Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.02.2003, 23:59   #1
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
CD-R XPower - 4 spalone

Przyniosła mi koleżanka 4 płytki takie jak na załączonym obrazku (w slimach), abym jej coś tam nagrał. Zapomniałem jej powiedzieć aby sama nie kupowała...
Nagrałem jedną Audio, wszystko świetnie, tylko na ścieżkach jest 0 decybeli. Nagrałem trochę mp3 - nagrywarka LG przywiesiła się przy zamykaniu sesji i xpower kolejny do kosza.
Dałem więc pozostałe 2 koledze, aby potestował - jednej nie dał rady wypalić Plextor i nowiutki Samsung drugą też skopał.
Polecam zakup tych płytek
Dołączone obrazki
CD-R XPower - 4 spalone-xpower.jpg 
pali jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2003, 02:00   #2
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na temat tego badziewia był już jakiś topik i wszyscy zgodnym hórkiem przyznali, że to szmelc. Ja osobiście tego nie używałem (odstraszyła mnie cena - 0,75 PLN/szt ze szpindelka), ale opinie były jednoznaczne.
Tomek777 jest offline  
Stary 16.02.2003, 15:21   #3
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Tomek777 napisa***322;(a)
Na temat tego badziewia był już jakiś topik i wszyscy zgodnym hórkiem przyznali, że to szmelc.
Jasne, ale chyba nikt nie napisał, że aż taki.

Cytat:
Jak sie nazywa Rumun chandlujący na bazarze pirackimi płytami? CD-ROM
Zgrabne skojarzenie, ale niestety nie jest to śmieszne. Jest to żart o ludziach, których gospodarka ich kraju zmusiła do tego aby zarabiać pieniądze w sposób nielegalny i ryzykowny. Piractwo to mały problem, niestety handel tymi płytami jest przemytem. Takie coś degeneruje ludzi, jest to bezsensowna praca tylko dla pieniędzy. Pomyśl sobie, że wśród tych Rumunów są także ojcowie rodzin, nierzadko ludzie kiedyś wykonujący sensowną pracę i jakie to jest dla nich upokarzające.

Podróżując z tymi CD, śmierdzącymi autobusami i pociągami, są wystawieni na działanie bandytów oraz skorumpowanych celników rumuńskich, ukraińskich i niestety także polskich - sam widziałem, w samej Rumunii byłem z pięć razy, zawsze jechałem autobusem w którym byli handlarze. Jak chcesz zobaczyć pijane czerwone mordy polskich urzędników, którzy zarabiają na tym, że babuszkom zabierają kartony paierosów - polecam przejścia w Terespolu i Medyce. Może zmienisz wtedy kierunek żartów.

Nie jest przeciwnikiem żartów o narodach, wiadomo że i tak jest to zabawa stereotypami. Dopuszczam nawet żart o komorach gazowych, nawet może pomóc rozładować święto***liwą atmosferę. Ale ty swój żart wstawiłeś do podpisu - rozsyłając go seryjnie i publicznie.

Sorry, że tak się rozpisałem i że nie na temat (chociaż to o CD wkońcu ...), ale to jest poważny problem i zawsze będę reagował. Wkurza mnie to po prostu, że na granicy mojego kraju codziennie dla tysięcy ludzi zaczyna się kilka dni upodlenia i każdy ma to gdzieś, przede wszystkim politycy.
pali jest offline  
Stary 16.02.2003, 15:23   #4
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja nagrałem okolo 10 tych Xpowerów i kłopotów niemam.
ale moje były chyba z indeksem 24x !

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline  
Stary 16.02.2003, 15:35   #5
seciu
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.10.2002
seciu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
Podróżując z tymi CD, śmierdzącymi autobusami i pociągami, są wystawieni na działanie bandytów oraz skorumpowanych celników rumuńskich, ukraińskich i niestety także polskich - sam widziałem, w samej Rumunii byłem z pięć razy, zawsze jechałem autobusem w którym byli handlarze. Jak chcesz zobaczyć pijane czerwone mordy polskich urzędników, którzy zarabiają na tym, że babuszkom zabierają kartony paierosów - polecam przejścia w Terespolu i Medyce. Może zmienisz wtedy kierunek żartów.
Zgadzam sie)) Tak niestety jest... do Medyki mam 10 km i jestem tam przynajmniej raz na tydzien aby zarobic troche grosza i niestety prawda jest taka ze bierze sie wszystko co ma wartośc i zawsze trzeba dac w łape i Ci, którzy przenoszą płytki tez płacą trochę i niestety polakom też...
seciu jest offline  
Stary 16.02.2003, 16:02   #6
Yahol
Gość

Jak sie nazywa Rumun chandlujący na bazarze pirackimi płytami? CD-ROM

Skoro jestesmy juz przy tym - to jednak Rumun handluje!
chandel, pozostawmy w spokoju!

Stary 16.02.2003, 16:42   #7
pali
Թ

Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Skoro jestesmy juz przy tym - to jednak Rumun handluje!
chandel, pozostawmy w spokoju!
I co z tego, że Rumun? Polacy też handlują, wszyscy z demoludów handlują.

Nie zrozumiałeś mnie chyba - nie o chodzi o Rumunów tylko o przestępczość i poniżanie tych handlarzy.

Kupujesz takie płyty?

Dodam jeszcze, że żart jest głupi bo Rumuni niekoniecznie są Romami. Rom to potocznie Cygan, a Rumun to obywatel państwa gdzie mieszkają ludzie o różnym pochodzeniu etnicznym, także romskim. Jednak Romowie się nie upodobniają do reszty i są łatwo rozróżnialni.

Ostatnio zmieniany przez pali : 16.02.2003 o godz. 16:59
pali jest offline  
Stary 16.02.2003, 17:12   #8
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Re: CD-R XPower - 4 spalone

Cytat:
pali napisa***322;(a)
Przyniosła mi koleżanka 4 płytki takie jak na załączonym obrazku (w slimach), abym jej coś tam nagrał. Zapomniałem jej powiedzieć aby sama nie kupowała...
Nagrałem jedną Audio, wszystko świetnie, tylko na ścieżkach jest 0 decybeli. Nagrałem trochę mp3 - nagrywarka LG przywiesiła się przy zamykaniu sesji i xpower kolejny do kosza.
Dałem więc pozostałe 2 koledze, aby potestował - jednej nie dał rady wypalić Plextor i nowiutki Samsung drugą też skopał.
Polecam zakup tych płytek
Ja też miałem te płytki. Najpier kupiłem z indeksem 24x, potem 40x. Poddałem testą... Nie było tak źle, może dlatego, że nagrywałem je bardzo wolno (ze względu na brak inf. o tej marce). Wydaje mi się, że na tych płytach nie należy umieszczać ważnych danych; po pierwsze szybko się rysają, po drugie brak testów oraz opinii o nich.
SEBAW jest offline  
Stary 16.02.2003, 18:27   #9
Yahol
Gość

Cytat:
pali napisa***322;(a)
I co z tego, że Rumun? Polacy też handlują, wszyscy z demoludów handlują.

Nie zrozumiałeś mnie chyba - nie o chodzi o Rumunów tylko o przestępczość i poniżanie tych handlarzy.

Kupujesz takie płyty?

Dodam jeszcze, że żart jest głupi bo Rumuni niekoniecznie są Romami. Rom to potocznie Cygan, a Rumun to obywatel państwa gdzie mieszkają ludzie o różnym pochodzeniu etnicznym, także romskim. Jednak Romowie się nie upodobniają do reszty i są łatwo rozróżnialni.
Pisownia! Q! Pisownia!
Czytajcie ze zrozumieniem!
Do Q... nedzy!

Stary 16.02.2003, 19:19   #10
Tomek777
Alojzy

Ja widzę, że Szanowne Towarzystwo (szczególnie pali) cierpi na chroniczny brak tematów, a paluszki świerzbią. To miał być żart i ja uważam, że jest śmieszny. Jeśli komuś się nie podoba, to zgłoście do Moderatora, żeby mnie zbanował i po zabiegu. A że Rumuni handlują płytami jest faktem niezaprzeczalnym. Zdaję sobie sprawę, że jest to w pewnym sensie nieszczęśliwy naród, ale (nie mam żadnych uprzedzeń!!!) część tych ludzi wybrała podobny los TLYKO I WYŁĄCZNIE na własne życzenie i faktów takich mogę podać tutaj setki. Tak się składa, że moja praca polega na kontakcie z ludźmi i też między innymi z Romami. Do paliego - szanuję Twój pogląd, ale nie czepiaj się szczegółów.

P.S. Yahol dzięki za zwrócenie uwagi na błąd - byłem chyba nieco zmęczony.

Ostatnio zmieniany przez Tomek777 : 16.02.2003 o godz. 19:50
Tomek777 jest offline  
Stary 16.02.2003, 20:24   #11
pali
Թ

Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Pisownia! Q! Pisownia!
Czytajcie ze zrozumieniem!
Do Q... nedzy!
Jak tak na mnie najeżdzasz z tymi Q... to przytoczę Ci fragment z reglaminu tego forum:
Cytat:
@ Staraj się nie wypominać ludziom błędów gramatycznych i interpunkcyjnych w listach. Wiele osób odpisuje codziennie na kilkadziesiąt lub nawet setkę listów. Nie sposób pisać poprawnie gramatycznie i całymi zdaniami, jak uczą w szkole. [...]
Więc ja nie zwracałem na to uwagi i nie zrozumiałem rzeczywiście twojego postu.

Ostatnio zmieniany przez pali : 16.02.2003 o godz. 20:35
pali jest offline  
Stary 16.02.2003, 20:28   #12
pali
Թ

Cytat:
Ja widzę, że Szanowne Towarzystwo (szczególnie pali) cierpi na chroniczny brak tematów, a paluszki świerzbią
Przyznaję się, mam jeszcze sesję i robię dużo aby o tym nie myśleć . A jesli chodzi o meritum, to widzisz, nasi rodacy czasami jak coś palną, to mnie ponosi. A my się przecież nie znamy, nie wiem kim jesteś...

Zapomnijmy o sprawie i zamknijmy temat
pali jest offline  
Stary 16.02.2003, 21:07   #13
Tomek777
Alojzy

Cytat:
pali napisa***322;(a)
Przyznaję się, mam jeszcze sesję i robię dużo aby o tym nie myśleć . A jesli chodzi o meritum, to widzisz, nasi rodacy czasami jak coś palną, to mnie ponosi. A my się przecież nie znamy, nie wiem kim jesteś...

Zapomnijmy o sprawie i zamknijmy temat
OK.
A`propos tego błędu, to był on ortograficzny .
Tomek777 jest offline  
Stary 16.02.2003, 23:30   #14
pali
Թ

Cytat:
OK.
A`propos tego błędu, to był on ortograficzny .
Słowo gramatyka pochodzi od greckiego he grammatike - a to znowu wywodzi się od perfectum czasownika grafo czyli pisać. He grammatike rozumiano jako sztukę pisania ogólnie.

Obecnie rzeczywiście gramatyką nazywa się składnię, ale to płynny podział i nie jest błędem zaliczenie ortografii do gramatyki.
Mógłbym to szerzej uzasadnić, ale przez was to ja zaraz dostanę bana z tego forum.
pali jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: