![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Dlaczego inni maja takie problemy???
Dlaczego ludzie maja takie problemy jak wolny zapis czy wolny odczyt
![]() Ja jeszcze nigdy nie mialem z tym zadnego problemu i nie wiem jak wogole mozna spowodowac zeby go miec... Istaluje system idzie za tym instalacja wszystkich sterow takich jak VIA 4in1 (wlacza mi sie DMA) instaluje NERO, Clona i Alcohola i juz bez zadnych "ale" moge nagrywac na 48x (bo tyle tylko moge ![]() Tak wiec nawet jak bym chcial to nie potrafie zrobic nic w takim stylu zeby spawalo mi CD z predkoscia np. 16x... Dla mnie to jest dziwne... Mam proszbe do ludzi wlasnie z takimi problemami, powiedzcie jak wy to robicie?? Pozdrawiam
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
U mnie instalacja VIA Hyperion i troche starszych powoduje tylko klopot z aktywowaniem DMA dla HDD. Musze nagrywac na IDE MPD
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a wiesz, ze sam sie nia raz nad tym zastanawialem. Niestety nie doszedlem do zadnego rozwiazania
![]() ale kurcze mysle, ze takie problemy ma chyba kazdy uzytkownik nagrywarki, tylko po prostu nie zwraca na nie uwagi. Ja ostatnio przy przegrywaniu w locie zauwazylem, ze trwa to troche za dlugo - predkosc 32x a czas okolo 5 minut (inna sprawa, ze jak mialem napedy podlaczone na jednej tasmie to trwalo krocej, czego juz w ogole nie rozumiem). I zrobilem to, co kazdy rozsadny czlowiek powinien zrobic - olalem to. No bo w koncu co z tego, ze trwa to minute czy dwie dluzej, przeciez to nie koniec swiata. Jesli nagrywa czy przegrywa sie dobrze, a tak jest to jaki problem? No ale moze ktoregos dnia nie bede mial nic do roboty i rowniez wejde na forum z pytaniem: A dlaczego moja nagrywarka nie nagrywa w 2:32 tylko 2:33, powinienem zglaszac reklamacje? ![]()
#4 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
ja powiem tak mam w miare new sprzet mam nowa nagrywarke lite on 48x sciagnalem new biosa mam via hyperiona mam dma mam aspi wyglada na to ze mi nic nie brakuje ?? mimo to jak nagrywam na wyzszej predkosci niz 16 to mi juz tak muli kompa (tzn ze oprucz nagrywania cd nie moge totalnie nic zrobic NIC !!!) (dawno temu na moim starym kompiena 300 mhz nagrywalem plyty na 16 i jednoczesnie gralem w starcrafta po sieci lan a TERAZ ?? PADAKA
![]() nie mam pojecia o co tu chodzi ?? tzn prawdopodobnie mam cos z plyta glowna albo z hdd bo mam tez taki problem ze jak np kopiuje sobie film z partycji na partycje to mam transfer w porywach nawet do 10 mb na sec ale przez dluzszy czas mam np 1 mb na sec albo i nawet nie caly a hdd i nagrywarke zmienialem jak sie dalo tzn tamsy zworki moze mam cos zepsute z raidem ale nie sadze bo jak podpialem hdd juz nie pod raida to jest to samo a jak np podpialem jeszcze 2 inne dyski ale one razem na osobnej tasmie to wymiana danych miedzy nimi byla tak perfekcyjna ze az nie wiedzialem ze moj komputer tak moze a mi sie aktualnie film a partycji na partycje kopiuje jakies 6 min a miedzy tamtymi 2 sie zgrywal jakies 20 seckund nie rozumiem w czym jest wada co jest grane nie mam juz zadnych pomyslow JESLI TO PRZECZYTACIE TO POMOZCIE MOZE JUZ NIE CHODZI O TO NAGRYWANIE PLYT CHOCIAZ TO TEZ BY BYLO MILE A I O TO ZGRYWANIE Z HDD PROSBA BLAGAM ja juz nie mam sily ?? chociaz jakies pomysly ![]() ![]() ![]() ![]()
#5 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zbignieff, to bardzo proste:
Idź do sklepu, który zaoferuje Ci super fajny komputer z super najnowszym multimedialnym procesorem i wszystkimi najnowszymi rozwiązaniami w super extra cenie tylko 1999 zeta (z monitorem 19 cali) i pięcioma prezentami gratis. Koniecznie zwróć uwagę aby komputer był zaplombowany a zerwanie plomby = utrata wszelakiej gwarancji. Po rozpakowaniu cuda - instalka jakiegoś tam windowsa, ściągasz z kaazy z 15 gier, instalujesz, te direct iksy i inne takie również, na tym etapie również dajesz kilka ulepszaczy wyglądu, przyspieszaczy i co ci tam jeszcze wpadnie w ręce. Nie zapomnij o photoshopie i corelu. Zauważasz powoli, że coś nie tak z twoim komputerem - już możesz napisac na jakąś ogólną listę, że windows zwolnił. Wtedy szukasz rozwiązań: instalujesz 4 do 6 monitorów wydajności sieci, procesora, karty sieciowej, poczty, i tym podobnych. Również dla pewności wrzucasz skaner nortona antywirusa (dla kapitalistycznych wirusów zza oceanu) oraz mks_vira (bo podobnież nasze rodzime wyłapuje lepiej). Nie od rzeczy bedzie instalacja dwóch soft coolerów procka (bo nie wiadomo który lepszy). Do pulpitu podchodzisz profesjonalnie - pakiet tweakpipipi jest dobrym rozwiązaniem. I jeśli mowa o video - to koniecznie zainstaluj oproagramowanie, które pozwoli ci optymalnie dostroić kartę graficzną i monitor oraz najnowsze sterowniki(poznajesz je po tym, że są w wersji alfa). Generalnie w dziale download każdego większego serwisu konsekwentnie wyszukujesz narzędzia do rozwiązania pojawiajacych sie problemów. Zaczyna brakować miejsca na dysku to część rzeczy musisz nagrać na cdromy. Po zakupie kompa brakuje ci kasy, więc kupujesz w markecie w promocji nośniki firmy BestSuperMedia. Teraz już możesz pisać tutaj |
![]() |
![]() |
#6 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#7 | |
Թ
Cytat:
O co chodzi w twoim przypadku - nie mam pojęcia. Aby uniknąć dalszych nieporozumień wyjaśnię, że pisałem o userach którzy m.in. ulegając reklamom z trzema wykrzyknikami bezmyślnie instalują na windzie wszystko co znajdą - nic dziwnego ,że później nie rozumieją co robi ich komputer. Opisany przeze mnie sposób postępowania jest niebezpieczny dla wszystkich OS, a dla windy szczególnie. Wyjaśniam też, że powyzszy poradnik nie aspiruje do miana artykułu roku branży IT. Jeśli ktoś w poradniku odnajduje siebie, to... ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 19.03.2003 o godz. 02:52 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja nie odnajduje - ale tylko dlatego ze nigdy nie udalo mi sie znalesc monitora poczty
![]() bardzo fajny tekst - napisany z konkretna zlosliwoscia... i prawdziwy zbignieff - ja ciebie tez moge zapytac - czemu ludzie caly czas wymieniaja sprzet? zakladales sobie z wielkim trudem WC.. po 2 tygodniech patrze ze je wymieniasz, z innymi podzesoplami tak samo - polowa twoich postow to wymiana kawalkow w kompie... po co?... ja patrze na to ze zgroza - ty masz jakies wytlumaczenie (moze nawet racjonalne) - mi to nie przychodiz do glowy - a dla ciebie jest to oczywiste... cialge chcesz pytac czemu ludzie maja takie problemy?
![]() nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly. Ostatnio zmieniany przez -Sid-The-Rat=> : 19.03.2003 o godz. 06:58 |
![]() |
![]() |
#9 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Re: Dlaczego inni maja takie problemy???
Cytat:
![]() |
#10 | |
Թ
Cytat:
A złośliwość - no nie chciałbym aby ktoś wziął tamtego posta osobiście. Teraz wiem trochę więcej, ale pamiętam że mojego pierwszego windowsa to musiałem przeinstalowywać po nie wiecej niz trzech dobach. Ja pisałem także o sobie... Nośniki w promocji w markecie też kupiłem parę dni temu, o jeszcze śmieci nie wywaliłem - leżą sobie w koszu dalej. Się zdarza. Niech mnie też nikt nie pyta dlaczego ma nie instalować sterów w wersji alfa. Niech każdy sobie instaluje co mu się podoba - to rozwijające ![]() ZbigNieff widocznie był w nastroju melancholijnym ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 19.03.2003 o godz. 11:10 |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Թ
Re: Re: Dlaczego inni maja takie problemy???
Cytat:
I podkusilo mnie, aby te aspi adaptec zainstalowac, oczywiscie najnowsze. Problemów mi brakowało. To mam: cdr media identifier nagrywarki nie widzi, a Nero odpala się zauważalnie dłuzej (tak wiem, był topic na ten temat). Korzystając z luźnego wątku na tematy poboczne zapytam nieśmiało - ktos może wie, jak to cholerstwo odinstalować? Mam win xp pro pl + rózne tam takie packi. |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Młody żonkoś
![]() |
Re: Re: Re: Dlaczego inni maja takie problemy???
Cytat:
![]()
![]() |
#14 | |
Թ
Cytat:
W ogóle idea programów chodzących w tle to dobry pomysł (zresztą wzięty z unixa), ale nie wszystko się nadaje do takich zastosowań i nie wszystko ma sens. Ostatnio zmieniany przez pali : 19.03.2003 o godz. 11:41 |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Թ
Re: Re: Re: Re: Dlaczego inni maja takie problemy???
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|