![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Wpadka z Verbatimem
Kupiłem na giełdzie 2 pudełka Verbatim Blue Diamond Super Azo od Mitsui (nie było pasteli), nagrałem pierwszą, weryfikacja i wywala błąd, druga to samo. Zerkam na płyty, a tam w pobliżu począkku płyty widać jakby "znamię" podobne do czterolistnej kończynki, na drugiej też jest w tym samym miejscu. Wyciągnąłem trzecią płytkę, obejrzałem - nic, po wypaleniu "znaczek" był widoczny - a płytka nadaje się tylko na ozdobę. Spotkał się ktoś z czymś takim? Całe szczęście z drugiego pudełka 2 płytki wypaliły się dobrze - oby reszta była równie dobra.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
może poprostu wadliwa partia - zdarza sie
![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.05.2003
![]() |
ale jaja ja mam to samo na
Verbatim Super AZO Crystal CD-R 32X kupiłem 10 szt. -sześc już do wyp.... Przed nagraniem czyściuteńkie a po nagraniu na zew. powierzchni w paru miejscach jakby jaśniejsze placuszki (trochę mniejsze od małego paznokcia) Zepsułem trzy na muzyce (niektore utwory trzeszczą) następne trzy nagrałem filmy i niestety nie można ich odtwarzać a jaki ,,piękny,, wykres blędów w Nero CD Speed (miliony błędów) pozdr
Athlon 1.0 GHz/Abit kt7A/512(2x256) MB SDRAM PC-133-CL3 Kingston/Prolink GeForce2MX 200 32MB/Maxtor 6L020J1 Ata133 7200/WDC WD800JB-00ETA0/SB Live/CD LG 36X /CD-RW LITE-ON LTR 48246K/CD-DVD JLMS XJ-HD166S/Canon S300/Plustek Optic Pro PT12/DSL- LAN/Samsung 755 DFX/ XP Pro Corporate Final PL |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Wpadka z Verbatimem
Cytat:
zalezy mi, bo mimo wszystko chcialbym jeszcze kupic te plytki... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Bo ja wiem.. mam teraz Verbatim Super Azo Crystal z indexem 48x od Mitsubichi Chemicals.. i sa to jedyny plyty ktore bezblednie nagrywaja sie na 48x - zadna inna jaka mialem tak sie nie dala nagrac, juz nie mowiac o tym ze PowerREC nie puszczal je na ta predkosc, zas te Verbatimy jak najbardziej tak. Jak dla mnie to jedne z najlepszych plyt jakie mialem. Przepalilem juz ich 200 sztuk i zero problemow.
A co do Pasteli.. to faktycznie ostatnio sa trudno dostepne :/
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|