tylko wskażcie serwer. pozdrawiam wszystkich zapaleńców linuxa i użytkowników GSA-4163B ![]() |
![]() |
![]() |
|
|