Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Od dzisiaj koniec z reputami? (https://forum.cdrinfo.pl/f10/od-dzisiaj-koniec-reputami-64123/)

rycho 06.04.2006 19:29

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Jak czytam ten temat to mi się trochę słabo robi. Tworzenie jakiś pseudo organizacji do walczenia o przywrócenie reputek. Czy to nie jest chore? Rozumiem, że podobał Wam się ten system. Wielu ludzi miało zabawę z tego powodu na forum, a kropeczki ładnie reprezentowały się pod postami. Ale system reputek został po to wprowadzony, aby służyć forum w celu rozpoznania osobnika/usera przez kogoś nowego, który się zarejestrował niedawno (zabawa to już skutek uboczny). Postulowanie, wypisywanie w podpisach nie ma najmniejszego sensu. Redakcja/administracja forum napisała, że zostaną przywrócone w nowej formie. Dobra, ale w odpowiednim czasie - ktoś pomyślał o tym, że od pomysłu do realizacji jest jeszcze daleko? Trzeba napisać kod PHP, połączyć go z forum i do tego testować od walorów stabilności na jakimś test-forum. CDRinfo nie może sobie pozwolić na jakieś błędy engine forum, na które wchodzi tak dużo osób. Przemyślcie sobie to jeszcze raz na spokojnie, dlaczego TY nie napiszesz kodu, wyślesz do Administracji (bez problemu to wprowadzą o ile będzie działać). Samo gadanie nic nie da.
Tylko nie piszcie, że to tylko dla zabawy ten cały TORF, trzeba to rozgraniczyć. Od razu powinno być widoczne co jest żartem, a czymś zupełnie poważnym. W tym przypadku jakoś nie mogę tego włożyć do jakiejś szufladki rodzajowej.

Aleś się rozpisał.
Kody.
Administracja.
Testowanie.
To nic nie da.
Tu na tym naszym forum siedzi trust mózgów.
Rozwalą wszystko co wymyśli człowiek.
Zostawmy forum na dwa miesiące bez żadnych reputacji.
Ja wiem, że mam wyrok.
Okołowarszawska mafia ma długie ręce.
Do tego doszła Lubelsko-Ukraińska grupa "malaczarna".
Nic to.
Zostanę męczennikiem.
Jak Yachol.
Swego czasu.

zene_k 06.04.2006 19:28

@Piterniel
Dobrze gadasz, popieram:spoko:
Dałbym Ci reputę, ale nie mam jak;) ||

Piterniel 06.04.2006 19:13

Jak czytam ten temat to mi si***281; troch***281; s***322;abo robi. Tworzenie jaki***347; pseudo organizacji do walczenia o przywr***243;cenie reputek. Czy to nie jest chore? Rozumiem, ***380;e podoba***322; Wam si***281; ten system. Wielu ludzi mia***322;o zabaw***281; z tego powodu na forum, a kropeczki ***322;adnie reprezentowa***322;y si***281; pod postami. Ale system reputek zosta***322; po to wprowadzony, aby s***322;u***380;y***263; forum w celu rozpoznania osobnika/usera przez kogo***347; nowego, kt***243;ry si***281; zarejestrowa***322; niedawno (zabawa to ju***380; skutek uboczny). Postulowanie, wypisywanie w podpisach nie ma najmniejszego sensu. Redakcja/administracja forum napisa***322;a, ***380;e zostan***261; przywr***243;cone w nowej formie. Dobra, ale w odpowiednim czasie - kto***347; pomy***347;la***322; o tym, ***380;e od pomys***322;u do realizacji jest jeszcze daleko? Trzeba napisa***263; kod PHP, po***322;***261;czy***263; go z forum i do tego testowa***263; od walor***243;w stabilno***347;ci na jakim***347; test-forum. CDRinfo nie mo***380;e sobie pozwoli***263; na jakie***347; b***322;***281;dy engine forum, na kt***243;re wchodzi tak du***380;o os***243;b. Przemy***347;lcie sobie to jeszcze raz na spokojnie, dlaczego TY nie napiszesz kodu, wy***347;lesz do Administracji (bez problemu to wprowadz***261; o ile b***281;dzie dzia***322;a***263;). Samo gadanie nic nie da.
Tylko nie piszcie, ***380;e to tylko dla zabawy ten ca***322;y TORF, trzeba to rozgraniczy***263;. Od razu powinno by***263; widoczne co jest ***380;artem, a czym***347; zupe***322;nie powa***380;nym. W tym przypadku jako***347; nie mog***281; tego w***322;o***380;y***263; do jakiej***347; szufladki rodzajowej.

rycho 06.04.2006 18:54

Cytat:

Napisany przez pawelblu

Rycho, czy moglbys mojego telefonu nie podawac publicznie, bo mi tu ludzie dzwonia z pogrozkami ||

Mamy ten sam numer?
To już wiem czemu obroty mi spadły.
Era zostanie podana do sądu.

pawelblu 06.04.2006 18:42

Cytat:

Napisany przez Gentelmen
Czy jeżeli ktoś już miał na swoim koncie "kilka" zielonych to czy po powrocie reputek stan konta będzie taki sam co przed zmianą??

PS. mam nadzieję że mnie zrozumieliście...

Zrozumielismy - napewno nie wroca w takim stanie. Najbardziej prawdopodobny scenariusz to wyzerowanie.

Cytat:

Napisany przez rycho
Już podaję:
...

Rycho, czy moglbys mojego telefonu nie podawac publicznie, bo mi tu ludzie dzwonia z pogrozkami ||

rycho 06.04.2006 18:37

Cytat:

Napisany przez Gentelmen
może akcja "telefon" ?? kto ma nr do rycha???

Już podaję:
602234791
Kto się odważy?

Gentelmen 06.04.2006 18:26

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wyrok podpisany. zamach niebawem. T.O.R.F.

może akcja "telefon" ?? kto ma nr do rycha???

ed hunter 06.04.2006 18:23

Cytat:

Napisany przez rycho
Czytam, czytam, czytam....
Osobiście mimo sympatii jaka żywię do organizacji podziemnej T.O.R.F. jestem za nie przywracaniem sytemu reputacji w jakiejkolwiek postaci.
To było chore od początku.
Wybaczcie mi bojownicy.

wyrok podpisany. zamach niebawem. T.O.R.F.

(powiemy w sklepienarogu, że rycho jest nieletni :taktak: )

rycho 06.04.2006 18:19

Czytam, czytam, czytam....
Osobi***347;cie mimo sympatii jaka ***380;ywi***281; do organizacji podziemnej T.O.R.F. jestem za nie przywracaniem sytemu reputacji w jakiejkolwiek postaci.
To by***322;o chore od pocz***261;tku.
Wybaczcie mi bojownicy.

Gentelmen 06.04.2006 18:12

Cytat:

Napisany przez Bartez
Reputacje prawdopodobnie wrócą, choć na pewno na innych zasadach, niż do tej pory. Kiedy - niewiadomo.

Czy jeżeli ktoś już miał na swoim koncie "kilka" zielonych to czy po powrocie reputek stan konta będzie taki sam co przed zmianą??

PS. mam nadzieję że mnie zrozumieliście...

malaczarna 06.04.2006 15:37

Cytat:

Napisany przez Bartez
Lubiane i nie stwarzające problemów? Przecież wystarczylo odwiedzić wiadomo jaką dyskusję, być w niej aktywnym przez jakiś czas i po miesiącu już było kilka tysięcy punktów. I to jest to zdobywanie sobie reputacji na forum? Podczas gdy inni pracują na taką naprawdę rzetelnymi wypowiedziami przez rok, a i tak mają mniej reputacji, niż Ci ze śmietnika. Teraz wchodzi sobie jakiś nowy user i widzi ile reputacji ma jedna i druga osoba i zostaje wprowadzony w błąd.

Reputacje prawdopodobnie wrócą, choć na pewno na innych zasadach, niż do tej pory. Kiedy - niewiadomo.

ale ja nie mowie ze wszystkie byly przyznane slusznie. zgadzam sie ze w pewnym temacje troche za duzo bylo ich przyznanych. proponuje jakis ogranicznik, dostawania reput w jednym temacie.
ale szczerze to lubialam dac reputke np. aby podziekowac, nie koniecznie za pomoc na forum.
i brakuje mi zielonych kropeczek. i prosze aby wrocily jak najszybciej:) moga byc w innej postaci:).
buziaczki:)

Bartez 06.04.2006 15:29

Cytat:

Napisany przez malaczarna
nie wydaje wam sie walka ta bez sensu???
nie rozumiem tego zabrania reputek. zielone reputki daja znac nowym userom ze te osby sa lubiane i nie stwarzajace problemow. jesli o mnie chodzi to zgodze sie z tym ze bardzo duzo reput dostalam w smietniku:),ale czasami te ze smietnika male zielone kropeczki bylo milo dostac z roznych powodow. czasami chciec komus podziekowac tez ofiarowalam zielone.
dostalam tez czerwona repute bo jestem kobieta i zepsulam jakiemus chlopczykowi jego meskie forum.
nie wiem czy mnie zrozumiecie.szczerze watpie.ale juz dluzej cicho nie moge byc.

Lubiane i nie stwarzające problemów? Przecież wystarczylo odwiedzić wiadomo jaką dyskusję, być w niej aktywnym przez jakiś czas i po miesiącu już było kilka tysięcy punktów. I to jest to zdobywanie sobie reputacji na forum? Podczas gdy inni pracują na taką naprawdę rzetelnymi wypowiedziami przez rok, a i tak mają mniej reputacji, niż Ci ze śmietnika. Teraz wchodzi sobie jakiś nowy user i widzi ile reputacji ma jedna i druga osoba i zostaje wprowadzony w błąd.

malaczarna 06.04.2006 15:21

nie wydaje wam sie walka ta bez sensu???
nie rozumiem tego zabrania reputek. zielone reputki daja znac nowym userom ze te osby sa lubiane i nie stwarzajace problemow. jesli o mnie chodzi to zgodze sie z tym ze bardzo duzo reput dostalam w smietniku:),ale czasami te ze smietnika male zielone kropeczki bylo milo dostac z roznych powodow. czasami chciec komus podziekowac tez ofiarowalam zielone.
dostalam tez czerwona repute bo jestem kobieta i zepsulam jakiemus chlopczykowi jego meskie forum.
nie wiem czy mnie zrozumiecie.szczerze watpie.ale juz dluzej cicho nie moge byc.

Burt 06.04.2006 15:02

Cytat:

Napisany przez Reetou
Z dotychczasowych 157 postów tak ca. 80% ograniczało się do jednego wyrazu: "Poszły...", czy "Rozdane...". Ładnie to zresztą sam określiłeś:

Ale w śmietniku posty chyba nie są liczone.:hmm:

Reetou 06.04.2006 14:29

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Z drugiej strony poleganie na moderatorach przy wystawianiu reputacji może przypominać konkurs "kiedy trafią na mój post", albo "szukanie czasu na rozdawanie kropek", tudzież coś o równie marnym tytule.

A skąd masz takie smutne doświadczenia z moderatorami? Chyba nie z tego forum...

W ogóle to nie poznaję kolegi - zrobiłeś się strasznie rozmowny w tym temacie. Z dotychczasowych 157 postów tak ca. 80% ograniczało się do jednego wyrazu: "Poszły...", czy "Rozdane...". Ładnie to zresztą sam określiłeś:

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Wielu odwiedza śmietnik ponieważ jest tam bardzo miło, więc dlaczego nie nagradzać tam piszących za coś ciekawego, zabawnego, bądź oryginalnego?

Taaa... Ale jest o co walczyć, bo te ciekawe i oryginalne posty dały ci prawie 28,000 :wow: punktów... no właśnie czego? Przecież nie reputacji...

:hmm: Jakby tak zmienić nazwę z "reputki" na "koruptki"...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:10.