Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.07.2003, 00:23   #1
russh
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.07.2003
russh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
*.cue

mam problem sciagnolem plytke FSOL ale wszystkie piosenki sa pod postacia jednego pliku mam jeszcze drugi plik o rozszezeniu *.cue jakiego programu mam urzyc aby na podstawie pliku skryptowego podzielil mi plik na oddzielne piosenki prosze o pomoc
russh jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.07.2003, 00:37   #2
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie jestem do konca pewnien bo dawno pliku cue nie widziałem ale chyba za pomocą programu WinIso powinno się udać... ale mogę być w błędzie...
Stary 24.07.2003, 00:40   #3
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nero
Stary 24.07.2003, 01:21   #4
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podmontowac pod DeamonTool'sem
ThanatoS jest offline  
Stary 24.07.2003, 09:57   #5
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

a najlepiej wypalic bo to obraz plyty AUDIO, potem tylko zrzucisz te sciezki, ktore Ci sie podobaja na dysk (np. Easy CDDA Extroactor'em) i ustawisz tak, aby kompresowal do mp3
Stary 24.07.2003, 10:50   #6
russh
Nowy na forum

russh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale ten plik jest pod postacia mp3 a nie bin! mi chodzi o to zebym podzielic ta mp3 na piosenki urzywajac pliku cue i kuzwa potrzebuje jakiegos programiku zeby mi odczytal cue i podzielil ta mp3 zebym nie musial tego robic ze sluchu
russh jest offline  
Stary 24.07.2003, 11:09   #7
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

a widziales kiedys obraz plyty z rozszerzeniem mp3?
czyli wnioskuje, ze albo to nie jest obraz plyty i mozna to mp3 normalnie odtwarzac - wtedy plik cue jest niepotrzebny i trzeba to podzielic programem do obrobki muzy...
albo to jest obraz plyty i trzeba z mp3 zmienic rozszerzenie na jedno z kilku rozszerzen obrazow plyt (np. iso, bin, ccd, img itp.) - wtedy plik cue sie przyda... jesli tak jest to robisz to, co napisalem w moim poprzednim poscie.
Stary 24.07.2003, 11:24   #8
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Wszyscy zle mowicie. To zaden obraz plyty iso, bin. Widac ze nie macie stycznosci z takim programem jak EAC. Ta mp3 to poprostu zakodowany Wav'e. Przerob ta mp3 na Wav, i podmontuj pod Deamonem zaznaczajac plik Cue.
ThanatoS jest offline  
Stary 24.07.2003, 11:27   #9
macbor
Nowy na forum

macbor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeżeli chcesz wypalić tą muze na CD z podziałem na tracki według danych z pliku cue użyj np. CDRWIN'a. Jeżeli nie chcesz wypalać tylko słychać to sciągnij sobie plugin'a do winampa "mp3cue" który w momencie gdy włączysz ten "długi" mp3 automatycznie otworzy dodatkową playlist'e z podziałem na tracki (wg. danych z cue) tego mp3.
macbor jest offline  
Stary 24.07.2003, 11:49   #10
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Cytat:
macbor napisał(a):
Jeżeli chcesz wypalić tą muze na CD z podziałem na tracki według danych z pliku cue użyj np. CDRWIN'a. [...]
To nie do konca jest tak, jak mowisz. Pamietaj ze w pliku Cue jest odwolanie do pliku wav a nie mp3 i nagranie nie powiedzie sie. Nalezy przerobic na wav'a.
ThanatoS jest offline  
Stary 24.07.2003, 11:53   #11
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tego *cue mozesz otworzyc notatnikiem i bawic sie recznie w podzial pliku mp3. A jesli chodzi ci o wypalenie plyty to nero spokojnie lyknie tego mp3 i nagra ci plyte audio. Mozliwe ze masz zrzut z EAC-a plyty koncertowej z np zerowymi przerwami miedzy utworami, wtedy wlasnie trzeba to wypalic z pliku *cue zebys mial jak oryginal, a jesli chodzi ci tylko o zapis pojedynczych trackow na dysku to zrob jak radzi Thanatos - podmontuj w daemonie i dalej robisz co chcesz.

PS Teraz pokazal mi sie twoj post Thanatos...jesli wiesz ze to musi byc jako wav to trzeba w takim razie najpierw zrobic wava z tego mp3.

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 24.07.2003 o godz. 11:57
grzeniu jest online  
Stary 24.07.2003, 12:29   #12
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisał(a):
To nie do konca jest tak, jak mowisz. Pamietaj ze w pliku Cue jest odwolanie do pliku wav a nie mp3 i nagranie nie powiedzie sie. Nalezy przerobic na wav'a.
CDRWin od dawna potrafi nagrywać bezpośrednio z MP3, więc CUE może mieć w sobie odwołania zarówno do plików WAV jak też do MP3.

Co do całego wątku to kolega nie napisał na samym początku dokładnie jaki ma plik, przez to zamieszanie całe teraz. Myślę że chodzi o plik MP3 będący obrazem całej płyty, czyli zawiera wszytskie utwory. Z racji tego że zapewne posiada płynne przejścia między utworami ktoś stworzył właśnie taki plik oraz dodał CUE aby wypalając płytę AudioCD wszystko było jak w oryginale (przerwy). Sam spotkałem się z takimi obrazami płyt w necie kiedyś, myślę że nawet jakiś program robi to automatycznie. Jeżeli się mylę to przepraszam :-)
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline  
Stary 24.07.2003, 12:46   #13
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
feurio to lyknie bez problemu i zajakniecia

a co do tego do czego odwoluje sie .cue to wypada poprostu zajzec do tego zbioru - i zobaczyc - bo tak to sobie mozna strzelac

z tego co wiem to nie ma takiej mozliwosci zeby w .cue bylo wpisane cos innego niz 'data' lub 'wav'...
Stary 24.07.2003, 17:40   #14
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sid z całym szacunkiem, może odbiega CDRwin od jakiegoś standardu (ale chyba sam go stworzył?) plików CUE, lecz zapewniam Cię że można stosować wiele odmian MP3, włącznie z kodowanymi opcją VBR - CDRWin posiada własny wewnętrzny dekoder i pali w locie AudioCD z plików MP3 - polecam lekturę strony http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/cdrwi...in_zmiany.php3 sekcja "Zmiany dokonane w wersji 3.8 (ogólnie)" (czwarty wiersz od góry) :-)
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline  
Stary 24.07.2003, 17:49   #15
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a powiedz mi gdzie napisalem cos innego?
chodzi mi o to ze w cue moze byc albo bin albo wav - to czy program potrafi przerobic mp3 w locie na wav i wypalic (lub dokonac innej operacji o podobnym efekcie) nie bylo przezemnie poruszane - i skoro twierdzisz ze cdrwin to umie - to znaczy ze umie - ja cdrwina nie uzywam i daleko mi do wypowiadania sie na jego temat

wiem tylko ze feurio ma opcje specjalnie do takiego palenia (mp3+cue) i ze w plikach cue nie widzialem nic innego niz bin/wave
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: