![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2006
![]() |
![]()
Przez przypadek odinstalowalem sterowniki i win xp przestal widziec mi napedy, w biosie sa widoczne, w panelu sterowania tez, ale wyswietla blad:
"System Windows pomyślnie załadował sterownik urządzenia dla tego sprzętu, ale nie może odnaleźć urządzenia sprzętowego. (Kod 41) Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów." Problem polega na tym, ze nie widzi zadnego napedu, wiec nie mam jak ich zainstalowac, np z plyty winxp. Instalowalem rozne wersje sterownikow ASPI (a dokladniej forceaspi), sprawdzilem i sa zainstalowane ale to nic nie dalo. Mialem zrobic format i chce nagrac jeszcze pare rzeczy na dvd/cd zeby tego nie stracic, a w tej chwili nie wykrywa zadnego z nich :/ Mam nagrywarke DVD i zwyklego CD-ROMa |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wywal kontrolery i niech windows po restarcie wykryje ci je od nowa
|
![]() |
![]() |
#3 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Wywalenie kontrolerów może nie pomóc .
@Loup w rejestrze usun wartości Upperfilters i Lowerfilters z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\currentcontrolset\contro l\class\{4d36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Po resecie napędyi powinny być widoczne Utwórz punkt przywracania w razie czego . |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.01.2006
![]() |
Mialem zrobic format i chce nagrac jeszcze pare rzeczy na dvd/cd zeby tego nie stracic, a w tej chwili nie wykrywa zadnego z nich :/
Mam nagrywarke DVD i zwyklego CD-ROMa Jak chcesz zrobic format,to zgraj te dane na inną partycje np.D:/ lub E:/ Format C:/ ,dane zachowane. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2006
![]() |
Don Laser, jestes bogiem!! pomoglo, meczylem sie z tym pol dnia, a tutaj jeden wpis z rejestru i po sprawie!
A format wole zawsze robic calego dysku i na swiezo wszystko instalowac. |
![]() |
![]() |
|
|