Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.04.2003, 19:35   #1
stig
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2002
stig w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Big problem z Nero 5.5.10.20

Ktos sie z czyms przykrym spotkal po instalacji tej wersji?
XP Pro PL SP1
Zaciagnalem wspomniana wersje, zainstalowalem... Nie robilem resetu, bo cos zasysalem, rano obudzilem sie, przeczytalem poczte i poszedlem do roboty (tym razem wylaczajac kompa).
Wracam, odpalam maszyne i cos dziwnego zaczyna sie dziac. Logowanie przebiega strasznie dlugo (chociaz dysk nic nie miedli). Uruchomil sie, ale bez sterownika myszy i bez dostepu do sieci... Za cholere nie szlo odpalic zadnych aplikacji systemowych. Z trudem (po nastu sekundach) otworzylem panel sterowania i dostalem sie do uslug... Jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy zobaczylem, ze 3/4 z nich nie jest uruchomione... Beblalem przy tym chyba z 10 minut, zanim jako tako postawilem go na nogi. Niemniej do sieci nadal nie bylo dostepu. Niewiele myslac, przywrocilem system z Ghosta.
Zainstalowalem kilka aplikacji, ktorych wersje zmienily sie od czasu zrobienia kopii - miedzy innymi wczoraj sciagniete Nero 5.5.10.20. Restart i... znowu to samo. Wczesniej na szczescie zapisalem stan systemu. Przywrocilem i cos mnie tknelo, zeby jednak nie instalowac ponownie Nero - i co? Wszystko OK. Wrocilem do wersji 5.5.10.15a i system chodzi idealnie. Ktos sie z tym spotkal? Pamietam, ze jakis rok temu takze trafilem na jakas popieprzona wersje - po instalacji zniknely mi zarowno CD-ROM jak i nagrywarka, nie mowiac o napedach wirtualnych...
stig jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.04.2003, 21:11   #2
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mnie ten przypdadek nie dotyczy. Wszystko jest O.K. 8)
Stary 04.04.2003, 00:10   #3
stig
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2002
stig w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Mnie ten przypdadek nie dotyczy. Wszystko jest O.K. 8)
Domyslam sie, ze wiekszosc osob nie spotkala sie z tym problemem. W innym wypadku byloby glosno na ten temat. Spodziewalem sie raczej tylko odpowiedzi potwierdzajacych takie zachowanie systemu, po instalacji nowego Nero...
stig jest offline  
Stary 04.04.2003, 08:27   #4
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam dokładnie ten sam system WinXP Pro + SP1 i aktualizacja przebiegła bez zarzutu. Przy okazji do tej pory nie miałem
ani razu problemów po aktualizacji Nero - a ściągam wszystkie wersje jakie się ukazują.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 04.04.2003, 10:48   #5
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po ostatniej wpadce Ahead z Nero 5.5.10.15, która pozbawiła mnie i ładnych paru znajomych komputera na parę dni (błąd ujawniał się podobno tylko w Win 95/98/Me, więc użytkownicy XP nawet tego nie zauważyli), oraz jakiejś poprzedniej, mniej dotkliwej, bardzo się na firmie zawiodłem, bo okazuje się, że publikują wersje nie całkiem sprawdzone. Postanowiłem zawsze po pojawieniu się nowej wersji zaczekać parę dni na ewentualną poprawkę , i dopiero wtedy instalować.

A w ogóle.... wiem, że nowe wersje kuszą (mnie też), ale rozsądni i zrównoważeni Anglosasi mają takie fajne powiedzonko: "what ain't broke, don't fix".
puch jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: