![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.07.2003
![]() |
*.cue
mam problem sciagnolem plytke FSOL ale wszystkie piosenki sa pod postacia jednego pliku mam jeszcze drugi plik o rozszezeniu *.cue jakiego programu mam urzyc aby na podstawie pliku skryptowego podzielil mi plik na oddzielne piosenki prosze o pomoc
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
nie jestem do konca pewnien bo dawno pliku cue nie widziałem ale chyba za pomocą programu WinIso powinno się udać... ale mogę być w błędzie...
|
|
#4 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Podmontowac pod DeamonTool'sem
|
|
|
|
|
#5 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
a najlepiej wypalic bo to obraz plyty AUDIO, potem tylko zrzucisz te sciezki, ktore Ci sie podobaja na dysk (np. Easy CDDA Extroactor'em) i ustawisz tak, aby kompresowal do mp3
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
ale ten plik jest pod postacia mp3 a nie bin! mi chodzi o to zebym podzielic ta mp3 na piosenki urzywajac pliku cue i kuzwa potrzebuje jakiegos programiku zeby mi odczytal cue i podzielil ta mp3 zebym nie musial tego robic ze sluchu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
a widziales kiedys obraz plyty z rozszerzeniem mp3? czyli wnioskuje, ze albo to nie jest obraz plyty i mozna to mp3 normalnie odtwarzac - wtedy plik cue jest niepotrzebny i trzeba to podzielic programem do obrobki muzy... albo to jest obraz plyty i trzeba z mp3 zmienic rozszerzenie na jedno z kilku rozszerzen obrazow plyt (np. iso, bin, ccd, img itp.) - wtedy plik cue sie przyda... jesli tak jest to robisz to, co napisalem w moim poprzednim poscie.
|
|
#8 |
|
Silent Hunter ;)
![]() |
Wszyscy zle mowicie. To zaden obraz plyty iso, bin. Widac ze nie macie stycznosci z takim programem jak EAC. Ta mp3 to poprostu zakodowany Wav'e. Przerob ta mp3 na Wav, i podmontuj pod Deamonem zaznaczajac plik Cue.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jeżeli chcesz wypalić tą muze na CD z podziałem na tracki według danych z pliku cue użyj np. CDRWIN'a. Jeżeli nie chcesz wypalać tylko słychać to sciągnij sobie plugin'a do winampa "mp3cue" który w momencie gdy włączysz ten "długi" mp3 automatycznie otworzy dodatkową playlist'e z podziałem na tracki (wg. danych z cue) tego mp3.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tego *cue mozesz otworzyc notatnikiem i bawic sie recznie w podzial pliku mp3. A jesli chodzi ci o wypalenie plyty to nero spokojnie lyknie tego mp3 i nagra ci plyte audio. Mozliwe ze masz zrzut z EAC-a plyty koncertowej z np zerowymi przerwami miedzy utworami, wtedy wlasnie trzeba to wypalic z pliku *cue zebys mial jak oryginal, a jesli chodzi ci tylko o zapis pojedynczych trackow na dysku to zrob jak radzi Thanatos - podmontuj w daemonie i dalej robisz co chcesz.
PS Teraz pokazal mi sie twoj post Thanatos...jesli wiesz ze to musi byc jako wav to trzeba w takim razie najpierw zrobic wava z tego mp3. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 24.07.2003 o godz. 11:57 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Cytat:
Co do całego wątku to kolega nie napisał na samym początku dokładnie jaki ma plik, przez to zamieszanie całe teraz. Myślę że chodzi o plik MP3 będący obrazem całej płyty, czyli zawiera wszytskie utwory. Z racji tego że zapewne posiada płynne przejścia między utworami ktoś stworzył właśnie taki plik oraz dodał CUE aby wypalając płytę AudioCD wszystko było jak w oryginale (przerwy). Sam spotkałem się z takimi obrazami płyt w necie kiedyś, myślę że nawet jakiś program robi to automatycznie. Jeżeli się mylę to przepraszam :-)
|
|
|
|
#13 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
feurio to lyknie bez problemu i zajakniecia
a co do tego do czego odwoluje sie .cue to wypada poprostu zajzec do tego zbioru - i zobaczyc - bo tak to sobie mozna strzelac z tego co wiem to nie ma takiej mozliwosci zeby w .cue bylo wpisane cos innego niz 'data' lub 'wav'...
|
|
|
#14 |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Sid z całym szacunkiem, może odbiega CDRwin od jakiegoś standardu (ale chyba sam go stworzył?) plików CUE, lecz zapewniam Cię że można stosować wiele odmian MP3, włącznie z kodowanymi opcją VBR - CDRWin posiada własny wewnętrzny dekoder i pali w locie AudioCD z plików MP3 - polecam lekturę strony http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/cdrwi...in_zmiany.php3 sekcja "Zmiany dokonane w wersji 3.8 (ogólnie)" (czwarty wiersz od góry) :-)
|
|
|
#15 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a powiedz mi gdzie napisalem cos innego?
chodzi mi o to ze w cue moze byc albo bin albo wav - to czy program potrafi przerobic mp3 w locie na wav i wypalic (lub dokonac innej operacji o podobnym efekcie) nie bylo przezemnie poruszane - i skoro twierdzisz ze cdrwin to umie - to znaczy ze umie - ja cdrwina nie uzywam i daleko mi do wypowiadania sie na jego temat wiem tylko ze feurio ma opcje specjalnie do takiego palenia (mp3+cue) i ze w plikach cue nie widzialem nic innego niz bin/wave
|
![]() |
|
|