![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2003
![]() |
Mam problem, przy wypalaniu płytki 700 mb czas nagrywania wydłużył się z 3,5 minuty do 10 minut.W trakcie nagrywania w programie Nero wygląda mi na to jak by mi opróżniało bufor nagrywarki.Najpierw dane są wczytane do 100 % i dawniej cały czas nagrywania utrzymywały się na tym poziomie schodząc najbardziej do 98%, a teraz ze 100 % w trakcie nagrywania schodzi mi do zera a następnie od nowa wczytuje dane dochodząc do 100 % i tak w kółko.Jeżeli by ktoś umiał mi pomóc bardzo bym prosił o wiadomość.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Podales za malo szczegolow.
Prawdopodobnie nie masz optymalnie skonfigurowanego systemu operacyjnego i dlatego masz takie problemy. Nagrywasz zbyt duza predkoscia i dane nie nadazaja na czas. Polecam przeczytac faq i wczesniejsze posty bylo tego pelno a i moze znajdziesz od razu przyblizona konfiguracje twojego kompa wtedy szybciej sobie poradzisz. |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2003
![]() |
Dzięki za odpowiedź, a jeżeli chodzi o szczegóły to: opróżnianie tego buforu zachodzi niezależnie od prędkośći z jaką nagrywam,czas nagrywania wydłużył się 3 krotnie a jest to związane z tym że w ttrakcie nagrywania opróżnia mi się bufor nagrywarki schodząć od 100% pojemności do praktycznie zera % pojemności.Nigdzie w opcjach nie znalazłem nic na temat opróżniania buforu.Bardzo bym prosił o pomoc bo nie umiem sobie sam z tym problemem poradzić.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Re: wydłuża się trzy krotnie czas nagrywania płytki
Cytat:
![]() Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
|
|
|
|
#5 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Hmm.
Widac, ze nie chce ci sie szukac. To moze na poczatek sprawdz czy masz wlaczone dma i jesli masz plyte na via to zainstaluj nowsze. Zrob defragmentacje dysku.... |
|
|
|
|
#6 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
w 100% zgadzam sie z Weronem, jestem przekonany, ze problem tkwi w DMA... Jak zrobisz to co napisal Weron i dalej tak bedzie to jeszcze zainstaluj najnowsze ASPI 4.71 lub te w wersji 4.6 (bardzo stabilne)
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
A czy nie masz przypadkiem zainstalowanego jakiegos antywirusa?
U mnie pomogło wyłączenie autoprotecta podczas nagrywania! A problem pojawił się po którymś zaktalizowaniu bazy wirusów w NAV2002! |
|
|
|
|
#8 | |
|
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
Też miałem taki sam problem, ale po zainstalowaniu sterowników do chipsetów Via pomogło. Teraz jest normalnie. Trzykrotnie szybciej.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Też tak mam w swoim kompie na liteonie 40125S. Jak sprawdzić to DMA?
|
|
|
#11 | |
|
Alojzy
![]() |
Cytat:
)->Restart komputera->Jeszcze raz to samo, aby sprawdzić, czy nadal pole jest zaznaczone->Jeśli jest to znaczy, że masz włączone DMA .W Windows XP ustawia się to we właściwościach kanału IDE, ale dokładnie nie wiem, bo słabo znam ten system. Ewentualny list dziękczynny na tomek.tomeks@wp.pl
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#13 | |
|
Alojzy
![]() |
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Ok, OK. Zgadzam się to może wynikać ze starej płyty. Ale w tedy bym zauwazył. Jeśli jednak wszystkie płyty nowe mi tak nagrywa, to jest to widocznie wina DMA. Ja u siebie juz włączyłem i teraz muszę tylko kupić płytkę i wypalić.
O efektach was powiadomię :-)
|
![]() |
|
|