![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Propozycje, sugestie, błędy forum Zauważyłeś błąd na forum lub serwisie a może masz jakąś sugestię? Podziel się tym z nami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Szybkosc ladowania sie Forum
Od kilku dni mam dziwny objaw, podczas ladowania sie strony Forum.
Otoz laduje sie strasznie wolno, nieraz ponad 30 sek ( ze stoperem w reku - powaznie), a niekiedy zeby zaladowala sie strona, musze wykonac "wstecz" i ponownie kliknac na link do strony albo postu! I tez nie zawsze pomaga! Mam lacze 128/64 i w tle sciaganie plikow ok. 16 kb/s (stale). WinXP nie wylaczany od 5-6 dni (bez restartow!) Co to moze byc (nie twierdze, ze to wina Forum - ale cos, gdzies musi bolec). Inne strony otwieraja sie normalnie, tzn. 2-3 sek. (PS: moze za czesto sie loguje?) |
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
poszperaj w ustawieniach przegladarki(ustawienia o sprawdzaniu czy sa nowsze wersje strony itp), usun wszystkie pliki tymczasowe, no i moze restart by cos pomogol lub wyczyszczenie ramu
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
RAM jest czyszczony na biezaco RamOptymizerem.
Temp przegladarki jest kasowany automatycznie przy zamykaniu IE. Z restartem systemu - musze sie wstrzymac - po prostu podjecie pobierania plikow z sewera tak dlugo trwa, ze nie bede teraz ryzykowal. Mam IE6 z najnowszymi ddatkami + Opera 6.x PL. Na obu jest to samo (no, Opera otwiera strone 2x szybciej) |
|
|
|
#4 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
nie wiem na ile to ma wplyw na szybkosc ladowania forum na waszych kompach ale od kilku dni (dokladnie 3) sa jakies problemy z dzialaniem sieci przynajmniej na Slasku
ja czekam strasznie dlugo na otwarcie kazdej strony i problemy te wystepuja zawrowno na stalym laczu 2 x 2MB jak i na mojej Neo+
|
|
|
#5 |
|
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Kilgor pracuje nad optymalizacja paru skryptow, ktore powoduja dosc spore obciazenie bazy Mysql - poza tym w dalszym ciagu cos mi sie nie podoba wspolpraca dyskow z kontrolerem na plycie - w najblizszych dniach wymienimy sprzet na nowszy i szybszy zarazem - powinno byc lepiej
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
No chyba teraz widac roznice w dzialaniu CDRinfo.pl ?
Pozdrawiam Misiek4 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Gość
|
Cytat:
Przyspieszylo - ostro! |
|
|
|
|
#8 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Przyspieszyło, i to ostro.
Ale że post mi się ładuje do połowy tego jeszcze nie było: http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=12021 Sprawdziłem: do połowy ładuje się w IE6, a w N7 idealnie całość.
|
|
|
#9 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 23.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
U mnie też się ładuje cały na IE6
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Bym zapomniał nie można ściągać z CDRinfo z działu download, a dokładnie Clony XXL 2.0.1.0 http://www.cdrinfo.pl:81/download2ki...wanie/ClonyXXL v2.0.1.0.zip&id=2015012746&baza=soft
Pokazuje nie można wyświetlić strony itp. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
padl serwer ftp - wymienilismy na inny - mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze sprawowal
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
U mnie naprzyklad w godzinach szczytu zmniejszaja hamsko transfery za granice, strona ibm`a dla przykladu laduje mi sie z 10min.
|
![]() |
|
|