![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Obserwator
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Cactus 200.0.4- 4.0 build 10a i rip do wave'a
Kupilem wlasnie plytke zabezpieczona Cactus'em. Jak ja zgrac do wave'a? Mam naped Teac W524E, ktory niestety zamiast sciezek audio widzi dane
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
O CACTUS już było wiele razy wystarczyło poszukać ...
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ghlight=cactus http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ghlight=cactus ................ ![]()
#3 |
Obserwator
![]() |
Tak sie sklada, ze juz te posty czytalem. Ja chcialbym zrobic rip do wave'a, a nie klonowac plyty. Winampa nie moge uzyc, bo nie widac sciezek - sa zamaskowane
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
mam ten sam problem.
jest sposob, ktory dziala na 100%: wsadz plytke do wiezy i podlacz wieza do pc. tak zwany sposob za zywca. na pewno istnieje inny sposob |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Użyj EAC-a , nie powinienes mieć problemów ze zrzutem do wavów
#6 |
Obserwator
![]() |
Sprawdzalem EAC, CDex, WinDAC, GermaniXRipper, Audio Catalyst - zawsze to samo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obserwator
![]() |
Eksperymantowalem tez z Liteonem 48costam. Roznica byla taka, ze widoczne byly sciazki audio, ale po zgraniu do wave'a slychac bylo tylko szum. Zrobilem wiec kopie na RW, na ktorej Clony wykryl KeyAudio (sic!). Zgralem sciezki do wave'a - niestety, z tym samym efektem. Slychac tylko szum
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Jeśli Alcohol potrafi zrobić Ci obraz płyty to możesz spróbować zamontować go (ten obraz) pod Daemon Tools i wtedy spod Daemona spróbować użyć EAC.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Obserwator
![]() |
Juz sprawdzalem wczesniej. Obrazu plyty nie montuje ani Daemon, ani Alcohol.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Obserwator
![]() |
Poprawka: nie da sie zamontowac obrazu CCD, natomiast bez problemow montuje sie obraz w formacie *.mds (Alcohol). Efekt jednak jest taki sam - po zgraniu EAC'iem zamontowanego obrazu slychac tylko szum
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Obserwator
![]() |
Poradzilem sobie! Cudownym lekarstwem okazala sie... Toshiba! Zrzucilem sciezki audio do wave'a za pomoca EAC'a, jednak w ten sposob nie udalo sie zgrac pierwszego i ostatniego utworu. Zrobilem wtedy Alcoholem obraz plyty w formacie *.mds i zamontowalem. Potem juz EAC'iem zgralem brakujace utworki - bez najmniejszego problemu!
Mozna tez od razu zrobic obraz plyty Alcoholem i zamontowac, a potem zgrac ripperem wszystkie sciezki, bez zrzucania tych sciezek oddzielnie. Pozdrawiam wszystkich! |
![]() |
![]() |
#12 |
Obserwator
![]() |
Mialem na szczescie dostep do DVD Toshiby. Nagrywarki marki Teac i Liteon nie radza sobie z tym zabezpieczeniem, a przynajmniej te modele.
BTW: Tak bezczelnie zabezpieczony byl najnowszy album Lez "Nie czekaj na jutro". Nie sadzilem, ze przy cenie 30 zeta za plyte bede je jeszcze zabezpieczac. |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Ja zrzucam wszystkie utwory eacem do wavów i potem do nero i na razie nie było problemów. CDRW teac CDr540e.Pali kaktusa extra.
#14 |
Obserwator
![]() |
Ja swoim Teac'iem W524E spokojnie moge zrobic duplikat plyty. Zrobienie rip'a do wave'a trwalo piec dni - tyle czasu zabralo mi ominiecie zabezpieczenia. Nie dawaly rady wczesniej wymienione napedy, ratunkiem okazala sie Toshiba, ktora mam w laptopie. O dziwo, z zabezpieczeniem latwo poradzila sobie wersja przenosna napedu.
|
![]() |
![]() |
|
|