Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.10.2005, 18:28   #1
rafalkam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2005
rafalkam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Testwoanie i naprawianie dysku twardego

Ostatnio dysk przestał pracować normalnie - gdy instalowałem Windowsa to się litery partycji same pozmieniały i teraz jak usuwam śmieci to mi się wyświetla że kosz na dysku F: jest uszkodzony. Podejżewam, że pojawiły się bad sectory - proszę poradźcie jakiego programu mam użyć żeby sprawdzić dysk i pozbyć się bad sectorów i innych problemów.
rafalkam jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.10.2005, 18:36   #2
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
HDD Regenerator 1.5 jezeli to faktycznie bady.
Stary 28.10.2005, 15:25   #3
rafalkam
Wyjadacz ;)

A znacie jeszcze jakieś programy - szczególnie do skanowania dysku twardego bo najpierw muszę zobaczyć co to za problem.
Stary 29.10.2005, 00:08   #4
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jest taki fajny dosowy programik WDDIAG, sprawdzalismy nim dyski na serwisie, ale usuwa wszystkie dane z dysku.
Stary 29.10.2005, 01:09   #5
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@rafalkam wejdź na stronę producenta dysku i ściągnij soft do sprawdzania dysku.

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2005, 19:50   #6
rafalkam
Wyjadacz ;)

A są jakieś programy do przetestowania dysku z poziomu windowsa?
Stary 30.10.2005, 19:59   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam
A są jakieś programy do przetestowania dysku z poziomu windowsa?

ja tam bym sie bal odpalic defragmentator

ale tak na powanie to zbytnio nie ma, bo program musi przeskanowac caly dysk, sektor po sektorze, a winda po odpaleniu tworzy sektory do ktorych nikt i nic nie ma dostepu
Stary 31.10.2005, 13:50   #8
jlo30
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.10.2005
jlo30 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do testowawnia polecam HDD Life
jlo30 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2005, 16:56   #9
rafalkam
Wyjadacz ;)

Szukam tego programu bo mi się zwalił jeden plik na dysku - ma 4gb i nie mogę go usunąć a mi miejsca na dysku brakuje - może wie ktoś jak się tego pozbyć? Mam Windows XP prof.
PS. A te programy to nie kasują zawartości dysku przy sprawdzaniu?
Stary 03.11.2005, 17:14   #10
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co do usuwania "nieusuwalnych" plików, poszukaj dobrze na forum, było nie raz.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2005, 17:28   #11
rafalkam
Wyjadacz ;)

Nie mogę jakoś znaleźć - wpisałem w wyszukiwarce "usuwanie plików" no i wchodzę w projekt freeware ale tam jest dużo takich słów więc może niech ktoś się podzieli tą wiedzą...
Stary 03.11.2005, 18:30   #12
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1&page=2&pp=15
To jest link do tematu ktory ja kiedys zalozylem.
Niestety zadnen sposob nie poskutkowal wiec musialem wszystkie dane kopiowac na inny dysk przez siec
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2005, 22:12   #13
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam
Szukam tego programu bo mi się zwalił jeden plik na dysku - ma 4gb i nie mogę go usunąć a mi miejsca na dysku brakuje - może wie ktoś jak się tego pozbyć? Mam Windows XP prof.
PS. A te programy to nie kasują zawartości dysku przy sprawdzaniu?
Jeśli partycja, dysk jest na systemie plików Fat32 to z DOS'a usuń plik, jeśli jest na NTFS to podepnij swój dysk do innego kompa np: u kolegi. Sposobów na usuwanie jest wiele trzeba tylko ruszyć głową

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2005, 13:27   #14
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Hiehie, znalazłem!

http://www.searchengines.pl/phpbb203...howtopic=10662

Należy uważać na spacje i cudzysłowy w komendach, MUSZĄ być.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: