![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
![]()
Hej czy ktos posiada nagrywarke Plextor Premium (PX-W5232TA)
chciałem sie dowiedzieć czy owa nagrywarka radzi sobie dobrze z zabezpieczeniami czy raczej lepsza jest lite-on hcialem sie dowiedziec poniewaz czytalem gdzies ze owy plextor juz sobie radzi z najnowszym safediskiem 2.9 i z Securomem "new" <4.7 lecz nieumie jakos w to uwierzyc i niewiem czy tak naprawde jest. Czy ktos posiada taka nagrywarke i mugłby mi cos o niej powiedzieć, poradzic czy warto ją kupić ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Wlasnie trwaja testy tego cacka na cdrinfo wiec niedlugo sie wszyscy dowiemy jak to jest naprawde
![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
aha wlasnie widze ze to dopiero testują w polsce
ale nasi wschodni koledzy z ameryki juz to dawno przetestowali i niby ma dwie owieczki na stronie z clona czyli powinna sobie radzic z wszystkimi zabezpieczeniami lecz na forum cdfreks spotkalem sie z tym iz owe cacko nieprzegralo dobrze nowej gry (jakies najnowsze the sims) zabezpieczonej safediskiem 2.8 hmm i to dalo mi duzo do myslenia. bo jesli nagrywarka nieradzi sobie z safediskiem 2.8 to jak bedzie sobie radzila z nowszymi zabezpieczeniami np. SD2.9
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2002
![]() |
A ja mam pytanko....Czy nagrana ta nagrywarą płyta, dajmy na to:siedemsetka(700MB) na 1GB (z 700MB = 1GB)da się odczytać w zwykłym napędzie cd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
I to jest bardzo dobre pytanie ktore od razu sobie postawilem jak zobaczyłem te wynalazek - / napisali ze da sie wepchnac na płyte 800MB- 1.2GB hmm nawet jesli mechanizm plexa jest na tyle dokladny zeby tak upakowac sciezki to ciekawe ktory CD poradzi sobie z odczytem .... - mam nadzieje ze juz niedługo sie wyjasni ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych ![]() Ostatnio zmieniany przez kowanski : 11.06.2003 o godz. 08:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ciekawe, ale ta strona nie chce sie załadować...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Tutaj są testy nowego Plextora.
http://www.cdrinfo.com/Sections/Hardware/All.asp |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
GIGARec
"GigaRec ***8211; możliwość nagrania aż 1.2 GB danych na płycie CD-R 870MB/99 min. (lub odpowiednio 1GB na nośniku CD-R 700MB/80 min.); nagrywanie w trybie GigaRec odbywa się wyłącznie przy użyciu oprogramowania PlexTools i polega na zagęszczeniu pitów i landów o ok. 40% w stosunku do tradycyjnego sposobu zapisu danych."
no coments. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
No więc sądząc po testach, potwierdziło się moje przypuszczenie. Jakoś napędy Plextora nie radzą sobie z nowymi zabezpieczeniami zbyt dobrze. Dlaczego więc na stronie CloneCD ma 2 łowiecki?
Z tym paleniem nad normę fajny bajer, ale poczekam. Na razie mam ASUSA i jest the best. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
nie za takie pieniadze. rozumiem, ze dany naped moze byc drozszy niz inny, ale to juz jest przegiecie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
z tym nadpalaniem to gdzies czytalem ze jest tak ze taką plyte nagrywa sie powoniej bo tylko x4 a odczyt to powinien czytac kazdy cd-rom tylko odczyt rowniez jest powolniejszy a z tym ze plextor niby nie kopiuje zabezpieczonych gier to ktos nie doczytal przeciez wyraznie widac na stroniecdrinfo.com(tabelka) ze plextor premium przegral plyte The Sims - Unleashed z safediskiem 2.8+ a Oporite
nieporadzil sobie z tym zabezpieczeniem (a zreszta dwie owieczki na stronie z clona znacza ze dana nagrywarka zupelnie radzi sobie z zabezpieczeniem bez wlaczonej opcji naprawiania blednych sektorów - link)!!!! hmmm hyba juz pedze do sklepu po plextora ![]()
![]() |
#13 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Cytat:
P.S. W Poznaniu kosztuje ok 730 PLN uważacie że to drogo?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Wydaje mi sie ze to zbyt za taki sprzet to troche przy drogo. Zlotych jajek nie znosi... chyba
![]()
![]() |
|
|