Powrót   Forum CDRinfo.pl > Sprawy administracyjne > Propozycje, sugestie, błędy forum

Propozycje, sugestie, błędy forum Zauważyłeś błąd na forum lub serwisie a może masz jakąś sugestię? Podziel się tym z nami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.03.2006, 10:24   #1
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Będę upierdliwy, ale czy rzeczywiście zmiana jednego hyperlinku (bo podejrzewam, że tego sprawa dotyczy) jest taka skomplikowana? Problem, o którym pisałem (przenoszenie do ostatniego postu zamiast pierwszego nowego) naprawdę jest dość uciążliwy, jak otwiera się na raz kilkanaście tematów i potem w każdym trzeba szukać, gdzie ostatnio skończyło się czytanie, najczęściej jeszcze cofając się x podstron do tył..
Pomijając fakt, że ten hyperlink trzeba wyszukać i zamienić w X stylach, to jeszcze trzeba wiedzieć NA CO go zamienić, żeby działało, tak jakbyś chciał. Cierpliwości, pracujemy nad tym.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.03.2006, 11:18   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Pomijając fakt, że ten hyperlink trzeba wyszukać i zamienić w X stylach, to jeszcze trzeba wiedzieć NA CO go zamienić, żeby działało, tak jakbyś chciał. Cierpliwości, pracujemy nad tym.
Z tego, co wiem, to problem został na razie zgłoszony tylko w stylu dark. Poza tym w poprzedniej wersji działało dobrze, więc zakładam, że można z niej zgapić.

A dopytuję się dlatego, ponieważ ani razu nikt się do tego nie odniósł i nie wiem, czy w ogóle ktoś się zajął problemem. Jeśli tak, to ok, nie chodzi mi tu o popędzanie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 22.03.2006, 12:49   #3
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nowa funkcja?!

wlasnie takie cos zauwazylem.
normalnie to bylo 2-3 strony z nowymi postami, a tak zrobilo sie ich 23 i do tego znaczna czesc ktore wg systemu nieprzeczytalem a jestem pewien ze o tej 11 dalem "oznacz wszystkie fora jako przeczytane" (zawsze dzialalo) do tego 23 stron to chyba przez tydzien by sie nieuzbieralo tak wg mnie wiec co jest
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowa wersja forum-n1.jpg   Nowa wersja forum-n2.jpg  
Stary 22.03.2006, 13:58   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
normalnie to bylo 2-3 strony z nowymi postami, a tak zrobilo sie ich 23 i do tego znaczna czesc ktore wg systemu nieprzeczytalem a jestem pewien ze o tej 11 dalem "oznacz wszystkie fora jako przeczytane" (zawsze dzialalo) do tego 23 stron to chyba przez tydzien by sie nieuzbieralo tak wg mnie wiec co jest
Mam to samo od jakiejś godziny..

andrzejj9 jest offline  
Stary 22.03.2006, 14:09   #5
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zmieniłem oznaczanie przeczytanych dyskusji. Do tej pory było to oznaczanie poprzez cookie. Od wersji 3.5 zaleca się markowanie poprzez bazę. Być może to rozwiążę problem ze strzałką do nowego posta. Jeżeli nie, to póki co nie mam pomysłu.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 22.03.2006, 16:12   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Bartez
Zmieniłem oznaczanie przeczytanych dyskusji. Do tej pory było to oznaczanie poprzez cookie. Od wersji 3.5 zaleca się markowanie poprzez bazę. Być może to rozwiążę problem ze strzałką do nowego posta. Jeżeli nie, to póki co nie mam pomysłu.
Na razie nic się nie zmieniło.. Chyba, żeby wylogowanie się i zalogowanie z powrotem mogło coś pomóc, ale chyba nie..

andrzejj9 jest offline  
Stary 22.03.2006, 16:30   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Bartez
Abstrahując od problemy z przechodzeniem do ostatniego postu, to wydaje mi się, że ta zmiana wpłynęła również negatywnie na to wyświetlanie się nowych dyskusji (z nowymi postami). Teraz rzeczywiście bardzo duża ilość starszych tematów wyświetlanych jest jako nieptrzeczytana. Na czym polega to markowanie poprzez bazę, o którym wspominasz?

andrzejj9 jest offline  
Stary 22.03.2006, 17:09   #8
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Z helpa vB:
Cytat:
Napisany przez vB help
This option controls how threads and forums are marked as read.

1. Inactivity/Cookie Based - once a user has been inactive for a certain amount of time (the value of the cookie timeout option) all threads and forums are considered read. Individual threads are marked as read within a session via cookies.

This option is how all versions of vBulletin before 3.5 functioned.

2. Database (no automatic forum marking) - this option uses the database to store thread and forum read times. This allows accurate read markers to be kept indefinitely. However, in order for a forum to be marked read when all threads are read, the user must view the list of threads for that forum.

This option is more space and processor intensive than inactivity-based marking.

3. Database (automatic forum marking) - this option is the same as a previous option, but forums are automatically marked as read when the last new thread is read.

This is the most usable option for end users, but most processor intensive.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 22.03.2006, 14:26   #9
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k

a gdzie sie daje zeby bylo tak jak na tym drugim obrazku ze pokazuje nowe posty z wszystkich dzialow forum??
Stary 22.03.2006, 15:30   #10
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Damianos L
a gdzie sie daje zeby bylo tak jak na tym drugim obrazku ze pokazuje nowe posty z wszystkich dzialow forum??
o ta opcje chodzi (jest na forum od zawsze )
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowa wersja forum-np.jpg  
Stary 22.03.2006, 23:47   #11
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Exclamation Ostatni post zamiast pierwszego nieczytanego...

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Z tego, co wiem, to problem został na razie zgłoszony tylko w stylu dark. Poza tym w poprzedniej wersji działało dobrze, więc zakładam, że można z niej zgapić.
[...]
Ja mam tak nadal w domyślnym stylu (cdrinfo.pl).
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: