![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Groźby przez Internet, SMS, Telefoniczne
Witam serdecznie wszystkich. Szukałem w internecie, oraz na forum tematu o groźbach kierowanych do osób fizycznych przez środku teleinformatyczne (SMS, Internet, Rozmowy Telefoniczne), ale niestety nie znalazłem niczego konkretnego. Czy wie ktoś w jaki sposób należy postępować, co robić gdy osoba, która grozi posiada telefon na karte, jak zbierać materiały dowodowe, gdzie się zgłaszać?
Niestety ostatnio taka sytuacja dotkła mnie. Będe wdzięczny za pomoc. Pit
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rozmowy telefoniczne to tylko nagrajac - ale bez nakazu sadu jak to zrobisz to zaden dowod a nawet osoba "poszkodowana" moze cie podac do sadu - chyba zepoinforumjesz go ze rozmowa jest nagrywana
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gdzie zgłaszać? Jedynie na policję. Warto trzymać te smsy.
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ja już wielokrotnie miałem na priv groźby i takie tam . Na początku to faktycznie się przejąłem, potem był okres przejściowy. A teraz to mi to lotto ![]() Jeśli uważasz że to może być coś poważnego (w co wątpię). To daj mi na priv, mam paru kolegów tu i tam. Ale jak uznam że nie warto to nie puszczę tego dalej. Rozumiesz, nie będę nadużywał znajomości dla nie uzasadnionych zarzutów. Jesteś wg/mnie miłym i spokojnym gościem , ciężko mi jest uwierzyć że się komuś poważnemu naraziłeś. A na osoby nie poważne nie zwracaj uwagi. Jeśli masz nr tel. dziwnych połączeń/ SMS to poprostu to zgłoś, gdzie trzeba.
Czołgi --> Strona Czołgiem! Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 04.12.2005 o godz. 01:34 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Słyszałem o podobnej sytuacji. kolesie mieli darmowe wieczory i weekendy i dzwonili. Zaczeli wyzywac kolesia. Rozpoczeła sie kłutnia. Koles nagle powiedzial ze bedzie nagrywac... Usłyszał a nagrywaj se ch*** je****. to i nagrał. A na osiedle rano podjechał smerfomobil i wyjasniali. Z tego wyjasniania wyszło tyle ze kolesie maja zapłacic 25 000 pln za zniesławienie (czy cos tam - nie wiem jaki artykuł)
Jak sytuacja sie bedzie powtarzac to zacznij rozmawiac. W miedzy czasie powiedz ze zaczyznasz nagrywac i wtedy rozpocznij nagrywanie, beda sie smiac z tego bo ci nie uwierza. ale na tasmie jest ![]() Potem na policje z nagraniem SMS, zapisami maili rozmow GG i innymi. Nawet jak nie wezma Rozmowy to SMS, GG i e-mail wystarczyc powinien... chyba (warto sporobowac - moze sie w koncu odp*****) - w sumie co Ci zalezy.... Cytat:
Koles o ktorym pisałem, kupił w poniedziałek telefon w MIX w +, a juz w sobote wieczorem dzwniol - zle wybral - kolesia ktory ma identyfikacje numeru i automatyczna sekretarke (mozliwosc nagrania rozmowy) Mały OT: Tak wogole to ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 04.12.2005 o godz. 01:34 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Te godziny to jedyny czas kiedy żonka spuszcza mnie ze smyczy i mogę swobodnie pobiegać ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
jezeli sa to bardzo powazne grozby..i boisz sie o swoje bezpieczenstwo to idz na policje oni go namierza nawet jak bedzie mial koma na karte
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
dokladnie, na policje i tam sie pytac co robic
![]() od tego zeby Ci w tym pomoc (SIC!) jest wlasnie policja |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
miałem taki przypadek - byłem w czasie ferii w górach i miejscowy bogacz, z rodziny od pokoleń cierpiącej na choroby psychiczne, wytarmosił i kopnął mojego siostrzeńca za to, że się bawił na jego nieogrodzonym i nieoznaczonym terenie. poszedłem wyjaśnić sprawę i gość zaczął mi grozić, wymachiwać mi koło głowy metalową łopatą do śniegu a na koniec zaczął szczuć na mnie psa.
zadzwoniłem na policję, przyjechali, okazało się, że koledzy gościa i chcieli sprawę uciszyć. nie odpuściłem, poszedłem rano na komisariat i zgłosiłem groźby karalne - musieli przez to sprawę przekazać do prokuratury. gościa ciągali przez pół roku, oczywiście nałgał, że było inaczej i sprawę zamknięto. dzieciaki (siostrzeniec i córka) zeznawały w Warszawie. popełniłem ogromny błąd - miałem kamerę i mogłem poprosić kogoś aby moją wizytę na podwórku gościa filmował z daleka. dostał by zawiasy jak w banku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
Kazdy telefon musi sie logowac do nadajnikow (BTS-ow jesli dobrze pamietam), wiec jesli sprawa trafi do organow scigania to nie bedzie problemu z zlokalizowaniem takiej osoby. W dzisiejszym swiecie nikt nie jest anonimowy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
telefon na karte to moga wysledzic ale nie powiedza ci kto jest jego wlascicielem
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
jaki ten swiat jest denny.... Dziś dowiedziałem sie ze ktos dzwoni z podobnymi probelmami do mojej siostry. ?Bedzie na 100% na policji niech tylko sobie pogadam z gosciem. Jak sie nie uspokoi to wiadomo....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
policja w takim przypadku przekazuje sprawę prokuraturze a ta działa. edit: i prokuratura wtedy zleca działania policji. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 04.12.2005 o godz. 23:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
tez kiedys mialem taki problem, ale wiedzialem kto mi grozi wiec rozwiazalem szybko problem bez udzialu policji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|