![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
![]()
W przeciągu tygodnia planuję kupić DVD i potrzebuję informacji:
który z napędów (Toshiba SD-M1712 luby Asus E616) stworzy "lepszy" ![]() Dzięki za informację. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Ja też się przychylam do pytania i jeszcze mam jedno:
Ostatnio w CHIP-ie napisali że ASUS obsługuje wszystkie formaty płyt DVD a Toshiba nie obsługuje CD+ROM/+RW a więc co wybrać spośród tych dwóch modeli ?
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.08.2001
![]() |
Witam. Z tego co wiem to Toshiba czyta dokładnie wszystkie istnejące formaty DVD te z "+" i te z "-" a Asus nie radzi sobie chyba (nie pamiętam dobrze ale looknijcie do PCWK bodajrze grudniowego) z DVD+R.Apropos obecnie mój DVD to old Hitachi GD-2000 i chcialbym go wymienic na coś szybszego (obecnie DVDx2 CDx20 !!!) i wlaśnie się zastanawiam Toshiba vs. Asus. Co lepsze??
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
nie ma chyba jeszcze nigdzie testow
obecnego modelu Toshiby 1712.Wszystkie testy dotycza poprzedniego modelu. Ja mam 1712 i jestem zadowolony, ale jedyne co moge powiedziec to, ze jest cicha i fantastycznie zrzuca audio, nie obsluguje plyt 90 z danymi. Aha, cos chodzily informacje, ze to identyczny model co 1612 tylko wyciszony, jednak nie jest to raczej prawda, chociazby z tego powodu ze ma bufor 192kb a nie 512. Ogolnie jestem bardzo zadowolony ![]() odczucie8) Polecam Toshibe (co nie znaczy, ze nie polecam Asusa ![]()
#5 |
Pilot oblatywacz
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2002
![]() |
ja mam Toschibe SD-M1612 i jestem tez zniej zadowolony
sprzecik jest naprawde dobry i moim zdaniem lepiej wypadl w testach niz nowa Toshiba a co do formatow to czyta wszycho!!! i R+ i RW+ ASUS nie czyta R+ wiec jak chesz Toshiba RuLeZZZzz
#7 | |
Pilot oblatywacz
![]() |
Cytat:
nigdzie nie moglem znalezc. Wydaje mi sie, ze nikt jeszcze nie porownywal 1612 i 1712.
![]() |
#8 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Pilot oblatywacz
![]() |
tak mnie to wszystko zastanowilo, wiec
troche pomeczylem cdspeed i porownalem z wynikami testu 1612 i wynika z tego, ze 1712 ma jednak nieco lepsze parametry. Nie bede sie przy tym jednak upieral :-D
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Ja tez sie podziele z wami jedna z zaslyszanych plotek... A mianowicie slyszalem ze 1712 jest zubozona wersja 1612. Zeby obnizyc koszty i byc bardziej konkurencyjnym Toshiba wydala okrojona wersje 1612 pod modelem 1712. Faktycznie usprawnila troszke system wysowu tacki i wiciszenia, ale jest mniej cache'u i ciut gorsza kompatybilnosc...
Moim skromnym zdaniem uwazam ze to obojetne czy 1612 czy 1712, ale i tak Toshbibka lepsza od Asusa, ktorego jednak nikt nie pobije w jakosci produkowanych plyt glownych.... Pozdrawiam. Rafal
#11 | |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
Re: DVD Toshiba czy Asus
Cytat:
który z napędów (Toshiba SD-M1712 luby Asus E616) stworzy "lepszy" ![]() ZUPEŁNIE NIE INTERESUJĄ MNIE PARAMETRY TECHNICZNE, TYLKO W/W INFORMACJE. BYŁBYM ZA NIE BARDZO WDZIĘCZNY. P.S. W testach DVD nie było mowy o porównaniu odczytu w/w zabezpieczeń, a niestety mój LiteOn 40125S poległ przy odczycie Neverwinter Nights PL (niezbędny okazał się BWA Builder) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2002
![]() |
Cytat:
obydwa napedy przed zakupem(te znajomosci) i wzielem 1612 bo wydal mi sie lepszy!! choc 1712 tez dawal mi duzo do myslenia!! Zastanawialem sie tez nad ASUSEM (ktorego tez sobie sprawdzalem w sklepie) i wyszlo na to ze jest dobry ale Toshiba bije go na leb!! Wracajac do pytania to nie jestem w stanie powiedziec Ci ktory z tych napedow zrobi lepsza kabie SecuRom`a ale co do SafeDisc 2,80 to Toshiba lepiej sobie poradzi!! Decyzja nalezy do ciebie!! See ya
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Czyli twierdzicie że CHIP kłamie bo ASUS nie obsługuje wszystkich formatów tak jak magazyn podaje a natomiast TOSHIBA łyka wszystko a CHIP twierdzi że nie łyka +RW !!!
Macie jakieś dowody które mnie przekonają bo już nie wiem komu wieżyć:-D ?
#14 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Pilot oblatywacz
![]() |
dokladnie z tymi testami w chipie
to z przymrozeniem oka:-D Kupilem wielka ksiege testow Chipa i niektore z informacji tam zawartych wydaja mi sie kontrowersyjne. Chociaz, ze wzgledu na zawarta tam wiedze "ogolna" ta pozycja calkiem mi pasuje8)
|
|