![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
www.met.of.pl
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
Problem z prędkością wypalania
Czy ktoś spotkał się z problemem wypalania o dziwnej prędkości ? Bufor cały czas jest pełen na maxa, ale płyta nagrywa się ze śmiesznymi prędkościami, tzn prędkość nagrywania cały czas zmienia się. Wygląda to mniej więcej tak:
![]() Nagrywarka BenQ 1640, wszystkie ustawienia myśle mniej więcej w porządku, aż takim laikiem nie jestem, a przynajmniej się za takiego ni uważam - ale teraz nie mam za bardzo pomysłu co się dzieje... ty bardziej że tak jak wspominałem, bufor nie skacze. Problem mam zarówno przy wypalaniu w Alcoholu jak i Nero... Jakieś pomysły lub propozycje ? W managerze urządzeń wygląda to tak: ![]() Podobnie mam problem zaznaczając w QSuite 2.1 (pakiet BenQ) Overspeed, ustawienia faktycznie pojawiają sięw programach, mogę palic dowolną prędkością, ale tylko teoretycznie. Czasem wychodzą takie krzaki że przy próbie wypalania płyty x8 prędkością x12 pali mi się 20 minut ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Taaak... wszyscy nagrywający na BenQ. ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1962 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...85&postcount=2 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
www.met.of.pl
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() ![]() |
Na temat zalet systemu WOPC napisano dużo....
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...86&postcount=3 Osobiście odradzam (dobre nośniki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
www.met.of.pl
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Stale OPC to przemijająca i nieskuteczna metoda zapisu. Optymalna prędkośc to taka, która daje przy błędach TE/FE zapisywanej płytki najniższy Jitter. I taką prędkością zapisuje BenQ. ![]() A do Litka można zawsze powrócić. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jakie to szczęście, że kupiłem NEC.......ominęły mnie wszystkie te problemy
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
www.met.of.pl
![]() |
Czyli rozumiem również, że mając włączona WOPC oraz Overspeed, g*wno z tego w sumie wychodzi, ponieważ i tak dzięki WOPC płytka będzie nagrywana taką prędkością, jaką wymysli sobie Benek, a nie taką, jaką ustawię sobie w programie. Dobrze myślę ?
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Overspeed jest dla płytek wysokiej jakości. Chętnie takie kupię. ![]() U mnie wyłączony. SolidBurn zawsze włączony dla wszystkich nośników. Prędkość nagrywania dobieram do błędów TE/FE, wskazaną ustawiam i nagrywam. To wszystko. A czy dzięki WOPC płytka wypali się o 30 i więcej sek to nie problem. Liczy się jakość i tylko jakość. ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 07.12.2005 o godz. 00:52 |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
www.met.of.pl
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |