![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Trust No 1
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
![]()
Witam.
Ostatnio kupilem sobie ten zestaw - Creativ'e GigaWorks S750 7.1 + Dekoder Creativ'a DDTS-100 i nie wiem czy dobrze miksuje dzwiek jak ogladam filmy w roznych sciezkach dzwiekowych ;/ jezeli ktos sie orientuje to niech doradzi Wiec tak z tylu Dekodera na stale robie miksowanie w gore z 6.1>7.1 na panelu sterujacym z glosnikow mam Upmix mam tam do wyboru 5.1>7.1 i 6.1>7.1 i teraz jak mam miksowac dzwiek jak ogladam film w: Dolby Digital & DTS - upmix 5.1>7.1 ? Dolby Digital EX - upmix 5.1>7.1 ? DTS ES Matrix & DTS ES Discrete - upmix 6.1>7.1 ? Dolby Pro Logic II & DTS Neo6 - upmix Dzieki za pomoc! Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Trust No 1
![]() |
halo nikt nie wie ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Trust No 1
![]() |
Dolby Digital EX to system 5.1 czy 6.1 ? musze robic upmixa z 5.1 na 7.1 czy 6.1>7.1 ?
Jak jest z DTS ES Matrix ? 5.1 czy 6.1 ? wiem ze DTS ES Discrete to full 6.1 Niech ktos odpisze ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odpisuję, że nie wiem, a poza mną i Tobą jest teraz 2 użytkowników i najprawdopodobniej też nie wiedzą, więc walenie posta pod postem nie ma sensu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja niestety też nie wiem, ale popytam kolegów.
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Dolby Surround Pro Logic Dolby Surround Pro Logic II Dolby Digital Dolby Digital Surround EX DTS DTS-ES SDDS Audio-Demo DTS vs. Dolby Digital
![]() |
![]() |
#7 |
Trust No 1
![]() |
Dzieki juz wczesniej czytalem ta stronke ;o ale i tak nie wiem na BANK czy DD EX to 5.1 czy 6.1 i to samo czy DTS ES Matrix to 6.1 czy 5.1 ... wiem ino ze full 6.1 to DTS ES Discrete.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
DD EX i DTS ES Matrix sa sciezkami 6.1
Informacja o dzwieku jaki ma plynac z centralnego glosnika tylniego, jest zawarta i wyciagana z lewego i prawego kanalu tylniego. Minusem takiego rozwiazania jest to, ze nie da sie w 100% odseparowac sciezki granej w CS glosniku od granych prze LS i PS. Co do mixowania kanalow... hmmm... nie polecam takiego rozwiazania ![]() Nie mam co prawda tego zestawu (mam "zwykle" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Trust No 1
![]() |
acha dzieki za odpowiedz
![]() ![]() Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |