![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
![]()
Witajcie,
Prosze o Wasze opinie dot. wyboru nagrywarki. Bardzo mi zalezy na tym by nie miala problemow z kopiowaniem plyt Audio. Moja obecna nagrywarka LG slabo sobie z tym radzi /trzask na poczatku plyty itp. - testowalem wiele programow/... Tak wiec bardzo prosze o sugestie dotyczace konkretnych modeli, konkretnych firm. Czytalem, ze niektore nagrywarki specjalnie sa przystosowane w jakis sposob do kopiowania Audio - jesli takie sa to b. prosze o wskazanie takich wyspecjalizowanych. Kilka roznych sugestii mile widziane /cena gra role, choc oczywiscie chetnie przeczytam wszystkie opinie/. Pozdrawiam i dzieki! bathgate |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.04.2002
![]() |
A może wystarczy wypalić w DAO i trzasków nie będzie8)
Pozdrowienia
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Polecam Yamahę CRW F1. Sam ją mam. Dedykowania do Audio.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
W obiegowej opini najlepszymi nagrywarkami do AudioCD sa nowe modele Plextora i Yamahy ze wzgledu na nowatorskie techniki zapisu audio. Ale ile w tym prawdy ? Pewnie wiekszosc posiadaczy tych nagrywarek bedzie je chwalila, ale znajda sie i tacy ktorzy beda krytykowali. Ja osobiscie do nagrywania audio stosuje zarowno Teac'a jak i LiteOn'a i nie mam do tych nagrywarek wiekszych zastrzezen mimo ze sam jestem muzykiem i jakis tam sluch chyba posiadam
![]() Przy nagrywaniu audio radze oprocz odpowiedniej nagrywarki, nie zapominac o odpowiednim przygotowaniu materialu zrodlowego, dobrej jakosci nosniku i doborze odpowiedniego oprogramowania. Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 13.03.2003 o godz. 13:57 |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za Wasze opinie...
Cytat:
Liteonow np.: Lite-ON 52/24/52 (LTR-52246) czy TEAC 52/24/52 IDE (W552E) to bede zadowolony? ![]() Zalezy mi na jakosci - kiedys mialem starego Plextora i spokojnie sobie kopiowalem x1 plytki ClonemCD i bylo wysminicie. Potem kupilem nowego LG i niestety trzaski /sporadyczne no ale sa/. Potrzebne mi to jest do kopiowania muzycznych materialow promocyjnych wiec zalezy mi tez zeby byla bardzo dobra jakosc kopii. Cytat:
w jakich nagrywarkach ta technologia jest dostepna /teac i liteon wlasnie?/. Nie znam sie na tym szczerze mowiac. Nie zauwazyles istotnej roznicy w jakosci pomiedzy.... ? Jestem mocno dociekliwy ale chcialem kupic juz raz a porzadnie to co najlepsze dostepne /oczywiscie do PC, nie mowie tutaj o profesjonalnych nagrywarkach jakie sa np. w radiu (widzialem, prawdziwy wypas ![]() Cytat:
![]() Material zrodlowy w moim przypadku to plyta_matka /dobrej jakosci nagranie, zmasterowane itp./. W przypadku kiedy tworze taka plyte korzystam z Exact Audio Copy /tutaj mialem problemy z wypalaniem image w tym programie - trzaski (na LG)/. Do kopiowania przygotowanej plytki_matki uzywam Nero /najmniej trzaskow i bledow na mojej LG/. Nie ukrywam, ze najwygodniej bylo mi z ClonemCD i Plextorem... aczkolwiek jestem gotow sie "przemeczyc" i "nauczyc" byle to co sie wysunie z tacki po nagraniu bylo jak najlepszym produktem ![]() Dziekuje i pozdrawiam! |
|||
![]() |
![]() |
#6 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
EAC ma slaby modul do wypalania. Najlepiej zrzucic
plyte za pomoca EAC a nastepnie wypalic obraz za pomoca Feurio lub Nero. Chyba najlepiej uzyc Feurio tu nie ma watpliwosci i plytka jest zawsze DAO. Ponadto Feurio pozwala na edytowanie obrazow plyty. Zanim kupisz nawa nagrywarke sprobuj jeszcze tego sposobu ![]()
#7 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() Nawet edycja projektu którego źródłem jest plik cue nie oznacza modyfikacji samego obrazu, zmiany dotyczą danych w katalogu tymczasowym. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 13.03.2003 o godz. 14:41 |
|
![]() |
![]() |
#8 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
calkowita czy jak zrzucam EAC to zrzucac cala plyte do jednego pliku /obrazka/ czy zachowac w formie wav'ow i pozniej nagrac jako AudioCD? Cytat:
aczkolwiek i tak chce kupic nowa nagrywarke a ta sprezentowac malemu bratu ![]() Dziekuje, |
||
![]() |
![]() |
#9 |
Pilot oblatywacz
![]() |
sorry uproscilem prawda.
Chcialem powiedziec, ze mozna do projektu stworzonego z cue dodac utwory np. W takim sensie. W nero nie mozna juz nic zrobic z obrazem - jedynie wypalic:cool:
#10 |
Pilot oblatywacz
![]() |
zrzucasz do jednego obrazu - czyli korzystasz z opcji
copy image&create cue sheet. Nastepnie w Feurio w zakladce projekt masz opcje utworz projekt z danych cue sheet
Pozdrawlaju Sprężyn Ostatnio zmieniany przez Sprezyn : 13.03.2003 o godz. 14:47 |
![]() |
![]() |
#11 |
lub po prostu Paput
![]() |
[QUOTE]bathgate napisa***322;(a)
[B]Feurio nie uzywalem wiec zapytam zeby miec jasnosc calkowita czy jak zrzucam EAC to zrzucac cala plyte do jednego pliku /obrazka/ czy zachowac w formie wav'ow i pozniej nagrac jako AudioCD? W EACu należy użyć polecenia "Copy Image & Create cue sheet", można też zrzucać ścieżki z opcją tworzenia playlisty mu3. Feurio potrafi tworzyć projekty na podstawie pliku cue lub mu3. Polecam pierwszą opcję. PS. Sorry Sprężyn że się wpier...am, ale nie mam co robić. ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pilot oblatywacz
![]() |
Cytat:
![]() Mi tez sie nudzilo - moze jakos pomozemy koledze rozwiazac problem - chyba o to chodzi8) Milego dnia zycze ![]()
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
sluchajcie... a czy domyslne opcje w EAC pozwalaja na wierna kopie plyty_matki? Znormalizowalem sobie automatycznie dostrojenie do mojej wypalarki ale reszty sie balem tykac - tak naprawde zalezy mi na zrobieniu jak najdokladniejszej kopii - te wszystkie opcje mnie przerazaja
![]() ...dlatego tak lubilem CloneCD bo robil image na hdd a potem go transportowal na CDR i bylo szybko, prosto i efekt zadowalajacy bardzo. |
![]() |
![]() |
#14 |
lub po prostu Paput
![]() |
Powinieneś ustawić sobie prawidłowo offset i opcję dla napędów.
Poradę jak to zrbić znajdziesz na www.cdrinfo.pl w dziale poświęconemu EAC http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/eac/ |
![]() |
![]() |
#15 |
Pilot oblatywacz
![]() |
na stronie glownej cdrinfo w opisie
softu jest dokladny sposob konfiguracji EAC. Z tego co pamietam dla uzyskania optymalnych efektow zmienia sie wiele opcji domyslnych ![]() sie do instrukcji8) Za pomoca clona nie zrzucisz poprawnie porysowanej plytki moga wystapic trzaski Predkosc zrzucania audio bedzie zalezala od parametrow napedu ktorym ripujesz muzyke. Moj dvd toshiba potrzebuje na zrzucenie plytki 74 minutowej w trybie secure ok 4-6 minut
Pozdrawlaju Sprężyn Ostatnio zmieniany przez Sprezyn : 13.03.2003 o godz. 15:11 |
![]() |
![]() |
|
|