Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Modernizacja serwera CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/f10/modernizacja-serwera-cdrinfo-pl-48731/)

Czołgista 05.03.2005 01:21

Ok! poczytałem , i zrozumiałem gdzie tkwił błąd w mojej interpretacji obrazu pojmowania świata :)
Jak kogoś moje poprzednie wypowiedzi uraziły, bądż obraziły to bardzo przepraszam !
Czynienie komuś przykrości nie było moim zamiarem !
Mój pomysł w temacie "koszulek " cały czas aktualny !
:)

Bartez 05.03.2005 00:56

Cytat:

Napisany przez mallow
czy przypadkiem Serwis nie jest sponsorowany przez Lite-ON'a?

Nigdy w życiu serwis CDRinfo.pl nie był sponsorowany przez LiteOna i nic nie zapowiada tego, żeby był. Do tej pory nie byliśmy przez nikogo sponsorowani i tak jak pisałem w poprzednim poście raczej chcielibyśmy przy tym pozostać.

mallow 05.03.2005 00:46

Nie czytalem calego tematu... ale czy przypadkiem Serwis nie jest sponsorowany przez Lite-ON'a?
Gdyby nie 100zl mandatow dorzucilbym sie, no al moja sytuacja poki co nie pozwala mi na to, poki nie jestem na swoim utrzymaniu... ale jak ureguluje wszystko i jeszcze sie zalapie to czemu nie ;)
pozdro ;)

czero 04.03.2005 21:12

Dzisiaj poszedl przelewik na konto w PEKAO SA ;).

.::piotrek::. 04.03.2005 18:04

Heh, no i poszlo i ode mnie na konto w mbanku, trzeba wspierac nasze forum ;p

andrzejj9 04.03.2005 17:53

Bartez - i o to właśnie chodzi :spoko: :)

Też tak to widzę i uważam, że tak na razie powinno zostać.

Co do sponsora to ja wspominałem niegdyś o tym, żeby pogadać z Komputer Światem. Firma trzyma się nieźle, kilka razy Was reklamowała, więc zapewne zna. Może warto po prostu się spytać? A nóż wyjdzie z tego coś dobrego :)

gallus 04.03.2005 17:10

Mój przelewik również poszedł na konto PKO SA :)
PS Pani na poczcie się coś czepiała, że jest tylko podane imię i nazwisko i odbiorcy i komp jej tego nei przyjmuje, ale coś tam zhackowała i jakoś poszło... podobno, ale mam podpis i pieczęć więc jak coś to wroci :D

epol 04.03.2005 16:39

Troszke PLNów wlasnie poszlo na konto w PEKAO SA.

Bartez 04.03.2005 16:03

Aktualizacja.

Do grona osób, które wsparły zbiórkę dołączyły 3 kolejne i kwota wzrosła do 1 557,72 PLN! Dziękujemy :)

Widzę, że przy okazji zbiórki wywiązała się zagorzała dyskusja. Przy podejmowaniu decyzji o rozpoczęciu tej akcji jedną z rzeczy, których obawiałem się najbardziej, to właśnie podział forumowiczów na lepszych (tych, którzy wpłacili) i gorszych (tych, którzy nie wpłacili). Oczywiście nie jest to nasz podział, czyli ekipy serwisu. Dla nas samo uczestnictwo w forum, w dyskusjach, komentowanie newsów i samo odwiedzanie, to już jest bardzo duży udział.

Pamiętajcie, że inicjatywa zbiórki wyszła od Was i jakiekolwiek wpłaty są DOBROWOLNE. Nie będziemy dawać żadnych specjalnych przywilejów tym, którzy wsparli akcję. Nie będziemy również w żaden sposób ograniczać tych, którzy z jakiegoś powodu tego nie zrobili.

Sprawa z dostępem za pieniądze: ABSOLUTNIE NIE. Nie ma takiej możliwości, żeby póki co wprowadzać dostęp za SMS, czy jakiś abonament do którejś z części naszego serwisu. Od zawsze było wszystko za free i dopóki tylko będziemy mogli sobie na to pozwolić, to tak będzie.

Jeżeli chodzi o statystyki, to z naszego ftp miesięcznie pobieracie około 500-600 GB plików. Od dzisiaj udało się powiększyć pasmo z 2,5 mbps do 6 mbps! Udało się także pozyskać drugiego ftp, tak więc ściąganie plików z naszego serwisu powinno być już za niedługo łatwe i przyjemne.

Padła też propozycja znalezienia sponsora. Po pierwsze, nie jest to taka prosta sprawa, jakby się komuś wydawało. Pozyskanie chętnych na znienawidzone przez Was reklamy to jest już spore wyzwanie. Ostatnio jednak rozważaliśmy możliwość sponsoringu i nie zdecydowaliśmy się na to, bo odwiedzający nie dali by nam spokoju z tym i byłyby ciągłe pomówienia o nierzetelne i nieobiektywne testy. Tak więc z tego zrezygnowaliśmy.

Jeżeli jednak ktoś chce wesprzeć nas dobrowolnie, to oczywiście cały czas istnieje taka możliwość :) Jako formę dostępu do forum możecie przyjąć kilka kliknięć w reklamy google, które od jakigoś czasu są na forum ;) Oczywiście to również jest dobrowolne i nikogo do niczego nie zmuszam.

To chyba tyle, co chciałem napisać w odpowiedzi na Wasze ostatnie posty.

-Kowalik- 04.03.2005 15:17

Doszukujecie się w tym temacie jakieś sensacji. Kto może to wpłacił, kto nie - to nie. Po co to roztrząsac? Miałem to dałem, mogę da więcej bo mogę se na to pozwolic. W czym problem widzicie ?Nikt nikogo nie zmusza!

Peet 04.03.2005 11:57

www.napisy.info - zbiórka
www.divx.howto.pl - zbiórka

Kris 04.03.2005 10:53

Zgodzę się z przedmówcą. Wolę oglądać flashowe panienki na cdrinfo zamiast płacić comiesięczny "abonament".

Jeśli już ktoś by o tym myślał, to IMHO tylko jako wpłatę raz na rok.
Jak każdy (lub większość) wpłaciłby 10 zł raz w roku, to przy pewnej ilości zarejestrowanych osób (nie mówię, że wszyscy by zaraz zapłacili, pewnie część by zrezygnowała dla zasady), na pewno starczyłoby na co roczną modernizację serwera.

PS. Jak sobie z tym radzą inne serwisy?

Pozdrawiam,

andrzejj9 04.03.2005 07:32

Myślę, że trochę za daleko w tym momencie zmierza ta dyskusja.. Pozostańmy chwilowo przy tej zbiórce, która właśnie trwa i zajmijmy się najważniejszymi rzeczami, czyli wymianą dysków. Co do regularnych płatności to mam pewnie wątpliwości, bo dla mnie jest to kolejne comiesięczne obciążenie. Nie twierdzę, że to musi być duży wydatek, bo i pewnie 10 złotych płacone przez kilka osób, co miesiąc byłoby jakąś pomocą finansową, ale generalnie nie widzi mi się coś takiego... Oczywiście, jeżeli okoliczności będą takie, że nad takim rozwiązaniem trzeba się będzie zastanowić, to możecie na mnie liczyć, ale generalnie pomysł taki podoba mi się raczej średnio.

Czołgista 04.03.2005 02:27

Cytat:

Napisany przez joujoujou
albo odwrotnie. Przeczytaj ponownie co pisalem o 21:06 w tym topicu.
prawie to samo, co ty :)

No fakt , sorry ! :)
Jednak nie odznaczyłeś co do kogo , czytelnie. :piwo:

joujoujou 04.03.2005 01:31

Cytat:

Napisany przez Czołgista
[...] joujoujou

Trochę źle zostałem zrozumiany przez Was[...]

albo odwrotnie. Przeczytaj ponownie co pisalem o 21:06 w tym topicu.
prawie to samo, co ty :)

Czołgista 04.03.2005 01:03

@Predi, PIOTR34 , joujoujou

Trochę źle zostałem zrozumiany przez Was,
Mnie nie chodziło o SMS-y czy też podział na lepszych i gorszych ,
Tylko tak sobie głośno pomyślałem że skoro ja (bo akurat mogę) się zadeklarować z takkim wsparciem to może jest tutaj kilka osób które zupełnie bezinteresownie mogą się złożyć na lepsze funkcjonowanie CDRinfo + forum.
Podkreślam BEZINTERESOWNIE , po prostu dobra wola i to wszystko, bez oczekiwania na rewanż.
Bo jeśli tutaj jest kilka-kilkanaście osób co podobnie myślą i mogą , to wyszło by to na korzyść wszystkim wielbicielom CDRinfo, i tyle.
Ja nigdy nie wpadłbym na stwierdzenie "darmozjady" jakiego użył Predi ( nie gniewaj się)
I dlatego pisałem że jak ktoś myśli podobnie to na priv by szumu z tego nie robić i nie urazić nikogo , a serwisowi pomóc.
W/g mojej myśli to by było wsparcie od tych co mogą , od serca, a ban niech będzie równy dla wszystkich ! :)

joujoujou 03.03.2005 23:06

Tylko, ze w ten sposob odetnie sie dostep do forum osobom ktore z roznych powodow nie moga zaplacic smsem. Ja rozumiem, ze to twoja opinia, ja tam co miesiac na konto moge cos wrzucic, ale smsom mowie NIE (i to jest moja opinia).
P.S. i dlaczego akurat do forum a nie np.do download? Panowie Admini, czy mozna wiedziec z czego internetowa brac korzysta najwiecej?

PIOTR34 03.03.2005 22:43

Cytat:

Napisany przez Czołgista
MOJA PRYWATNA OPINIIA !

Tak mi się widzi że na piwo nic nie zostanie ! :piwo:
Z tego co widzę Bartez i cała ekipa mają wielkie plany , a ta zbiórka to (chyba ?) 1 etap modernizacji serwisu, a przy tej popularności i generowanym ruchu w sieci , to przestaje być zabawa bo koszty są znaczne . Jak się jakiś sponsor strategiczny nie znajdzie ( obawiam się że Warner Bross lub SONY Music chyba nie przysponsorują ;) ) to bez wsparcia forumowiczów może być ciężko.
Co prawda Bartez przedstawił tą akcję jako jednorazową, ale ja pójdę trochę dalej i jako czytelnik CDRinfo i forumowicz chciałbym zadeklarować publicznie chęć wspierania tego serwisu do momentu jak ktoś z redakcji nie ogłosi :
" Dobra chłopaki, jest gucio ! Mamy sponsorów , od tej chwili wspierajcie nas toastami i dobrym słowem ! "
Jak ktoś myśli że to dobry pomysł , to na priv z administracją można obgadać ile kto deklaruje miesięcznego wsparcia. I wszystko będzie jasne.
Ja uważam że ten serwis jest wart tego ! :) .

TO BYŁA MOJA PRYWATNA OPINIA !

@Czołgista Zgadzam się z tobą, ale rację też trzeba przyznać @Predi z postu poniżej

Cytat:

Napisany przez Predi
@czolgista - nie popieram... dlaczego? a co z ludzmi ktorzy nie beda placic? darmozjady czy podzial na lepszych (placacych) i gorszych (reszte) ? a co z goscmi? zamknelibysmy sie wtedy we wlasnej, glownej grupie

Żeby wilk był syty i owca cała? można by było zrobić dostęp do forum na zasadzie "Wyślij sms-a o treści "Forum" na numer 71** i dostęp na miesiąc 1,22 to nie jest zbyt wygórowana cena za dostęp do forum, tym bardziej że w dzisiejszych czasach to jest na porządku dziennym. Nawet jak człowiek chce pobrać patch'a do jakiejś gry to wyskakują takie kwestie.

TO JEST MOJA PRYWATNA OPINIA I NIE KAŻDY NA TYM FORUM MUSI SIĘ Z NIĄ ZGADZAĆ

Predi 03.03.2005 21:05

@czolgista - nie popieram... dlaczego? a co z ludzmi ktorzy nie beda placic? darmozjady czy podzial na lepszych (placacych) i gorszych (reszte) ? a co z goscmi? zamknelibysmy sie wtedy we wlasnej, glownej grupie

ten pomysl nie wypalil na zadnym ze znanych mi for wlasnie ze wzgledow wymienionych powyzej
chyba ze ktos wie jak to zalatwic zeby wszyscy byli zadowoleni

poza tym czy znalezienie sponsora (np. producenta plyt cd) jest takie trudne? :( wkoncu chyba CDRInfo sie liczy na "rynku"? widac to np. po sondzie "komputer swiata|"

-Kowalik- 03.03.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez Bartez
W pierwszym poście kolejna aktualizacja listy osób i stanu, jaki jest na chwilę obecną. A jest już... 1 237,60 PLN !! Nie spodziewaliśmy się takiego odzewu z Waszej strony i ponownie w imieniu całej ekipy CDRinfo.pl bardzo dziękuję wszystkim :)

Tak trzmac chłopaki, robimy to w końcu dla siebie... Każdy z nas będzie teraz udziałowcem... :P :P :P

adixo 03.03.2005 20:17

:matrix: czas i na moje trzy grosze ;)

Bartez 03.03.2005 19:33

W pierwszym poście kolejna aktualizacja listy osób i stanu, jaki jest na chwilę obecną. A jest już... 1 237,60 PLN !! Nie spodziewaliśmy się takiego odzewu z Waszej strony i ponownie w imieniu całej ekipy CDRinfo.pl bardzo dziękuję wszystkim :)

Peet 03.03.2005 17:05

Ja też przed chwilą dorzuciłem grosik.

giena 03.03.2005 14:12

TO BYŁA MOJA PRYWATNA OPINIA ![/QUOTE]
Ja to popieram.W końcu dwa wina mniej w miesiącu i wolałbym wysłać ,,mały grosz" na serwis cdrinfo niz przebąbąć tę kasę.
Bo ja bardzo nie lubię BLONDYNEK z MACROVISION ! ! !

Giena

Czołgista 03.03.2005 01:30

Cytat:

Napisany przez Edwardo
im wiecej tym lepiej...
a jak zostanie to bedzie na piwo przy przenoszeniu danych ze starego na nowy :D

MOJA PRYWATNA OPINIIA !

Tak mi się widzi że na piwo nic nie zostanie ! :piwo:
Z tego co widzę Bartez i cała ekipa mają wielkie plany , a ta zbiórka to (chyba ?) 1 etap modernizacji serwisu, a przy tej popularności i generowanym ruchu w sieci , to przestaje być zabawa bo koszty są znaczne . Jak się jakiś sponsor strategiczny nie znajdzie ( obawiam się że Warner Bross lub SONY Music chyba nie przysponsorują ;) ) to bez wsparcia forumowiczów może być ciężko.
Co prawda Bartez przedstawił tą akcję jako jednorazową, ale ja pójdę trochę dalej i jako czytelnik CDRinfo i forumowicz chciałbym zadeklarować publicznie chęć wspierania tego serwisu do momentu jak ktoś z redakcji nie ogłosi :
" Dobra chłopaki, jest gucio ! Mamy sponsorów , od tej chwili wspierajcie nas toastami i dobrym słowem ! "
Jak ktoś myśli że to dobry pomysł , to na priv z administracją można obgadać ile kto deklaruje miesięcznego wsparcia. I wszystko będzie jasne.
Ja uważam że ten serwis jest wart tego ! :) .

TO BYŁA MOJA PRYWATNA OPINIA !

andrzejj9 02.03.2005 21:35

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
@Bartez mam takie pytanie, jak jest kwota do zebrania ? bo jakos sie nie moge nigdzie doczytac. :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

Pierwszy post :)

@ Edwardo

Co mi tam, na piwo też się mogę złożyć ;)

Edwardo 02.03.2005 20:40

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
@Bartez mam takie pytanie, jak jest kwota do zebrania ? bo jakos sie nie moge nigdzie doczytac. :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

im wiecej tym lepiej...
a jak zostanie to bedzie na piwo przy przenoszeniu danych ze starego na nowy :D

Predi 02.03.2005 19:14

dzisiaj poszlo :) z konta kumpla przez internet bo bezplatny :) na miare moich mozliwosci niestety :(

siwy_mw 02.03.2005 19:07

Bartez 02.03.2005 14:33

W pierwszym poście aktualizacja listy osób oraz stanu.

Proszę o cierpliwość, gdyż czasem przelewy mogą iść 2 dni albo i więcej. Jeżeli kogoś nie ma na liście, a dokonał wpłaty ponad 2 dni temu lub jest jakiś inny problem, to bardzo proszę o kontakt.

Ponownie, bardzo bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :)

EDIT:
Zauważyłem, że dane w PKO są uzupełniane po czasie. Z tego powodu np nie ma nicka prometeusz na liście, mimo, że przelew otrzymałem. W chwili sprawdzania na 200% go nie było i dlatego na liście jest imię, zamiast nicka.

prometeusz 02.03.2005 14:13

BARTEZ ,
ja też siebie z Nicka nie widzę a wpisywałem przy "tytułem" server prometeusz

prometeusz

giena 02.03.2005 13:54

Witam.
Mnie nie ma na liście,a wysłałem.Ale będę cierpliwy,gdyż wysłałem w małej agencji.

Giena

*Vojtas* 02.03.2005 13:38

Tak jak obiecałem wcześniej dzisiaj dokonałem przelewu na konto PEKAO SA (100 zł) mała placówka w małym mieście, więc realizacja może trochę potrwać.
Jakby co to kontakt na priv.

pozdr.

Ormianin 02.03.2005 12:03

Dalem bardzo niewiele, ten miesiac mam bardzo trudny... ale zawsze to cos

andy 01.03.2005 21:34

W najblizszym czasie mozecie sie spodziewac i odmenie;)

Copart 01.03.2005 21:17

Po prostu aż nie wypada nie dołączyć do takiej inicjatywy :)
Przelew poszedł :czytaj:

andrzejj9 01.03.2005 20:26

Cytat:

Napisany przez rycho
W pierwszym poście.:)
edit:
@andrzejj9 jesteś jak błyskawica.:)

No też niekiepski miałeś czas ;)

raven66 01.03.2005 14:41

no ode mnie też poszło, niestety nie za wiele, grosze, ale to były moje ostatki na koncie a póki co nowej kaski nie ma, sorry :niepow:

przy okazji wielkie dzięki dla adminów za pozytywny odzew w sprawie zmiany loginu :piwo:

bgn 01.03.2005 12:53

??? dzieki koledzy - jakos nie wracałem do pocztku. A przy okazji - AIR - ta wieka orkiestra sewerowej pomocy - to strzał w dziesiatkę

rycho 01.03.2005 09:47

Cytat:

Napisany przez bgn
... a gdzie jest ta lista?

W pierwszym poście.:)
edit:
@andrzejj9 jesteś jak błyskawica.:)

andrzejj9 01.03.2005 09:47

Pierwszy post..

bgn 01.03.2005 09:44

Cytat:

Napisany przez Bartez
, a nie ma go na liście to proszę o kontakt

... a gdzie jest ta lista?

joujoujou 01.03.2005 09:15

Cytat:

Napisany przez Atronic
...pakowali manele aby emigrować z kraju...

Pewnie, przecież wjechałby tam jednym ze swych czołgów. ^_^

Atronic 01.03.2005 07:00

Cytat:

Napisany przez Czołgista
No , dzięki ! moje aksamitne rączki nie ucierpią ! Wszystko wyjaśnione !
Bo jak daje się komuś w pysk to pewne części dłoni są wystawione na bezpośrednie
zdarcie naskurka, no i moja żonka nie maiła by na nich miejsca do co dziennego wieczornego pocałunku. Pewnie była by niepocieszona takim obrotem sprawy.
Ale na szczęście wszystko jest OK !
Moje dłonie uratowane, żonka szczęśliwa !! I jest super !

A pomysl sobie jak pan/pani z agencji pekao w tej chwili sobie oddychną/neła . Już napewno pakowali manele aby emigrować z kraju , aż tu nagle wiadomość że mogą jednak pozostać . Tam pewnie szampan leje sie strumieniem . :)
pozdr.

Czołgista 01.03.2005 02:50

Cytat:

Napisany przez Bartez
Już wyjaśnione na privie :) I poprawione - Marcin to Czołgista i pani/pan w agencji PKO przeżyje :D

No , dzięki ! moje aksamitne rączki nie ucierpią ! Wszystko wyjaśnione !
Bo jak daje się komuś w pysk to pewne części dłoni są wystawione na bezpośrednie
zdarcie naskurka, no i moja żonka nie maiła by na nich miejsca do co dziennego wieczornego pocałunku. Pewnie była by niepocieszona takim obrotem sprawy.
Ale na szczęście wszystko jest OK !
Moje dłonie uratowane, żonka szczęśliwa !! I jest super !

Bartez 01.03.2005 00:39

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Kurcze, ja też siebie nie znalazłem ! Dobrze że kwitek sobie zostawiłem ,
jutro chyba zrobię rozp... w tej agencji !

EDIT:
No chyba że z Pko SA - Marcin , to o mnie chodzi ?
Proszę o potwierdzenie , bo jutro może ktoś ucierpieć (w agencji PKO) .

Już wyjaśnione na privie :) I poprawione - Marcin to Czołgista i pani/pan w agencji PKO przeżyje :D

Jeżeli ktoś podał nicka w tytule przelewu, to wpisałem go, tak jak było. Jeżeli nicka nie było, to wpisałem imię. Póki co nie było powtarzających się, więc nie ma zamieszania. W razie wątpliwości proszę o kontakt.

Piterniel 01.03.2005 00:38

Świetnie - byłem jeden z pierwszych :)

Edwardo 01.03.2005 00:05

no, przelewik zrobiony!
przelewik, a nie przelew, niestety :/

Czołgista 28.02.2005 23:44

Kurcze, ja też siebie nie znalazłem ! Dobrze że kwitek sobie zostawiłem ,
jutro chyba zrobię rozp... w tej agencji !

EDIT:
No chyba że z Pko SA - Marcin , to o mnie chodzi ?
Proszę o potwierdzenie , bo jutro może ktoś ucierpieć (w agencji PKO) .

andrzejj9 28.02.2005 23:01

Trochę się zdziwiłem, że mnie nie ma, ale sprawdziłem dokładnie historię i rzeczywiście nie wyszedł ode mnie przelew. Nie wiem czemu, ale w takim razie jutro zrobię go ponownie. Tymczasem gratuluję dotychczasowego wyniku i mam nadzieję, że jeszcze się przynajmniej podwoi :)

Pomyślałbym również na umieszczenie stosownej noty i odnosnika na stronie głównej. A nóż więcej osób w ten sposób tu trafi.

Bartez 28.02.2005 22:41

Nadszedł czas na pierwsze podsumowanie. Powiem szczerze, że jestem baaaaardzo zaskoczony, tym co wpłyneło dotychczas na moje konta :) W pierwszym poście zamieściłem listę osób, od których dotychczas otrzymałem przelew.

Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję. Już teraz mamy 822,48 PLN!!! Czyli ponad jeden dobry dysk SCSI :)

Gdyby były jakieś wątpliwości lub ktoś wysłał pieniądze, a nie ma go na liście to proszę o kontakt. Sprawdzałem kilka razy listę, żeby nikogo nie pominąć, ale nigdy nie wiadomo :)

joujoujou 28.02.2005 20:56

Ilość załączników: 1
Zrobiony.

mark54 28.02.2005 13:01

Przelew zrobiony :piwo:

teo32 27.02.2005 13:19

Witam kasa poszła :piwo: Powodzenia :spoko:

woitas 27.02.2005 09:05

ok.
Bart - na jakie auto zbierasz ^_^

a tak na serio, to poszło na konto :)

karel48 26.02.2005 21:38

czekam do wyplatki 10-tego i też postaram się coś dorzucić choc z kasą ostatnio krucho.
Ale na TO forum warto!

madmax2 26.02.2005 21:26

Posłałem dzisiaj małą sumkę.
Pozdr.

SLAYER 26.02.2005 13:36

I ode mnie tez cos poszlo....

giena 26.02.2005 10:41

Dycha do dychy i dzwonią kielichy.
Wpisany banku numerek i stoi serwerek.
Stronki szybko chodzą bo palacze nie zawodzą.
Popieram i wysyłam.

Giena

Atronic 26.02.2005 10:37

Przelewik poszedł może niezbyt wielki , ale więcej w tej chwili nie mogłem .
Pozdrowienia dla wszystjich forumowiczów

Maciej 26.02.2005 09:30

Cytat:

Napisany przez Turboni
przylacze sie do tego szczytnego celu i zaraz cos poleci - nie bedzie moze to duzo ale zawsze cos - wiadomo wyplata dopiero 10 :(

oo...Turboni widzę, że wkońcu nie jesteś już na bezrobociu :)

Oczywiście przyłączam się do zbiórki funduszy.
Wpłatę dokonam po 10, lub może i wcześniej.

PIOTR34 26.02.2005 00:27

Po 10 marca coś dorzucę od siebie. :)

gallus 26.02.2005 00:03

W przyszłym tygodniu coś wrzuce na konto ;) chyba 10zł wystarczy, niestety moje zasoby są strasznie małe :|, a rodzice nie chcą mnie dofinansofywać

siwy_mw 26.02.2005 00:02

Poszlo i odemnie do mBanku :piwo: nie jest to kwota powalajaca na kolana, ale ile tam mialem tyle dalem :piwo:
Pozdrawiam
Marek

Berion 25.02.2005 23:38

Ja też bym się chętnie dołożył, ale nie mam nawet "tych marnych" 10zł :( Mam nadzieję, że się nie obrazicie ;)

Victorek 25.02.2005 23:18

Poszedł przelew.

javor 25.02.2005 22:39

No to ja też grosik do skarbonki wrzuciłem :]

epol 25.02.2005 22:21

Rowniez wplace troszke PLN na konto. Trzeba sie zrewanzowac za pomoc jaka tu otrzymalem.

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Znaczy się że mam szansę nie załapać się na 1 dziesiątkę :smutny:
Bo z przyczyn technicznych wysłałem z jakiejś małej agencji PKO, a cholera wie ile z takiej idzie.

Powinno pojsc normalnie. Wczesniej gdy robilem przelewy w PKO w okienku to szly one przewaznie do 24h. Mieszkam w miasteczku z ok 8tys mieszkancami.

Turboni 25.02.2005 22:19

przylacze sie do tego szczytnego celu i zaraz cos poleci - nie bedzie moze to duzo ale zawsze cos - wiadomo wyplata dopiero 10 :(

Wojtek Toruń 25.02.2005 22:08

Wysłane

rycho 25.02.2005 21:48

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Bo z przyczyn technicznych wysłałem z jakiejś małej agencji PKO, a cholera wie ile z takiej idzie.

Ja też wysłałem z małej agencji.
Ważne, żeby pomogło.
To nie zawody, kto pierwszy ten lepszy. :D:D

Czołgista 25.02.2005 21:42

Cytat:

Napisany przez Bartez
... Dopiero jak będzie koło 10 osób (mam nadzieję, że będzie), to w pierwszym poście zamieszczę listę osób i aktualny stan.

Morris 25.02.2005 19:24

Już poszło!

:piwo: za zdrowie tych co się przyłączą :spoko:

legion 25.02.2005 19:20

ja trzeba to trzeba :D forum jest spoks wiec trzeba cos pomyslec o jego wzmocnienju finansowym :D jak tylko bede mogl to wplace cos na konto :)

Ormianin 25.02.2005 18:41

Mozecie na mnie liczyc

Remix 25.02.2005 18:36

Witam!

Juz wplacilem - mam nadzieje, ze to pomoze :)

.::piotrek::. 25.02.2005 18:35

No i ja tez ise dolacze juz w najblizszym czasie ;p

Bartez 25.02.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Spoko :)
Myślę też, że przy podsumowaniiu, tak, jak jeszcze można ewentualnie nicki osób wpłacających napisać (chociaż ja i do tego nie widzę potrzeby, ale rozumiem, że ma to być jakaś forma podziękowania), to darowałbym już sobie informację, jakie to były kwoty. Z pewnością niektórzy wpłacą więcej, niektórzy mniej, ale jeśli te statystyki będą potem publikowane, to osoby, które mogłyby wpłacić powiedzmy góra 5 złotych mogą tego nie zrobić, bo pomyślą, że to za mała kwota i będzie im głupio. A 20 takich osób to kolejne 100 złotych.

Dokładnie o to chodzi. Nie będzie żadnej listy z podanymi kwotami, bo to jest bez sensu właśnie z tego powodu, który wymieniłeś. Dlatego też nie zamieściłem jeszcze listy osób, od których otrzymałem wpłaty. Dopiero jak będzie koło 10 osób (mam nadzieję, że będzie), to w pierwszym poście zamieszczę listę osób i aktualny stan.

andrzejj9 25.02.2005 17:39

Cytat:

Napisany przez Bartez
Dzięki :) Łapówka za główną stronę? || ;) Oczywiście żart :)

Spoko :)

Cieszę się, że pomysł chwycił, a będę jeszcze bardziej zadowolony, jak przyniesie dobre efekty (a jestem optymistą, że tak będzie). Przede wszystkim podoba mi się to, że jest to absolutnie dobrowolne i nikt nikogo do niczego nie zmusza. Tak właśnie powinno być.

Myślę też, że przy podsumowaniiu, tak, jak jeszcze można ewentualnie nicki osób wpłacających napisać (chociaż ja i do tego nie widzę potrzeby, ale rozumiem, że ma to być jakaś forma podziękowania), to darowałbym już sobie informację, jakie to były kwoty. Z pewnością niektórzy wpłacą więcej, niektórzy mniej, ale jeśli te statystyki będą potem publikowane, to osoby, które mogłyby wpłacić powiedzmy góra 5 złotych mogą tego nie zrobić, bo pomyślą, że to za mała kwota i będzie im głupio. A 20 takich osób to kolejne 100 złotych.

Ale to już tylko takie gdybanie. Ważne, że akcja została rozpoczęta i jak na razie wygląda na to, że się rozkręca :)

Predi 25.02.2005 17:36

wysylam po niedzieli :)
nie ma co, trzeba pomoc :)

B@rtek 25.02.2005 17:18

Coś tam przeleję :D

Kris 25.02.2005 17:16

OK. Wyślę parę zeta :)

A jak można poprawić pracę MySQL'a? Może ktoś się zna na tym i się wypowie...

edit:
poszło, ale idzie z konkurencji mBanku ;) dojdzie w poniedziałek :)

M@X 25.02.2005 17:01

Wysle jak dostane pieniadze za film przy ktorym aktualnie statystuje... Nie mam konta w banku, ale nie przeszkodzi mi to we wspomozeniu mojego ulubionego forum (Hej ho, hej ho... Do PKO by sie szlo ;-D!)

Bartez 25.02.2005 16:20

Cytat:

Napisany przez icemac
wysle tyle ile mam - a jest tego malo, lecz zawsze cos :tak!:

grosz do grosza i zbierze sie napewno jakas sumka :D

--edit--

juz poszlo - duzo tego nie bylo, ale pomagam w miare mozliwosci

Doszło. Thx. I nie ważne ile - liczy się każda złotówka :)

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
A że tak się spytam - ile Wam potrzeba, puściłem stoofkę i jak coś puszczę jeszcze...

Dzięki :)

Cytat:

Napisany przez kizio
zaraz pojdzie przelew ale maly bo kasy nie dostaje/zarabiam dużo.

Przelew doszedł. Dziękujemy :)

Cytat:

Napisany przez prometeusz
Już wysłałem, tym razem bez żadnych problemów

Cieszę się, że się udało. Dzięki :)

bgn 25.02.2005 15:44

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Powiem krotko - popieram akcje i na Twoj apel Bartez odpowiem, .

masz racje Grzeniu

prometeusz 25.02.2005 15:37

Dokładnie tak .
kopiowalem adres ze strony i wklejałem.
Spacje namieszły.
Już wysłałem, tym razem bez żadnych problemów

prometeusz

Bartez 25.02.2005 15:36

Cytat:

Napisany przez Szczota
A wplace dlatego ze jest pokazny FTP i zawsze mozna zasysnac a na innych polskich stronach to wyslac sms trzeba :/

A będzie prawdopodobnie jeszcze lepiej ;) Ale póki co nic nie mowię ;)

Jeżeli chodzi o dostęp za sms, to u nas tego nigdy nie planowaliśmy i nie planujemy. Nie chcę mówić nigdy, bo nic do końca nie wiadomo, co może być za jakiś czas, ale wprowadzenie opłat za korzystanie z ftp to byłaby już ostateczność.

kizio 25.02.2005 15:36

zaraz pojdzie przelew ale maly bo kasy nie dostaje/zarabiam dużo.

Bartez 25.02.2005 15:32

Cytat:

Bartez,
właśnie chcialem zrealizować przelew lecz w ING tych nr-ów nie przyjmuje.
I to zarówno na mbank jak i PKO
mam komunikat " Rachunek: 37 1140 2004 0000 3302 319
Numer rachunku zawiera niepoprawny format NRB."
Potrzebne mi pełne 26 cyfr
Nie chce mi się ganiać po bankach, czy poczcie - wolę z za biurka

pozdrawiam
prometeusz

Wpisz bez spacji. Widzę, że ING jeszcze nie dodało funkcji usuwania spacji z numeru rachunku :) Wpisałem ze spacjami, żeby było przejrzyściej. Jednak wszystkie przelewy elektroniczne powinny być robione na numer bez spacji.

*Vojtas* 25.02.2005 15:31

Cytat:

...mam komunikat " Rachunek: 37 1140 2004 0000 3302 319
Potrzebne mi pełne 26 cyfr...

prometeusz przecież w poście Bartez'a jest 26-cio cyfrowy nr. rachunku :D
Chyba zgubiłeś kilka cyferek.

pozdr.

Szczota 25.02.2005 15:30

Ja tez wplace ale to dopiero jak podpisze umowe z mbankiem a narazie czekam na ta umowe. Ze zwyklego nie bede wysylac bo przy takich przelewach to 1/4 to glownie koszt przelewu.

Moze serwerek kiedys na dual Opteron i Suse 64bit? :) Nie zebym byl zwolennik jednej czy drugiej firmy ale Opteron wyszedl by taniej i ta sama wydajnosc a kasy przeciez nie ma :(

A wplace dlatego ze jest pokazny FTP i zawsze mozna zasysnac a na innych polskich stronach to wyslac sms trzeba :/

MacGyver 25.02.2005 15:28

Cytat:

Bartez,

pozdrawiam
prometeusz

Zgubiłeś koncówkę ;)
Czyli: 7863

prometeusz 25.02.2005 15:24

Bartez,

pozdrawiam
prometeusz

-Kowalik- 25.02.2005 13:49

A że tak się spytam - ile Wam potrzeba, puściłem stoofkę i jak coś puszczę jeszcze...

BD 25.02.2005 13:47

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Powiem krotko - popieram akcje i na Twoj apel Bartez odpowiem, natomiast w formie w jakiej to zrobil BD - nie.

Nie wiem dokladnie o co Ci chodzi. To co napisalem to byla luzna - bardzo luzna - propozycja i nie przypuszczalem, ze to sie komus spodoba.

Nie mniej jednak ciesze sie bardzo, ze pomysl chwycil. Sam rowniez wysle przelew aby wspomoc CDRinfo.pl.

*Vojtas* 25.02.2005 13:47

Na mnie też możecie liczyć. Przelew w przyszłym tygodniu.

pozdr.

yahol 25.02.2005 13:01

Doloze sie w poniedzialek :(

MacGyver 25.02.2005 12:56

Na mnie możecie liczyć :)
Włata w połowie marca...

Bartez 25.02.2005 12:53

Dodałem linka we wszystkich stylach forum, ponieważ dział, w którym znajduje się ten temat nie należy do zbyt często odwiedzanych.

Cytat:

Napisany przez ZIDU
Jestem jak najbardziej za modernizacja serwera!
Podaj tylko reszte danych bo wysylanie kasy w oparciu
o nazwe banku i numer konta jest mozliwe tylko w obrebie kraju.
Mieszkam w USA i potrzebny mi jest adres banku ,twoj adres oraz
SWIFT CODE banku.

Poszło na PW. Dziękujemy :)

Cytat:

Napisany przez Czołgista
No , i to rozumiem ! jasno i przejrzyście ! Jest tak i tak !
Jutoro przelew (raczej dziś) !
Życzę powodzenia !
I niech wszyscy życzliwi się przyłączą !
Bo ja wiem ile co kosztuje, niestety.

Cytat:

Napisany przez joujoujou
W przyszlym tygodniu wyplata.
Czy na ktores z tych kont mozna przelewac ***8364; czy tylko PLN

Myślę, że nie powinno być problemów z wpłatą w innej walucie. Na pewno zostanie to przeliczone po aktualnym kursie. Dane potrzebne do wykonania przelewu podeślę na PW. I oczywiście dziękuję :)

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co do tematu, to jak pisałem już wcześniej, zdecydowanie popieram tę akcję, zwłaszcza, że nikt nikogo do niczego nie zmusza (a tego nie lubię). Na mnie oczywiście również możecie liczyć, dzisiaj dokonam przelewu i mam nadzieję, że zrobi to również więcej osób. Powodzenia!

Dzięki :) Łapówka za główną stronę? || ;) Oczywiście żart :)

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Powiem krotko - popieram akcje i na Twoj apel Bartez odpowiem, natomiast w formie w jakiej to zrobil BD - nie. ...(ciach)

Oczywiście wszystko zostanie dokładnie rozliczone. Nie wyobrażam sobie tego inaczej i nie chciałbym być posądzony, że zyskałem prywatnie przez tę zbiórkę. Po otrzymaniu przelewów od kilku osób w pierwszym poście zamieszczę liste osób, które poparły zbiórkę i co jakiś czas aktualizację stanu konta.

Gdyby się udało uzbierać tyle, ile napisałeś, byłoby świetnie. Tak jak wyżej napisałem, pieniądze chcemy przeznaczyć na dyski SCSI i ram. Na dzień dzisiejszy jest to kwota w granicach 1600-1800 pln (mówię na oko). Kalkulacji będziemy dokonywali po zebraniu jakiejś konkretnej kwoty. W zależności od tego ile uda się zebrać kupimy dyski mniejsze lub większe. Oczywiście zostaniecie poinformowani o wszystkim z detalami.

Oficjalnie mogę powiedzieć, że jesteś pierwszą osobą, od której otrzymaliśmy wpłatę. Dzięki :)

Cytat:

Napisany przez czero
Po niedzieli dokonam przelewu.
Jestem bardzo zadowolony ze wyszedl pomysl takiej pomocy, trza wspomagac kochany serwis
Pozdrawiam i mam nadzieje ze sie nam uda

Dziękujemy. A czy się uda, to zależy od Was :)

Cytat:

Napisany przez rycho
Dziś wysłałem parę złotych.
Może się uzbiera.

Zetoxa 25.02.2005 12:50

... no właśnie, można prosić o dokładną kwotę zapotrzebowania.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:50.